.

Διαφήμιση

 

User login

Πολιτική

Πρόταση σχεδίου τροπολογίας για τους δασικούς χάρτες από τη Μίκα Ιατρίδη.

Σχέδιο τροπολογίας, για την υποβοήθηση του έργου της Επιτροπής που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των δασικών χαρτών, έστειλε η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά.

Το βασικό σημείο της τροπολογίας, που αφορά τα Δωδεκάνησα, είναι η πρόταση, μεταξύ άλλων, ότι η αγροτική μορφή των εκτάσεων πρέπει να αποδεικνύεται και με άλλα τεκμήρια καλλιέργειας και να δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και οι ιταλικοί χάρτες στους οποίους απεικονίζεται αντικειμενικά ο χαρακτήρας της κάθε έκτασης.

Πανηγύρι συμφερόντων και εξυπηρέτησης «κολλητών» οι δημόσιοι διαγωνισμοί για την σίτιση προσφύγων σε Κω και Λέρο

Συνέντευξη παραχώρησε χθες ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στο τηλεοπτικό κανάλι «Αιγαίο TV» και στον δημοσιογράφο Τέρη Χατζηιωάννου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ιδιαίτερα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον καταστροφικό αποκλεισμό των ντόπιων επιχειρηματιών από τους δημόσιους διαγωνισμούς σίτισης των προσφύγων στα ΚΥΤ Κω και Λέρου,

Η Ελλάδα και το Λιβυκό Πέλαγος

Η Ελλάδα προσπάθησε επί δεκαετίες να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της στο Λιβυκό Πέλαγος, χωρίς αποτέλεσμα. Η Τουρκία αντίθετα εκμεταλλευόμενη |πρόσωπα και πράγματα πέτυχε πολύ σύντομα εντός λίγων μηνών,  να ανατρέψει κάθε δεδομένο που υπήρχε διεθνώς ως προς τις θαλάσσιες οριοθετήσεις συνάπτοντας με την ευρισκόμενη σε εσωτερική αστάθεια και υπό συνθήκες διχοτόμησης και εμφυλίου πολέμου Λιβύη, υπογράφοντας Σύμφωνο θαλασσίων Ζωνών υπό τη μορφή Memorandum of Understanding (MoU) που εξ αντικειμένου αποτελεί διεθνή συνθήκη.

Γ.Χρυσουλάκης: Απαγγελία στη μητρική γλώσσα για την Πορτογαλική Προεδρία

H Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και οι Πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα γιορτάζουν από κοινού τη Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας (21 Φεβρουαρίου), προβάλλοντας την ποικιλομορφία της ΕΕ.

Όλοι απαγγέλουν στίχους στη μητρική τους γλώσσα.

«Ν. Σαντορινιός: Η εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» της ΝΔ θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου»

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενημερωτική συνάντηση είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου καιΤομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ο ανίκητος «ιός» του λαϊκισμού

Ο στίχος «όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» του Νίκου Παπάζογλου μοιάζει με αυτοεκπληρούμενη προφητεία για τρόπο που λειτουργούν τμήματα του πολιτικού συστήματος σε περιόδους κρίσης, μεγαλύτερης κλίμακας και διάρκειας ή μικρότερων διαστάσεων.

Ιωάννης Παππάς: «Περίσσιο θράσος»

Θέλει περίσσιο θράσος να βγάζει ανακοίνωση η ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου για την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα. Ανακοίνωση η οποία στρέφεται προσωπικά εναντίον μου και με εγκαλεί μάλιστα για «επικοινωνιακές τακτικές, δελτία τύπου και ανακοινώσεις».

Ιωάννης Παππάς: Θέματα της ΔΕΥΑΡ συζήτησαν με τον Υπ. Εσωτερικών Μ.Βορίδη.

Ο Ιωάννης Παππάς, βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, με τον Βασίλη Μανέττα, πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ και τον Γιώργο Υψηλάντη, γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΡ,  πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη όπου ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α).

Γ. Χρυσουλάκης: «Η ελληνική διπλωματία έχει πλούσια και ένδοξη ιστορία”

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών συμμετείχε με χαιρετισμό του στη διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (ΕΙΠΔ) με αφορμή την ημέρα γέννησης του Ιωάννη Καποδίστρια.

Πρωτοβουλίες του Βουλευτή Δωδ/σου, Ιωάννη Παππά σε ζητήματα του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γεώργιο Γεωργαντά, καθώς και με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, κ. Γεώργιο Στύλιο.

«Ν. Σαντορινιός: Εκτός μέτρων στήριξης χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό. Κατάθεση Αναφοράς»

Εκτός μέτρων στήριξης παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, βάσει των οποίων οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και Νεκτάριος Σαντορινιός προχώρησαν σε κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι εξής κατηγορίες εργαζομένων:

Α) Άνεργοι, των οποίων η επιδότηση ανεργίας έληξε πριν τις 31/12/20 και δεν δικαιούνται να λάβουν παράταση της επιδότησης

Χρυσουλάκης: "Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας"

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ-HJ10-“Pericles”- District 25 και ο Πρόεδρός της, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, με θέμα «Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο Πολιτιστικής Διπλωματίας στον 21ο αιώνα». Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας επικεντρώθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική γλώσσα για την προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας την αυγή της νέας δεκαετίας που μόλις ξεκίνησε.

Ιωάννης Παππάς: «Το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία, στοχεύει στο να ανατρέψει πλήρως, το μέχρι τώρα θλιβερό κανόνα που ίσχυε στην εκπαίδευση»

Σε αλλαγή στο πολυετές χάος, στον τρόπο σεβασμού των χώρων εκπαίδευσης και ριζική αλλαγή προς το βέλτιστο, της μέχρι τώρα νοοτροπίας, στοχεύει η σημερινή κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο, όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή, για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς.

«Ν. Σαντορινιός:Έχουμε τελειώσει με τις εποχές που οι πολιτευτές μοίραζαν υποσχέσεις. Οι νησιώτες απαιτούν λύσεις άμεσες.

Τοποθέτηση στο Φόρουμ «Ελληνικά Νησιά - Τουρισμός 2021»

Παρατίθενται τα βασικά σημεία από την εισήγηση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στo διαδικτυακό Forum«Ελληνικά Νησιά - Τουρισμός 2021Το Φόρουμ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της  MactMediaGroupκαι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Σε λειτουργία οι προσαρμογές του ηλεκτρονικού συστήματος δηλώσεων αυθαιρέτων του ΤΕΕ από τις αλλαγές του νόμου 4759/2020

Σε συνέχεια των αλλαγών που νομοθετήθηκαν με τον νόμο 4759/2020 για τη χωροταξία και την πολεοδομία, το ΤΕΕ προσάρμοσε ήδη το ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων στις νέες προβλέψεις.

«Ν. Σαντορινιός: Σκληρή αντιμεταρρύθμιση της Κυβέρνησης στη Δημόσια Παιδεία. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οδηγείται σε μαρασμό. Τοποθέτηση σε εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας»

Παρατίθενται τα βασικά σημεία από την εισήγηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριου Σαντορινιού, στην διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, με θέμα «Δικαίωμα στη Γνώση, Δικαίωμα στον Αγώνα».

Ο σύνδεσμος της παρέμβασης: https://www.youtube.com/watch?v=1L8q3LEv_Ko

Αυστηρές ποινές στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ασφαλείς δρόμοι, κυκλοφοριακή παιδεία, υπεύθυνοι οδηγοί και δίκαιοι, αλλά αυστηροί, κανόνες για όλους». Aυτό είναι το τετράπτυχο στο οποίο εδράζεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Συντριπτική διεθνής υπεροχή των ελληνικών ΑΕΙ, έναντι των κολεγίων

Την μεγάλη αναγνώριση που απολαμβάνουν τα ελληνικά δημόσια πανεπστήμια στο εξωτερικό, σε μεγάλη αντίθεση με τα ιδιωτικά κολέγια, αντικατοπτρίζει η αξιολόγηση από την Webometrics.

Συνάντηση Ιωάννη Παππά με Γ. Πλακιωτάκη

Το υπουργείο νησιωτικής πολιτικής επισκέφτηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό κ. Ι. Πλακιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζήτησαν για τη στρατηγική του υπουργείου σχετικά με τη νησιωτική πολιτική και τη θαλάσσια ανάπτυξη, καθώς και την εφαρμογή των χρηματοδοτικών εργαλείων «Πρόγραμμα Νέαρχος», «Πρόγραμμα χρηματοδότησης νησιωτικής επιχειρηματικότητας» και «Ταμείο Θαλάσσιας – Γαλάζιας Οικονομίας», που θα δώσουν αναπτυξιακή ανάσα στα νησιά μας.

Άρθρο του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννη Κ. Παππά στην εφημερίδα Παραπολιτικά. :Αξιωματική αντιπολίτευση μηνύσεων και όχι προτάσεων

Είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι η Ελλάδα, όπως και η ανθρωπότητα, περνάει μία πρωτοφανή κρίση, την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τον περασμένο Μάρτιο. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι όλες οι πρωτοβουλίες και όλες ανεξαιρέτως οι ενέργειες πέτυχαν, ούτε ότι δεν έγιναν παραλείψεις ή λάθη τα οποία άπαντες παραδέχθηκαν και έσπευσαν να διορθώσουν. Είναι άλλωστε μία δυναμική διαδικασία με απρόβλεπτη εξέλιξη και διακύμανση.

Επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, όπου συνάντησε την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο Βουλευτής, έθιξε την σημασία της επαναλειτουργίας των γυμνασίων και των λυκείων, τονίζοντας πως για την υλοποίηση της απόφασης αυτής χρειάστηκε ενδελεχής σχεδιασμός και μεγάλη προσοχή.

«Ν. Σαντορινιός: Να μπει άμεσα τέλος στην απαξίωση των ΕΛΤΑ. Συνάντηση με Εργαζομένους και Κατάθεση Αναφοράς»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός,με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων των ΕΛΤΑ Δωδεκανήσου, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Στην συνάντηση συζητηθήκαν τα προβλήματα που ανακύπτουνστον τρόπο λειτουργίας των ΕΛΤΑ αλλά και στο μοντέλο διανομής, μετά από την σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι του κλάδου, από τα 670 ταχυδρομικά καταστήματα που λειτουργούν σήμερα ανά την Ελλάδα, προβλέπεται να συνεχίσουν την λειτουργία τους μόνο τα 200.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Ιωάννης Παππάς σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα της Δωδεκανήσου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς  παραβρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους συζητήθηκαν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν τα Δωδεκάνησα καθώς και θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση