.

Διαφήμιση

 

 

User login

Ο ισχυρός, MAHMOUD HADID - Μία ιστορία, που συνεχίζεται στη σύγχρονη Ρόδο...

Υπάρχει μια ροδίτικη παροιμία λέει: «Όποιος πιεί από το ροδόνερο, ποτέ δε λησμονεί τη Ρόδο»…. 

Η ιστορία λοιπόν, συνεχίζει να γράφεται και σήμερα, με το MAHMOUD HADID, εγγονό του ισχυρού Πασά από τη Ναζαρέτ, Daher El Omar, να περνά κάθε χρόνο αρκετούς μήνες στο νησί και να δηλώνει φανατικός ροδίτης…

Πώς να περιγράψει κανείς την προσωπικότητα αυτή…

Είναι αυτό που λέμε – τα γονίδια είναι ισχυρά και παραμένουν… Διότι η ιστορία έχει καταγράψει, πως ο Πασάς, ήταν ο πρωτοπόρος της αραβικής απελευθέρωσης, ο άνθρωπος που πίστευε στην ανάπτυξη μιας περιοχής, παράλληλα με τη σταθερότητα της βάσης των πολιτικοκοινωνικών συνθηκών, o κατεξοχήν πολέμιος των ληστών των δρόμων, ο ηγέτης που κατόρθωσε να κάνει συμφωνία ακόμα και με τους πειρατές, ο  ιδρυτής της σύγχρονης Χάιφα…

Ο πασάς, έχασε τη ζωή του βοηθώντας Χριστιανούς, διότι πολέμησε για να φτιάξει ασφαλείς περιοχές για τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι, προκειμένου να διαπιστώσει την ασφάλεια των διαδρομών και την απαλλαγή από ληστές, φόρτωσε με χρυσαφικά, διαμάντια  και πολύτιμα κοσμήματα μια νέα γυναίκα, παραγγέλλοντάς της, να διασχίσει με τα πόδια πολλά χιλιόμετρα, εκεί που άλλοτε υπήρξαν κλέφτες του δρόμου.  Η νεαρή, επέστρεψε ασφαλής και χωρίς να της λείπει κάποιο κόσμημα, δείγμα του ότι, ο ίδιος πέτυχε αυτό που ήθελε. Και βέβαια, τα κοσμήματα τα χάρισε στη γυναίκα και την οικογένειά της.

Η οικογένεια…

Mahmoud Hadid, γιός της Khairiah και του Anwar Hadid. Γεννήθηκε στην ιερή για τους Χριστιανούς πόλη, τη  Ναζαρέτ. Ο πατέρας του, σπούδασε εκπαιδευτικός σε κολλέγιο της Ιερουσαλήμ, ενώ παρακολούθησε στη Συρία, πανεπιστημιακές, νομικές σπουδές. Δίδαξε για λογαριασμό των Βρετανικών Αρχών αγγλικά σε κολλέγιο εκπαιδευτικών, στην Παλαιστίνη. Το 1948, ο Anwar μετακόμισε στη Συρία και εντάχθηκε στο σύστημα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και τη Φωνή της Αμερικής  (Voice Of America).

Ζούσε στη Δαμασκό με την οικογένειά του, στην Τυνησία και την Ελλάδα και μετακόμισε έπειτα στην Ουάσινγκτον. Η διαβίωση του Anwar στο νησί της Ρόδου, όπου κατείχε υψηλή θέση στη Φωνή της Αμερικής, (VOA)  κατά τη δεκαετία 1960-1970, ήταν η πρώτη σχέση του Mahmoud Hadid με τη Ρόδο.

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με επτά αδέλφια, δύο αδελφούς, τον Mohamed και τον Majid  και πέντε αδελφές, τις Raida Al Xasan, Maha Matar, Gada Harnden, Sana Hadid, Majida Hyatt.

 Ο πατέρας του, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του – σύζυγο, γιαγιά και παιδιά – στο νησί της Ρόδου. Πατρίδα η Συρία, προσφυγική οικογένεια της Παλαιστίνης, εκδιώχθηκαν από την Ιερή Πόλη Ναζαρέτ, το σπίτι της Παναγίας. Σε 18 μήνες, έφυγαν από τη Δαμασκό για τη Βυρηττό και όταν ο Mahmoud ήταν 3 μόλις ετών, η οικογένεια ταξίδεψε για την Τυνησία με προσφυγικά έγγραφα. Το 1969, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών, ο πατέρας του, Anwar Hadid,  όντας εργαζόμενος στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, εστάλη στο νησί της Ρόδου, σε μια ιστορική πλέον επιχείρηση, όπου εργάστηκαν και ακόμα θυμούνται πολλοί ροδίτες: Στη Φωνή Της Αμερικής (VOA).

Ο Mahmoud Hadid, φοίτησε στο Institute Monte Rosa, στο Montreux της Ελβετίας από το 1969 μέχρι το 1971 και στη συνέχεια, στο Κολλέγιο Pinewood International School στη  Θεσσαλονίκη. Η επαφή του με την Ελλάδα είχε εδραιωθεί, αφού η έλξη ήταν εμφανής. Η επαφή του με τη Ρόδο, ποτέ δεν σταμάτησε, καθώς περνούσε και περνά τα καλοκαίρια του, στο όμορφο νησί του Ηλίου Απόλλωνος και μάλιστα, σε ιδιόκτητη κατοικία.

Το 1970, συνάντησε τον ροδίτη αρχιτέκτονα Νίκο Κούσβο. Ήταν ο πρώτος και παραμένειμέχρικαι σήμερα ο καλύτερος φίλος του... 46 ολόκληρα χρόνια αληθινής και ανιδιοτελούς φιλίας άλλωστε, είναι υπερ - αρκετά, ώστε να νοιώσεις ότι, ο καλύτερος φίλος σου, έχει γίνει πια, ο αληθινός αδελφός σου...

Το 1976 απεβίωσε η γιαγιά του, η οποία βρίσκεται θαμμένη στην Καλλιθέα. Τον τάφο της, ανακάλυψε ο εγγονός πριν από 25 χρόνια και από τότε, επισκέπτεται τη Ρόδο ανελλιπώς κάθε χρόνο, όπου και παραμένει για αρκετό διάστημα. Πριν δημιουργήσει κατοικία στον τόπο μας, διέμενε στο ξενοδοχείο Mediterranean, έχοντας αναμνήσεις του πατέρα του από εκεί, αφού τη δεκαετία 60-70 ήταν η παραλία όπου επισκεπτόταν συχνά. Αργότερα, έγινε και δική του. Η σχέση του με τη θάλασσα του Αιγαίου, είναι σχέση λατρείας…

Εκεί λοιπόν, στο ξενοδοχείο Mediterranean γνώρισε το μελλοντικό καλό φίλο του, τον κ. Απόστολο Διάκουλα, Διευθυντή του Ξενοδοχείου του Ομίλου Καμπουράκη. Με τη βοήθεια του κ. Διάκουλα και συγκεκριμένα με ενέργειες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έκανε αυτό που επιθυμούσε: απέκτησε μόνιμη κατοικία στη Ρόδο. Όπως, πολύτιμοι φίλοι στην πορεία, ήταν γι’ αυτόν, οι ροδίτες επιχειρηματίες, Γιάννης Κλούβας και Μιχάλης Ταχλιαμπούρης.

Εύκολα όμως, γίνεται φίλος και με όσους επιλέγει ως συνεργάτες. Με τον αρχιτέκτονά του Βασίλη Διακομιχάλη, τη δικηγόρο Άννα Μαρία Διακομιχάλη, τους Φώτη Χατζηδιάκο (δήμαρχο Ρόδου) και τη σύζυγό του Αγάπη, (συμβολαιογράφο). Φίλοι είναι και η οικογένεια Τζιόκα, που είναι και συνεργάτες του. Επίσης, σχέσεις φιλίας, έχει αναπτύξει και με συγκεκριμένους μουσικούς  στη Ρόδο, με τους οποίους διασκεδάζει, αφού ο ίδιος, λατρεύει τη μουσική. Ξεχωριστή εκτίμηση, τρέφει δε για την οικογένεια Καμπουράκη, τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων Mediterranean and Rodos Palace,  όπου όλα αυτά τα χρόνια, προτού δημιουργήσει τη μόνιμη κατοικία του, φιλοξενείτο. 

Η καριέρα του Mahmoud Hadid, ξεκίνησε το 1979, κατά την εποχή που μαινόταν ο πόλεμος στο Ιράκ/Ιράν. Στη Ρόδο επανήλθε 12 χρόνια μετά, το 1991, κατά τη διάρκεια του Πολέμου, του Κόλπου στο Κουβέιτ. Είναι αντιπρόσωπος σε πολλές χώρες, πιεστικών μηχανημάτων, που καθαρίζουν διυλιστήρια από «μούργα» και άλλα υλικά. Μετά την εισβολή των Ιρακινών στο Κουβέιτ, ανέλαβε επιτυχώς τον καθαρισμό των δημοσίων κτιρίων, αφού, αποχωρώντας οι Ιρακινοί, έβαλαν φωτιά παντού… Εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων βρίσκονται στα Αραβικά Εμιράτα, στο Μπαχρέιν, στη Σαουδική Αραβία, στο Κατάρ. Το αεροπλάνο, ως μεταφορικό μέσο, είναι το δεύτερο σπίτι του, αφού οι ώρες που βρίσκεται στον αέρα, είναι ατελείωτες…. Πολλά, κοπιαστικά ταξίδια λόγω δουλειάς και συχνές αλλαγές κλιματικών συνθηκών…

Φιλελεύθερο πνεύμα, με το DNA του Σεΐχη παππού του, βαθειά ριζωμένο μέσα του. Η «οικογενειακή κληρονομιά» του επιτυχημένου, αλλά ευαίσθητου ηγέτη, της προσωπικότητας των πολλών αντιθέσεων, απαλλαγμένης από την αλαζονεία…

Η σχέση με τον Χριστιανισμό τεράστια, αφού η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ναζαρέτ, ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως ήταν δημιούργημα οικογενειακό και συγκεκριμένα του Σεΐχη παππού του. Επίσης, το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως «μαραγκούδικο» του Ιωσήφ, είναι της οικογενειακής ιδιοκτησίας. Όπως αναφέρεται ιστορικά, πριν κατέβουν στις περιοχές εκείνες οι Μογγόλοι και τους αναγκάσουν σε εξισλαμισμό, οι κάτοικοι ήταν Χριστιανοί.  Η οικογένειά του, ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες της… Ο Mahmoud γνωρίζει την Αγία Γραφή, όσο λίγοι Πατέρες της Εκκλησίας.

Έζησε την προσφυγιά από μικρός, την εγκλωβισμένη ζωή, που μπορούσε να ισορροπήσει σε μια ψιλή κλωστή (εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά, ζώντας στην προσφυγιά της Μικράς Ασίας, αλλά  και βιώνοντας την τραγικότητα της σημερινής κατάστασης των αμέτρητων προσφύγων που καταπίνει η θάλασσα ή χάνονται στα δύσβατα βουνά) ορκίστηκε στον εαυτό του να κουραστεί, αλλά να πετύχει στη ζωή του. Και να μην αγαπήσει μόνο μια πατρίδα, αλλά όσες του άγγιζαν την ήρεμη δύναμή του. Να σβήσει τα σύνορα από τον πλανήτη. Έτσι, λάτρεψε τη Ρόδο, ποτισμένος από μικρός με το ροδόνερο, την κλείδωσε στην καρδιά του, την έκανε δική του, ορκίστηκε να έρχεται ξανά και ξανά τα τελευταία 46 χρόνια και κάνει ό,τι μπορεί για βοηθήσει και να δημιουργήσει στον αγαπημένο του τόπο, που έγινε προορισμός ζωής...

Έχει συμβάλει τα μέγιστα, στην πραγματοποίηση των ονείρων αρκετών ροδιτών – ιδιωτών και επιχειρηματιών – στενών του φίλων.  Επιχειρήσεις γνωστών του, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, αλλά και έξοδα διαβίωσης οικείων του προσώπων για  τους χειμερινούς μήνες, στηρίχθηκαν επάνω του. Διότι ομολογουμένως, πρόκειται για έναν άνθρωπο – σταθερή βάση. Κρατά το λόγο του στο έπακρον, γι’ αυτό και εκτιμά, όποιον κάνει το ίδιο.

Κάνει σημαντικό  κοινωνικό έργο, το οποίο είναι άγνωστο στο κοινό της Ρόδου, θεωρώντας ότι, όπου υπάρχουν άνθρωποι ευτυχισμένοι, οι τόποι ομορφαίνουν. Το Ορφανοτροφείο της Ρόδου, είναι αγαπημένος και προστατευόμενος χώρος του. Χαίρεται, όποτε διαπιστώνει ότι τα μάτια αυτών των παιδιών, αποκτούν λάμψη με τις χειρονομίες του, γι’ αυτό και συμβάλει τα μέγιστα, στην ένδυση, υπόδηση, αλλά και σε άλλες ανάγκες, όπου και όποτε απαιτείται. Ακόμα και στο να καταφέρουν νέοι, να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμιο και να κάνουν πραγματικότητα αυτό που επέλεξαν

Υπερευαισθησία; Παιδικά βιώματα; Στοίχημα ζωής; Ενδεχομένως …

Ιδιαίτερα εύστροφος, με έντονο πείσμα για επιτυχία, δυνατός επιχειρηματίας, χαρισματικός, άνθρωπος των αντιθέσεων, επιλέγει τους φίλους με προσοχή, δίδοντας στη λέξη «φιλία» την αυτονόητη ουσία.

Σύνθετος με τις επαγγελματικές συναναστροφές, απλός με τους καθημερινούς ανθρώπους  που διαλέγει για παρέα του. Ο άνθρωπος που ξέρει να ΖΕΙ και να αξιοποιεί κάθε στιγμή της ζωής του. Να μετουσιώνει τις ατελείωτες ώρες, που κάποιος άλλος πιθανόν να αναλώνει ανούσια, σε πραγματικές και δημιουργικές εργατοώρες. Έχει μοναδική ικανότητα, στο «να πιάνει πέτρα και να την κάνει χρυσάφι» όπως λέει ο  θυμόσοφος λαός μας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ξετυλίγεται ένα μέρος της ζωής του, θα τον δει κανείς, με φόρμες εργασίας να καθαρίζει ακόμα και τους δρόμους γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο του σπιτιού του και στη συνέχεια, στις πλέον κοσμικές διεθνείς δεξιώσεις στα πλέον εξεζητημένα σαλόνια, με κυβερνητικούς, ηγέτες ξένων κρατών, VIP  και γενικώς προσωπικότητες του διεθνούς jet set.  

Ευστροφία; Ικανότητα; Ευφυΐα; Ενδεχομένως…  

Στη δουλειά του, λες και αντλεί κίνητρα από το όραμα, από το αποτέλεσμα που ονειρεύεται… Και η δημιουργία, ξεκινά… Άλλωστε η επιχειρηματικότητα, είναι ένας μαραθώνιος, που απαιτεί και την τελευταία ικμάδα της δύναμης.

Εμφορείται από τα δικά του ιδανικά, παραμένει όμως ρεαλιστικά αισιόδοξος, δεν παρασύρεται εύκολα από την επιτυχία, στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και συνεχίζει να ατενίζει το μέλλον, ως μια χρονική περίοδο ευφορίας.

Είναι προφανές ότι, έχει αποκτήσει τις δεξιότητες μετά από σκληρή δουλειά και ενδίδει στις παροτρύνσεις  και τις εργασιακές προκλήσεις που οδηγείται ενστικτωδώς. Μεριμνά, προλαμβάνει, οργανώνει, σχεδιάζει, δουλεύει σκληρά. Το μυστικό του, πρέπει να βρίσκεται κάπου στην εστίαση της προσοχής στον στόχο.

Δεξιοτέχνης στην ανασύνθεση στοιχείων, που παρατηρεί με διαφορετικό, δικό του τρόπο.

Υπέρβαση; Ενδεχομένως… Όμως στην υπέρβαση βρίσκονται η καινοτομία και η διαφορετικότητα…

Δεν έχει καμία αμφιβολία, για το ότι στο τέλος θα επιτύχει, αφού κυνηγά και ελέγχει αυτό που θέλει, φροντίζοντας να ολοκληρώσει τους στόχους του. Συνήθως στοχεύει σε πράγματα, που οι άλλοι δεν τολμούν. Ισχυρό κίνητρό του, η σκληρή και αδιάκοπη εργασία για τη μελλοντική επιτυχία, σε συνδυασμό με τη χαρά της ζωής. Η μετριότητα, δεν του ταιριάζει.

Δεν συγκρατεί τον εαυτό του ποτέ, απέναντι σε μια προοπτική που τον ενθουσιάζει. Είναι οπαδός του «στο τέλος, όλα θα πάνε καλά, διότι αν αυτό δεν συμβεί, δεν ήρθε το τέλος»…

Υπεραισιοδοξία;  Ενδεχομένως…. Για να γευθείς όμως το νέκταρ της τόλμης,  είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο υπερενθουσιασμός…

Κάνει εύκολα φίλους και τους διατηρεί «για μια ζωή». Το μυστικό βρίσκεται  στη σωστή συμπεριφορά απέναντί τους και στην υπομονή του προς τους ανθρώπους. Μόνο με τον εαυτό του είναι ανυπόμονος και μόνο από αυτόν έχει απαιτήσεις.

Άλλοτε δημοκρατικός, ψάχνει για συνοδοιπόρους στο όραμα και άλλοτε αυταρχικός, ξεριζώνει και διώχνει από δίπλα του, όλος εκείνους που διαιωνίζουν το πρόβλημα, χωρίς να είναι αποτελεσματικοί στη λύση του.

Ένα μυαλό πάντα σε εγρήγορση, επιδιώκει να μαθαίνει τουλάχιστον μια χρήσιμη πληροφορία ημερησίως και να ασχολείται ταυτόχρονα με πολλά. Τα πόδια του πατούν γερά στο έδαφος, αλλά το κεφάλι πετά στα σύννεφα…

Ιδεαλισμός; Ενδεχομένως… Για να επιτύχεις όμως το γενικότερο καλό, πρέπει να είσαι ιδεαλιστής…

Παρ’ όλα αυτά, το διανοητικό του ραντάρ είναι σε συνεχή λειτουργία και σκέφτεται τα «θέλω» των ανθρώπων γύρω του. Του αρέσει να περιστοιχίζεται από αυθεντικούς, απλούς και ντόμπρους χαρακτήρες.

Χαρισματικός στο να ενώνει ανθρώπους, αποτελεί διασυνδετικό κρίκο, σημείο αναφοράς, δίνει κίνητρα και παραδείγματα αλλαγής και προσπαθεί να βρει ομοιότητες σε διαφορετικούς χαρακτήρες, μετατρέποντας τα ελαττώματα σε αρετές.

Και βέβαια….

Πίσω από έναν ισχυρό άνδρα, κρύβεται πάντα μια ισχυρή γυναίκα… και το όνομα αυτής, Alia Al Sawaf

Εκτός από το ότι είναι γλυκύτατη, αποτελεί την προσωποποίηση της «ήρεμης δύναμης».  Έξυπνη και καλλιεργημένη, εκτός από το ότι πρόκειται για ενδιαφέρον άτομο,  με εξαιρετικά δημιουργικά χόμπι. Οι κατασκευές της, με υλικά από την ίδια τη  φύση που αγαπά πολύ, είναι εκπληκτικές. Σκέτη έμπνευση! 

Είναι πάντα ο εαυτός της και μόνον αυτός. Χωρίς αλαζονεία και πάντα προσιτή και απλή. Η φιλοξενία, το μεγάλο της ατού. Ανοιχτές πόρτες στο σπίτι για καλούς φίλους και πάντα ένα γεμάτο τραπέζι με δικά της μαγειρέματα για τους φιλοξενούμενους. Για το Mahmoud της, η Alia είναι εξαιρετική σύζυγος!

Έχει τα δικά της στοιχεία, τα δικά της ποιοτικά χαρακτηριστικά, έχει άπλετο χώρο στο νου και την καρδιά της για τον σύζυγό της, αποδεικνύοντας κάθε στιγμή, ότι τον τοποθετεί πάνω – πάνω στη ζωή της. Στο πιο κορυφαίο σημείο.

 Ο αυθορμητισμός και  η αθώα της συμπεριφορά την βοηθά να διεισδύει στις καρδιές των φίλων της, από τους οποίους τυγχάνει μέγιστης εκτιμήσεως.

Θυμωμένη; Ποτέ! Μάλλον αυτή η λέξη λείπει από το λεξιλόγιό της.

Ψύχραιμη; Πάντα! Με λογική, αντιμετωπίζει την κάθε στιγμή της ζωής της και αρκείται στα απλά και καθημερινά, διότι γνωρίζει μέσα από το περιβάλλον της,  πόσο επιβεβαιωμένος άνθρωπος είναι. Χαμηλών τόνων, ευγενική και γενναιόδωρη, με σοβαρά χαρακτηριστικά αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας,  το ίδιο δοτική, όσο και ο Mahmoud Hadid. Έτσι άλλωστε, είναι οι αληθινές πριγκίπισσες!!!

Συγκαταβατική, χωρίς πείσματα και εμμονές, με ευελιξία σκέψης και κατανόηση, φαίνεται να προσαρμόζεται στα «θέλω» του συζύγου της, στον οποίο δείχνει απέραντη αφοσίωση.

Θα μπορούσε – έχει την οικονομική δυνατότητα – να μην ασχολείται με τίποτα άλλο παρά με την άνεση και τη ξεκούρασή της. Παρ’ όλα αυτά, ασχολείται με το σπίτι, με την καλή κουζίνα, με το να κάνει το σύντροφο της ζωής της να αισθάνεται ξεχωριστός και μοναδικός και να τον ακολουθεί πάντα, ταπεινά και αθόρυβα.  Και αυτό, είναι κάτι που ο ίδιος έχει εκφράσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους.  Στην πραγματικότητα, και ο ίδιος οδηγείται από εκείνη. Από την ευγένεια, την ηρεμία, τον υπέροχο χαρακτήρα της.

Για την Alia,  η ελκυστικότητα μιας γυναίκας, βρίσκεται στην απλότητα, στη σοβαρότητα και στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς της… Και είναι αυτά, τα οποία προσέλκυσαν το Mahmoud Hadid, αυτόν τον ισχυρό άνδρα, ώστε να την επιλέξει ως άνθρωπο της ζωής του…

Ο Mahmoud Hadid, τιμήθηκε πρόσφατα από το Δήμο της Ρόδου και συγκεκριμένα από το Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, όχι μόνο για την επαναλαμβανόμενη διαμονή του εδώ στο νησί μας, αλλά για την αγάπη που δείχνει στον τόπο αυτό, για τις επενδύσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει, για την αληθινή του επιθυμία να μένει εδώ, πολλούς μήνες κάθε χρόνο. Για την προσφορά του, τη συμβολή του στο να βοηθήσει όσους περισσότερους ροδίτες μπορεί, να δώσει χαρά και ανακούφιση απλόχερα…

Ο Mahmoud Hadid, αν και διαθέτει σύνθετη προσωπικότητα, θέλει να είναι ένας άνθρωπος ανάμεσά μας. Άλλωστε, η πεμπτουσία του χαρισματικού ηγέτη, ήταν πάντα, η θέληση των ανθρώπων για συλλογικότητα….

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΛΑ

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση