.

Διαφήμιση

 

User login

Δωδεκάνησα

Μίκα Ιατρίδη: «Παρατείνονται οι συμβάσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως επικουρικού προσωπικού, με ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας».

Με νομοθετική ρύθμιση του αρμόδιου Υπουργού, κ. Βασίλη Κικίλια, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας, έως την 31η Οκτωβρίου 2021. 

Το θέμα με τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού είχε τεθεί πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου και ήταν αντικείμενο και της συζήτησης της Βουλευτού Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, στο πλαίσιο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Απάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά: Όψιμη η ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης  για την ανακοίνωση  της Νεολαίας του Σύριζα σχετικά με την αντίδραση τους στο κλείσιμο του χώρου στα πρώην Σφαγεία Ρόδου που διαμένουν πρόχειρα οι αιτούντες άσυλο  και ειλικρινά δεν μου έκανε καμία έκπληξη το περιεχόμενο της.

Την Πρόεδρο του “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης

Γιώργος Χατζημάρκος: “Η επέτειος των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε και πάλι το παρελθόν μας. Να μελετήσουμε τη διαδρομή μας, να αναζητήσουμε τα καλά μας στοιχεία και με αυτά να κοιτάξουμε το μέλλον

Σειρά επαφών και επισκέψεων είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, στη Ρόδο.

Ο Βουλευτής Ιωάννης Παππάς επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, Πύραρχο Τσίτσικα Ιωάννη, τον Αξιωματικό Νομού Δωδεκανήσου, Επιπυραγό Μενεμενλή Δημήτριο καθώς και τον προϊστάμενο του γραφείου κινήσεως, Επιπυραγό Παυλή Γεώργιο Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία και ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου στην οποία εκπροσωπήθηκαν 16 σχολεία από όλο το νησί.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι πάρα πολλά.  Ελλιπής καθαριότητα στα σχολεία, κενά εκπαιδευτικών ακόμα και σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, στοιβαγμένα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες , επικίνδυνα  και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας δρομολόγια λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές/τριες ιδιαίτερα στα χωριά του νησιού, παλιά και προβληματικά σχολικά κτίρια.

«Ενημερωτική συνάντηση του Νεκτάριου Σαντορινιού με τους Προϊσταμένους Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου»

Τις έδρες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου επισκέφθηκε ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με τους Προϊσταμένους των δύο Διευθύνσεων, κ. Χαράλαμπο Ψαρά και κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, αντίστοιχα, έτσι ώστε να έχει πλήρη ενημέρωση για τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα του Νομού, μετά και την συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση

Με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ύψους  0,6 εκατ. €, η κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων για την πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΔ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ  ΤΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ»

Ιωάννης Παππάς: Λύθηκε το θέμα πληρωμής των αρχαιοφυλάκων

Στην πρόσφατη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη στο νησί της Κω συνοδεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γ. Διδασκάλου και του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, προκειμένου να γίνει αυτοψία στα μνημεία που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2017 και την άμεση αποκατάσταση τους . Επιπλέον κατά την παρουσία της εκεί τέθηκε επί τάπητος το θέμα των πληρωμών των μισθών των αρχαιοφυλάκων .

Περιοδεία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, σε ακριτικά νησιά

Σε περιοδεία συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα προχώρησε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, σε ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου. 

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του τα Λέβιθα, όπου συναντήθηκε με την οικογένεια Καμπόσου και συνομίλησε μαζί τους και για τη ζωή στο νησί, λίγο πριν την έλευση του χειμώνα. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Κίναρο και συναντήθηκε με τη μόνη κάτοικο του νησιού, την κυρία Ειρήνη.

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοιμητηρίων κ. Αθανάσιο Στάμο και την Πρόεδρο της Κοινότητας Ρόδου, κα. Μάνθα Ζιώγου, ανακοινώνεται ότι έχει γίνει προμήθεια ειδικών μεταλλικών κυτίων για την τοποθέτηση και φύλαξη των οστών που προκύπτουν από τις εκταφές.

  Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ζήτησε την δωρεάν διάθεση των συγκεκριμένων οστεοθηκών, ως ελάχιστη προσφορά στην μνήμη των κοιμηθέντων συμπολιτών μας.

  Πληροφορίες στο γραφείο Κοιμητηρίου των Ταξιαρχών, τηλέφωνο επικοινωνίας 22410 26153. Αποκλειστικά υπεύθυνη για συνεννόηση και διάθεση, κα. Δέσποινα Μπακίρη.

Απάντηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μπάρδου, σε ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου

“Άσκηση εξωτερικής πολιτικής από έναν καταδικασθέντα για απάτη κατ' εξακολούθηση, δεν νοείται”

Απάντηση του  Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μπάρδου, σε ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά

Έχει καταντήσει γραφική η επιμονή του Χαράλαμπου Κόκκινου να προσπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα εκφράζοντας άποψη “δια πάσαν νόσον...” και σε κάθε ευκαιρία.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ, ώρα κατά την οποία θα τελείται στη Βενετία η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κυρού ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, ο οποίος μετέστη προς Κύριον τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, θα  τελεσθεί, στην γενέτειρά του Κρεμαστή και στον Ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας Καθολικής, Επιμνημόσυνος δέησις υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεώς του από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β.Καμπουράκη για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου

Μετά το θλιβερό άγγελμα της εκδημίας του Μακαριστού πλέον Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα πενθεί η Κρεμαστή, η Ρόδος, η Ιταλία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για την εκδημία του πολυσέβαστου Μητροπολίτη Γενναδίου, του Ρόδιου.

‘‘Ο κ. Κανταρζής δυσκολεύεται να κατανοήσει τη λογική της Περιφερειακής Αρχής επειδή μέχρι σήμερα έχει μάθει μόνο να παίρνει από τον κόσμο, όχι να δίνει.’’

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού με αφορμή την ανοικτή επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκου Κανταρζή         

Την Κυριακή, 18/10/2020, και με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειακού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκου Κανταρζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ν. Σαντορινιός:Να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στον Αρχάγγελο Ρόδου»

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης (Υποκατάστημα ΟΑΕΔ), στην Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου Ρόδου.

«Επίσκεψη Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, στην Κρήτη»

H λειτουργία - για πρώτη φορά - Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσουν στην Κρήτη την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας,  μαζί με την Υπηρεσιακή Γραμματέα του Υπουργείου, κα. Σταυρούλα Μηλιάκου.

Νέας δυναμική και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της επιχείρησης – www.deyar.gr

Η εξαγγελία της ΔΕΥΑΡ ότι με τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τη σημερνή Διοίκηση της, η Επιχείρηση αλλάζει, ανασυγκροτείται, εκσυγχρονίζεται  και μεθοδικά οργανώνεται για να καλύπτει αποτελεσματικά τις ανάγκες των πολιτών, δεν ήταν μια επικοινωνιακή έκφραση. Ήταν και είναι μια σοβαρή και συνειδητή δέσμευση.

«Ν. Σαντορινιός:Εν αμφιβόλω τίθεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο Αρχαίο Στάδιο, το Ωδείο της Ρόδου και στους περιβάλλοντες χώρους τους – Κατάθεση Ερώτησης»

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός,ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με τα σχέδια του Υπουργείου για την ανάδειξη του Αρχαίου Σταδίου και Ωδείου, αλλά και για το αν πρόκειται να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα εν λόγω Μνημεία και στους περιβάλλοντες χώρους αυτών.

Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση λύνει τα διαδικαστικά ζητήματα και το προσεχές διάστημα θα καταβληθεί η μισθοδοσία των εποχικών αρχαιοφυλάκων».

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί με νομοθετική διάταξη δίνουν λύση στο ζήτημα που είχε προκύψει με την καταβολή της μισθοδοσίας των εποχικών αρχαιοφυλάκων.

Τα προβλήματα αυτά είχαν παρατηρηθεί τόσο στις ΓΔΟΥ Υπουργείων, όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες των Υπουργείων (συμπεριλαμβανομένων των Δικαστηρίων, εφορειών αρχαιοτήτων κ.λπ), όπου εσφαλμένα μεταφέρθηκαν πιστώσεις με επιτροπικά εντάλματα για τις ανωτέρω κατηγορίες δαπανών, καταστρατηγώντας με αυτόν τον τρόπο τις διατάξεις περί επιτελικού κράτους.

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννη Κρητικού, σε δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Κουνάκη

Ο Παναγιώτης Κουνάκης "χάθηκε" στους μαθηματικούς και πολιτικούς υπολογισμούς!

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Γιάννη Κρητικού, σε δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Κουνάκη

Κάθε πρόταση του κ. Κουνάκη και ένα ψέμα: «Η ΠΝΑΙ καθυστέρησε και πήρε τα λιγότερα χρήματα» ισχυρίζεται.

Νέο φορτίο ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προς το Λιμενικό Σώμα

Η προσπάθεια για την υγειονομική στήριξη συνεχίζεται

Παραλήπτης του νέου φορτίου υγειονομικού υλικού που παρέδωσε, σήμερα, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, είναι το κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Η προσπάθεια για την υγειονομική στήριξη δομών και υπηρεσιών, που έχει απαντήσει όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα που έχουν απευθυνθεί στην Περιφέρεια, συνεχίζεται από την πρώτη φάση της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Σοβαρές επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, στο υπό κατάρτιση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο – Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ διατυπώνει τις σοβαρές επιφυλάξεις της, με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα, για τις προωθούμενες αλλαγές στο ζήτημα των εκτός σχεδίου περιοχών στο υπό κατάρτιση χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση