.

Διαφήμιση

 

User login

Δωδεκάνησα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (απόφαση Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου & επιστολή Γιάννη Διαμαντή) η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ κάνει δεκτή την παραίτηση του Γιάννη Διαμαντή  από  μέλος  της  παράταξης.  

Ως επικεφαλής της παράταξης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το Γιάννη για την μέχρι τώρα προσφορά του στην παράταξη ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ και να του ευχηθώ καλή τύχη στις  από  δω και πέρα επιλογές του.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΖΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΡΟΔΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΙΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

Το αίτημα του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη,  προς το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την κάλυψη των κενών θέσεων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρόδου, ικανοποιήθηκε, καθώς το Υπουργείο Παιδείας  προχώρησε στην τοποθέτηση δυο εκπαιδευτικών.

Σε κλίμα αισιοδοξίας η συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου με την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Μάνου Κόνσολα, των βουλευτών Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Μίκας Ιατρίδη, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και αρκετών περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

3ο αντάμωμα λαϊκού πολιτισμού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η καρδιά της λαϊκής παράδοσης θα κτυπήσει και πάλι στο νησί της Ρόδου. Η ιδέα του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου για μουσικοχορευτικό αντάμωμα του ελληνικού πολιτισμού, βρήκε άμεση ανταπόκριση και έγινε αποδεκτή. Έτσι με την βοήθεια και σύμπραξη έξη πολιτιστικών συλλόγων που εδρεύουν στη Ρόδο συμφώνησαν στην από κοινού παρουσίαση του λαϊκού πολιτισμού των τόπων καταγωγής τους.

Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης σε ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ

Σε ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ συζητήθηκε το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει κατατεθεί για δημόσια διαβούλευση και τις επόμενες μέρες πρόκειται να κατατεθεί στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

ΛΕΡΟΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Κόλια, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου , με αντικείμενο την ενημέρωση των επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου.

ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΕΛΥΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΕΝΩ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Μερικές από τις θέσεις του είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων μέσα στα πλαίσια της θεσμικής συνάντησης που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη κ Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ Καμπουράκη, τους Βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Υψηλάντη, Ιατρίδη και Παππά και τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς.

Ν. Σαντορινιός: Το Υπουργείο Περιβάλλοντος πρέπει να παρατείνει το Κτηματολόγιο της Δωδεκανήσου, αποδεικνύοντας την μέριμνα του για τις νησιωτικές περιοχές.

Κατάθεση αναφοράς για παράταση του Κτηματολογίου της Δωδεκανήσου. 

Την ανάγκη για παράταση στην διαδικασία ένταξης στο Κτηματολόγιο των περιοχών της Δωδεκανήσου, σημείωσε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, με σχετική αναφορά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΝΟ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αφού έλαβε υπόψη την έντονη ανησυχία πολλών μελών του σχετικά με την εξέλιξη της εκκαθάρισης της Τράπεζας Δωδεκανήσου, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διάφορα επίπεδα με στόχο την ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρηματιών αλλά και των ιδιωτών για τα δάνεια που έχουν ληφθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

Ευχαριστήριο Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, για την ανακοίνωσή του ως Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, καθώς και τον ορισμό του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Με αφορμή την ανακοίνωση του νέου διοικητικού σχήματος του Δήμου Ρόδου από τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και την επιλογή του Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, στην Αντιδημαρχία Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, καθώς και στον ορισμό του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ο δεύτερος, ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, προέβη στην κάτωθι δήλωση:

Δημήτρης Κρητικός: ο δήμος Ρόδου επιβάλλεται να συμμετάσχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019»

Την ενεργή συμμετοχή του δήμου της Ρόδου στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019» ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρης Κρητικός.

Με αφορμή το κάλεσμα που απηύθυνε στους ΟΤΑ ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο κ. Κρητικός επισημαίνει ότι ο δήμος μας επιβάλλεται να ενώσει τις δυνάμεις του με το υπουργείο προκειμένου να επιτευχθεί η αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Έχουν μία και μόνη επιλογή: Να πετύχουν!

Με αποφάσεις του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι, με θητεία ενός έτους από τη δημοσίευση τους.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - Σχολικά Κυλικεία

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, υπενθυμίζουμε σε μαθητές, διδακτικό προσωπικό, γονείς και επιχειρηματίες που ασχολούνται με εκμετάλλευση σχολικών κυλικείων ότι με βάση το αρ. 115,  της Υπ. Απόφ. 91354/24.8.2017 (ΦΕΚ Β’ 2983/2017), ισχύουν τα κάτωθι:
 

Δεκαετή παράταση της συμφωνίας Δήμου Ρόδου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη Λέσχη Αξιωματικών

Αντώνης Β. Καμπουράκης: Φυλάμε τις σύγχρονες "Θερμοπύλες"

Δεκαετή παράταση της συμφωνίας Δήμου Ρόδου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τη Λέσχη Αξιωματικών

Α' ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Α ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου: Κυρία υπουργέ  αν θέλετε για  να μην  έχουμε  υποστελεχωμένα  σχολεία  όπως στο νησί Καστελόριζο ανοίξτε την μοριοδότηση των πινάκων  αναπληρωτών και   επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης τους, στις  δυσπρόσιτες περιοχές  που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου Απεβίωσε ο Ιατρός καρδιολόγος Ιωάννης Καπετανάκης

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ενημερωθήκαμε το βράδυ της Πέμπτης 12ης Σεπτεμβρίου,για το θλιβερό γεγονός του θανάτου του ιατρού-καρδιολόγου Ιωάννη Καπετανάκη, μέλους του Ι.Σ.Ρ. σε ηλικία 81 ετών.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Αγαπητοί γονείς,

Το πρώτο κουδούνι για φέτος χτύπησε κ εμείς θέλουμε να καλωσορίσουμε τα παιδιά στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ρόδου και να ευχηθούμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! Εμείς οι γονείς, όπως πάντα, είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στα όνειρά τους, στον αγώνα να φτάσουν τους στόχους τους, στις αγωνίες τους, προσπαθώντας να κάνουμε ότι καλύτερο για το μέλλον τους. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο, αφού κάθε νέα σχολική χρονιά βρίσκουμε εμείς και τα παιδιά μας εμπόδια στο δρόμο αυτό.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ

O Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο  Φώτης Χατζηδιάκος, για τα χρέη που κληροδοτεί και παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή,  κάνει πως δεν τον αφορούν.

Το ενδιαφέρον του για τη Ρόδο εξαντλείται μόνον στις "κορδέλες".

Τελικά,  ούτε από την προηγούμενη θέση του, ούτε από κει που βρίσκεται σήμερα, κατάλαβε τίποτα. Εντελώς ανεπίδεκτος μαθήσεως!

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ

O Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο  Φώτης Χατζηδιάκος, για τα χρέη που κληροδοτεί και παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή,  κάνει πως δεν τον αφορούν.

Το ενδιαφέρον του για τη Ρόδο εξαντλείται μόνον στις "κορδέλες".

Τελικά,  ούτε από την προηγούμενη θέση του, ούτε από κει που βρίσκεται σήμερα, κατάλαβε τίποτα. Εντελώς ανεπίδεκτος μαθήσεως!

 

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, Α’ Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής εκπροσώπησε σήμερα στη Μεγίστη τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για την 76η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου παρέστηστη δοξολογία που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης,Τήλου και Καστελλορίζου κ.κ Χρυσόστομο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Γιώργος Χατζημάρκος: “Η μεγαλύτερη ελληνική γη, το Καστελλόριζο”

Στο εμβληματικό ακριτικό νησί ο Περιφερειάρχης, για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Απελευθέρωσης

Στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 76ης Επετείου Απελευθέρωσης του Καστελλορίζου από τα στρατεύματα κατοχής, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης ΄Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μετέβη στο εμβληματικό, ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου.

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ

Μάλλον θα πάρει πολύ χρόνο και δρόμο για να μάθει τα του Δήμου ο κ.Καμπουράκης. Χαρακτηρίζει «εικονική πραγματικότητα» έργα τα οποία εκτελούνται, εργολαβίες για τις οποίες υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις και απαντά με ….. «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» σ’ ένα δελτίο τύπου, στο οποίο εμείς στέλνουμε τις ευχές μας στην μαθητική κοινότητα και παράλληλα τον ενημερώνουμε για τις ενεργές εργολαβίες και συμβάσεις του δήμου στα σχολικά κτίρια, αφού ο ίδιος δεν καταδέχθηκε να έρθει να ενημερωθεί αν και τον καλέσαμε επανειλημμένα.

ΛΕΡΟΣ - συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Λέρου εγκαινιάζει από φέτος τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου) και προσκαλεί τους δημότες του νησιού να συμμετάσχουν στις προτεινόμενες / προγραμματισμένες δράσεις, με θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.
Τη συγκεκριμένη δράση στηρίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ η συμμετοχή του Δήμου Λέρου έχει καταχωρηθεί επίσημα, τόσο στο Εθνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων, με επικεφαλής την Εθνική Συντονίστρια και υπεύθυνο της δράσης τον Αντιδήμαρχο κ. Γρεκό Κυριάκο.

Με 300.000 € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρηματοδοτείται ο ΟΚΑΝΑ για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020”

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 next › last »

Διαφήμιση