.

Διαφήμιση

 

User login

Δωδεκάνησα

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στα Παλαιά Σφαγεία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου

Την περιοχή των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου επισκέφθηκε την Τρίτη, 4 Αυγούστου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Τουρισμού για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της περιοχής, ύστερα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

Το ΜέΡΑ25 Δωδεκανήσου στηρίζει το αίτημα για δημιουργία κλάδου Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Σύμης

Ως ΜέΡΑ25 επιδιώκουμε να έχουμε Υγιή, βιώσιμα και αυτάρκη νησιά 365 μέρες τον χρόνο!Νησιώτες - ενεργοί πολίτες 365 μέρες τον χρόνο,η κοινοβουλευτική μας ομάδα στηρίζει κάθε πρόταση νησιωτών και φορέων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών μας.

Για τον λόγο αυτόν στηρίζουμε την πρόταση των συμιακών για δημιουργία κλάδου Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Σύμης και καταθέσαμε σχετική ερώτηση στους συναρμόδιους υπουργούς δια της βουλευτή Φωτεινής Μπακαδήμα.

Αντιπεριφερειάρχης και ηγεσία της Πυροσβεστικής Δωδεκανήσου υποδέχθηκαν ενίσχυση πυροσβεστικής δύναμης, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Χ. Ευστρατίου: «Σήμερα, ημέρα υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στη Ρόδο και τα γύρω νησιά, δύο ελικόπτερα της Πολιτικής Προστασίας και ένα πεζοπόρο τμήμα ΕΜΑΚ έρχονται να ενισχύσουν τον βαθμό αυξημένης ετοιμότητας των νησιών μας»

Αντιπεριφερειάρχης και ηγεσία της Πυροσβεστικής Δωδεκανήσου υποδέχθηκαν ενίσχυση πυροσβεστικής δύναμης, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΖΩΣΙΜΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ένα ακόμα κτίριο που ανήκει στις δομές του Δήμου Νισύρου ανακαινίστηκε πλήρως. Το Ζωσιμοπούλειο θέατρο έχει ανανεωθεί και αναβαθμιστεί με την συνολική παρέμβαση που έγινε.  Έγιναν εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό  και στον  εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Το οφείλαμε σε όλους τους Νισύριους και στους επισκέπτες της Νισύρου. Το Ζωσιμοπούλειο θέατρο αποτελεί ιδανικό χώρο για εκδηλώσεις και συνέδρια.

“ Κι’ αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…” (Κ. Π. Καβάφης)

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης,  Γιάννη Κρητικού,  στον Μ. Σαρικά σχετικά με τη λειτουργία  του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου της “Συμμαχίας”, Εμμανουήλ Σαρικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

Κρήτη και Ρόδος μαζί!

Τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης έδωσαν τα χέρια και προχωρούν μαζί τον δύσκολο δρόμο των εργατικών διεκδικήσεων και του αγώνα των εργαζομένων. Οι Πρόεδροί τους συναντήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Φλεβάρη και αναφέρθηκαν στην κοινή απόφαση να συστρατευθούν με κοινές προτάσεις απέναντι στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19.

Μνημόνιο Αλληλοκατανόησης μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Γαλλικής Πρεσβείας και Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλά

Καταλυτική η συμβολή της  Αλίκης Μοσχή-Gauguet, Επίτιμης Προξένου της Γαλλίας στη Ρόδο, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της οποίας έγινε πράξη η υπογραφή του Μνημονίου.

Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα με Φ. Χατζηδιάκο

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Ρόδος Δύναμη Πολιτών” και πρώην Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Η συνάντηση αφορούσε το αίτημα εργαζομένων της περιοχής για μέτρα ανακούφισης και πιο ειδικά το ζήτημα της απαλλαγής από τα Δημοτικά Τέλη για τους ανέργους, τους ενταγμένους στο μηχανισμό στήριξης και τους ελαστικά απασχολούμενους, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση 

Την ίδρυση Σχολής Καραβομαραγκών στην Ηρωική Νήσο Κάσο, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης Παππάς, από την Υπουργό Παιδείας.

Στην ομιλία του για το σ/ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας κα. Κεραμέως την ίδρυση σχολής καραβομαραγκών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής τόνισε πως πρόκειται για ένα όραμα του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, αφού η σχολή θα αναβιώσει την πανάρχαια αυτή τέχνη που αργοπεθαίνει σε έναν τόπο με μακρά ναυτική παράδοση.

ΔΕΥΑΡ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Αρ. Δ1α/ΓΠ.

οικ. 48002/28-7-2020 κατά την οποία ορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια επισκέφτηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου
2020 ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής
Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του νησιού, κ. Δημήτρης Καστής
και κ. Άκης Γρεκός, ο τέως Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.
Γιώργος Κασσάρας, καθώς και τοπικό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους
συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λέρος.

«Φύσηξε Μαΐστρος» στη Θαλάσσια Οικονομία - Οι επτά start-ups που αποφοίτησαν από το “Blue Prototype by ΤΕΕ-ΕΛΚΕΘΕ”

Επτά καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρήσεις για τη θαλάσσια οικονομία, οι δύο από αυτές με διάκριση, «αποφοίτησαν» από το “BLUE Prototype by TEE–ΕΛΚΕΘΕ.

Ποιον ενδιαφέρει η ταμπέλα; Δυστυχώς για τους τσιφλικάδες και τους προστάτες τους, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε σχόλιο εφημερίδας, σχετικά με την Κοιλάδα των Πεταλούδων

Θαυμάσαμε για μια ακόμη φορά το επίπεδο της δημοσιογραφίας της “εγκρίτου” εφημερίδας “Ροδιακή”.

Την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους εκφράζουν ομογενείς Γερουσιαστές για το Καστελλόριζο

Με επιστολή που απέστειλαν στον Δήμο Καστελλορίζου και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  ασκούν δριμεία κριτική στην προκλητική στάση της Τουρκίας

Απάντηση Γιάννη Κρητικού στο Μ. Σαρικά σχετικά με τη λειτουργία του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

“Συνεχίστε εσείς τις διακοπές σας και αφήστε εμάς να συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας”
Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη  Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης,  Γιάννη Κρητικού,  στον Μ. Σαρικά σχετικά με τη λειτουργία  του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου
Με αφορμή την ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου της “Συμμαχίας”, Εμμανουήλ Σαρικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

Ν. Σαντορινιόςαπό Λέρο και Κάλυμνο: Η Κυβέρνηση παίζει με τις τύχες των νησιών»

Την περιοδεία του στο νησί της Λέρου και της Καλύμνου ολοκλήρωσε το Σάββατο ο Νεκτάριος Σαντορινιός, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε νησιά της Δωδεκανήσου ώστε να παρουσιαστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Μένουμε Όρθιοι 2 και να έρθει σε επαφή με κατοίκους και φορείς, μεσούσης αυτής της δύσκολης χρονιάς που τα νησιά διανύουν.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΥ - ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου εκφράζοντας το φρόνημα του ευσεβούς πληρώματός της, του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού της, συμμετέχει στην θλίψη και τον πόνο του Ορθοδόξου Γένους για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, του ιερού τούτου συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί.

Η θλίψη και η διαμαρτυρία για το γεγονός αυτό θα εκφραστεί με την δεκάλεπτη πένθιμη κωδωνοκρουσία στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Ιουλίου, σε όλες τις Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

Κοινή σύσκεψη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο Ρόδου για θέματα της αντιπυρικής περιόδου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, 20 Ιουλίου 2020, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τρέχοντα ζητήματα της Αντιπυρικής περιόδου. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο  Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Δωδεκανήσου, Ν. Χατζηγεωργίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου κ. Ι.

ΝΟΣΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ - ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου στηρίζοντας τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες συνεχίζει την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας υπό γενική αναισθησία.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οι οδοντίατροι του Νοσοκομείου μας επισκέφθηκαν το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας», κατέγραψαν τα οδοντιατρικά προβλήματα και ενημερώθηκαν για το ιατρικό ιστορικό των φιλοξενούμενων παιδιών.

Προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τη στεγάνωση της οροφής της εκκλησίας του Χριστού, στην Πόθια της Καλύμνου

Το έργο που αφορά στην προστασία του ιδιαίτερης ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής αξίας μνημείου, μελετήθηκε και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΝΤ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Προνόμιο για τον τόπο μας να αναδεικνύει σπουδαίους Ροδίτες στην ψυχή!

https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/07/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%C...

Αναφορικά με την τιμητική παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας   Αλκιβιάδη Στεφανή στο 40ήμερο μνημόσυνο του συμπολίτη μας Χρήστου Ζαβοριανού, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια συνόδευσε στην Κω ο βουλευτής Γιάννης Παππάς.

Κατά την επίσκεψη στη Κω του Υπουργού Υγειάς κ. Βασίλη Κικίλια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές Δωδεκάνησου ΝΔ, ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος κ. Ιωάννης Καμπανής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κω κ. Σταμάτης Βασιλειάδης ,ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Ιωάννης Φραγκούλης αλλά και φορείς του νησιού.

Μετέπειτα, μετέβησαν στο Γ.Ν. "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" ΚΩ  όπου συνομίλησαν με εκπρόσωπους  από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Σε Ρόδο και Καστελλόριζο συνόδευσε το Yπουργό Ναυτιλίας κ Ι. Πλακιωτάκη ο Ιωάννης Παππάς.

Ο υπουργός ακολουθούμενος από  τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θ. Κλιάρη,  συνοδεία του βουλευτή Ιωάννη Παππά συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .

Θέμα της σύσκεψης ήταν η επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα.

«Ν. Σαντορινιός: Την μονάδα αφαλάτωσης που λειτούργησε και εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 στο Καστελόριζο, παρουσίασε ο κ. Πλακιωτάκης, ως έργο του Υπουργείο του!»

«Ίσως λίγο το ταξίδι, λίγο η θάλασσα, λίγο ο ήλιος να έκαναντον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο όμορφο νησί της Μεγίστης, να «χάσει» την αίσθηση του χρόνου και να δηλώσει πως η Μονάδα Αφαλάτωσης στο Καστελόριζο είναι έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ και του ιδίου. Από ενδιαφέρον για την αποκατάσταση της αλήθειας και για μην μένουν εντυπώσεις στον αέρα, οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι:

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

GAS SERVICE

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση