.

Διαφήμιση

 

User login

Δωδεκάνησα

ISLAND GAMES - Ανοιχτή επιστολή προς Δήμαρχο Ρόδου

Προς: Φώτη Χατζηδιάκο, Δήμαρχο Ρόδου

Υπόψη: Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Στράτο Καρίκη, Χατζή Χατζηευθυμίου επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ροδίων Οραμα» , Πότσου Καλέτου επικεφαλής δημοτικής παράταξης  «Λαϊκή Συσπείρωση», νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη, Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα,  βουλευτή Δωδ/σου Νεκτάριο Σαντορινιό

Θέμα: Συμμετοχή Ρόδου στον θεσμό International Island Games Association

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

Συναντήσεις του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου με Τοπικές Αρχές, Φορείς, Διοικητές και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Ρόδο

Την Πέμπτη (11 Ιουλίου 2019), ο Πρόεδρος (Α/Υ ΖΗΦΟΣ Αναστάσιος) και ο Γενικός Γραμματέας (Α/Α’ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Πέτρος) της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκαν-επισκέφτηκαν Τοπικές Αρχές, Διοικητές – Αξιωματικούς - στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών και συναδέλφους συνδικαλιστές στη Ρόδο.

Ευχαριστήριο ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΑΒΑΛΑ μετεκλογικά

Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους Δωδεκανήσιους και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την στήριξη τους σε εμένα προσωπικά αλλά και στο Κίνημα μας, την παράταξη που εκπροσώπησα στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία. Τους ευχαριστώ γιατί με επέλεξαν ανάμεσα σε ικανούς συνυποψήφιους από ολες τις παρατάξεις,  σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία. Και φυσικά ευχαριστώ τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες μου σε όλα τα νησιά, για την πίστη, τις συμβουλές, την υπομονή και τον δυναμισμό τους!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Rodos Cup 2019»

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδιοργανώνει και φέτος, τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Rodos Cup 2019» με τον Αθλητικό Σύλλογο Ισιοπλόων Ανοιχτής Θάλασσας (ΑΣΙΑΘ). 

Η Διεύθυνση Τουρισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δωδεκανήσων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με γνώμονα πάντα την συνεργασία και την συμμετοχικότητα σε προγράμματα και δράσεις των αθλητικών φορέων των νησιών της, προχωρά και φέτος, στην συνδιοργάνωση του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος.

Συνεργασία του περιφερειάρχη, Γ. Χατζημάρκου με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χάλκης, Άγγελο Φραγκάκη

Τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νησιού, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας ενόψει της έναρξης της νέας περιφερειακής και δημοτικής θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου.

Νέο Νηπιαγωγείο στο Λακκί της Λέρου, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης,  ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης με τον ανάδοχο και την διαδικασία ανάθεσης του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε  662.840,64 ευρώ.

Το νέο νηπιαγωγείο μελετήθηκε από τον Δήμο Λέρου και βρήκε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, με την ένταξή του, με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Νεκτάριος Σαντορινιός: «Δημιουργήσαμε με τα νησιά, για τα νησιά, μόνιμες πολιτικές που απαντούν στα καθημερινά προβλήματα της Νησιωτικότητας»

Αυτή η Κυβέρνηση αφουγκράστηκε όσο καμία άλλη τα νησιά μας. Από την αρχή της θητείας της στάθηκε ιδιαίτερα στους ανθρώπους των νησιών, στις ανάγκες τους και στα καθημερινά τους προβλήματα, ενώ εστίασε τις πολιτικές της σε δράσεις που αναδεικνύουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο Καματερός στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου για τα ελαιουργικά.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Καματερός ανάμεσα σε άλλες συναντήσεις που είχε στην Ρόδο, παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδ/σου για τα προβλήματα των ελαιοτριβείων και την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου που είναι πολύ σημαντικά για τους ελαιοπαραγωγούς όλης της Δωδ/σου και χρονίζουν.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν η διοίκηση της Ένωσης και εκπρόσωποι των ελαιουργείων.

Ο Καματερός στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου για τα ελαιουργικά.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Καματερός ανάμεσα σε άλλες συναντήσεις που είχε στην Ρόδο, παραβρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδ/σου για τα προβλήματα των ελαιοτριβείων και την λειτουργία του πυρηνελαιουργείου που είναι πολύ σημαντικά για τους ελαιοπαραγωγούς όλης της Δωδ/σου και χρονίζουν.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν η διοίκηση της Ένωσης και εκπρόσωποι των ελαιουργείων.

‘Τα Δωδεκάνησα χρειάζονται λύσεις και όχι υποσχέσεις. Για αυτό και απαιτείται ένα νέο μοντέλο νησιωτικής διακυβέρνησης που το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει.’

έου ρόλου που καλείται να παίξει η Αυτοδιοίκηση  και στην εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων για να μπορεί να διαμορφώσει ένα ’Έξυπνο’ μοντέλο διακυβέρνησης  συμβατό με τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Πρόσκληση/Ενημέρωση για εκδηλώσεις Πανεπιστημίου CharlesDarwin

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου που θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνικής Διασποράς και της επίσκεψης του 13ου Θερινού Προγράμματος Εντατικών ΜαθημάτωνΕλληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου CharlesDarwin.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή, 5 Ιουλίου, θα γίνει παρουσίαση σε ενδιαφερόμενους, των  εξ’ αποστάσεως, εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου CharlesDarwin.

0,78 εκατ. € από ευρωπαϊκούς πόρους Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για εκπαιδευτικό εξοπλισμό της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου

Έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης

Με σκοπό την ενίσχυση της νεοϊδρυθείσας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, η λειτουργία της οποίας αποτελούσε πάγιο αίτημα της ναυτικής, κατά κύριο λόγο, κοινωνίας του νησιού και προκειμένου αυτή να εδραιωθεί μεταξύ των ΑΕΝ της χώρας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την προμήθεια εξοπλισμού της, με το ποσό 785.000,00 € , με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020,  μέσω του Επιχειρησιακού της Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΟΥΖΗΣ - «Πλακοστρώσεις ιστορικών σημείων Καλύμνου»

O Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής υπέγραψε από κοινού με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας 3Κ Τεχνική Α.Ε., τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικού οδικού δικτύου με πρόσβαση σε τουριστικές, αρχαιολογικές και λιμενικές εγκαταστάσεις» προϋπολογισμού 1.629.032,26 ευρώ.

Η ανάθεση του ανωτέρω έργου στην εργολήπτρια εταιρεία έγινε με προσφερόμενη μέση έκπτωση 40,14%, και το φυσικό αντικείμενο του προβλέπει χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες,  η εκτέλεση των οποίων  πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Δωρεά της ΑΜΚΕ “Αιγέας” η αποπεράτωση και ανακαίνιση του ιστορικού ναού Αγίου Γεωργίου Σαντραπέ, στο Καστελλόριζο

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί

Η κ. Μαίρη Μοσχή, η επί τιμής Πρόξενος της Αυστρίας στη Δωδεκάνησο

Με μεγάλη επιτυχία ετελέσθησαν στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου τα επίσημα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας της περιφέρειάς Νοτίου Αιγαίου με δικαιοδοσία σε όλη τη Δωδεκάνησο, με έδρα τη Ρόδο. Η Πρόξενος επί τιμής είναι η κυρία Μαίρη Μοσχή.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ετελέσθη  αγιασμός στο χώρο του Προξενείου επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη, παρουσία  του   Πρέσβη της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm και του  Αιδεσιμότατου πατήρ των Γερμανόφωνων καθολικών Msgr Hans Brabeck.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Σας περιμένω όλους στην κεντρική μου ομιλία στον πεζόδρομο της Εθνάρχου Μακαρίου, κάτω από το πολιτικό μου γραφείο. 

Τετάρτη, 3 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ.

Αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των επαγγελματιών οδηγών ταξί ο Βασίλης Υψηλάντης

Συνάντηση με τον  πρόεδρο κ. Θεοδόση Καστανίδη αλλά και μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί της Ρόδου είχε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στο νησί της Ρόδου.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ακόμη μία φορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ταξί αλλά και την εξέλιξη της τουριστικής σαιζόν, όπως την αντιλαμβάνεται ένας σημαντικός επαγγελματικός κλάδος που έρχεται σε άμεση και συχνή επαφή  με τον επισκέπτη στο νησί μας.

Καματερός: Οι Καλύμνιοι δεν ξεχνούν ποιοι τους έστειλαν στην ξενιτιά.

 Στην Κάλυμνο βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός και χαιρέτισε στο ΚΑ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Είναι ανεκτίμητο το πολυετές έργο της "Στέγης" και η προσφορά της όχι μόνο στην διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα της άυλης, αλλά και στην ανάπτυξη πολιτιστικού αντισταθμίσματος στην μονόπλευρη τουριστική ανάπτυξη συμβάλλοντας στον ανθρωποκεντρικό ρόλο, την συνέχεια, την αειφορία και τέλος στην ανάπτυξη για όλους.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ - Ας μιλήσουμε για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.)

Νησιά και Καθαρή Ενέργεια

Η ενεργειακή επάρκεια και η ενεργειακή ασφάλεια των Νησιών της Δωδεκανήσου, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα μας και αντικείμενο εθνικής στρατηγικής.

Καματερός από Αστυπάλαια: 19 νησιά της Δωδεκανήσου απαλλάσσονται του ΕΝΦΙΑ.

Από την Αστυπάλαια όπου βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την νησιωτικότητα.

Ανάμεσα σ΄ αυτά τόνισε τις φοροελαφρύνσεις που έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κατοίκων νησιών κάτω των 1.000 κατοίκων για τα ακίνητα τους στα νησιά αυτά. Το μέτρο αυτό έχει κοστολογηθεί και έχει υπολογιστεί για τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται.

ΤΡΟΧΑΙΑ: τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου 2019 με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Στις 11 Ιουνίου 2019 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α.Φ. 95 ο νέος Ποινικός Κώδικας (NOMOΣ 4619/2019)  οι διατάξεις του οποίου θα ισχύουν από 1ης Ιουλίου 2019. Πρόκειται για μια ριζική αναθεώρηση, μετά από εβδομήντα χρόνια (ο προηγούμενος Κώδικας τέθηκε σε ισχύ το 1951),  σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη αναθεώρηση και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλάζει το τοπίο στην απόδοση Δικαιοσύνης.

Βάιος Καλοπήτας: Από σήμερα παραδίδω την Υποψηφιότητα μου στα χέρια σας. Πάμε ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ !

Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, και σε κλίμα ενότητας με παρευρισκόμενους από όλους τους πολιτικούς χώρους πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου, η πρώτη προεκλογική ομιλία του Υπ.Βουλευτή Δωδεκανήσου του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κ. Βάιου Καλοπήτα, στον τόπο καταγωγής του, στ’ Αφάντου.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση