.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποπληρωθούν 3,5 δις € ληξιπρόθεσμες οφειλές στους ιδιώτες»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ 1, «Αθήνα- Θεσσαλονίκη», με  την Μάριον Μιχελιδάκη και τον Χρήστο Γιαννούλη, ήταν καλεσμένος την Πέμπτη (26/5/16) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. 

 http://www.youtube.com/watch?v=Xz9L1wmhpmA&feature=youtu.be

Για τις δηλώσεις Καμμένου και την αντισυνταγματικότητα της κατάργησης του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

«Σχεδόν το σύνολο των νόμων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας- υπό αυτή την έννοια- είναι αντισυνταγματικό γιατί σχεδόν κανένα νομοσχέδιο δεν έχει ειδικές πρόνοιες για τα νησιά όπως προβλέπεται από το άρθρο 101 του Συντάγματος αλλά και από την Συνθήκη του Άμστερνταμ. Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αποτελούσαν, ουσιαστικά, την μόνη νησιωτική πολιτική και από κει πέρα τα νησιά είχαν αφεθεί στο έλεος της μοίρας τους». «Μάλιστα, αν κάποιος ανατρέξει στο μέιλ Χαρδούβελη- που δεν ήταν συμφωνία με τους θεσμούς αλλά πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης-, στη σελίδα 27 και στο σημείο 5, θα δει ότι από τότε οι ειδικοί συντελεστές ΦΠΑ χαρακτηρίζονταν ως μεταβατικό στάδιο το οποίο θα επανεξετάζονταν».

«Το ζητούμενο, αυτή τη στιγμή, είναι οι νησιωτικές πολιτικές να είναι ουσιαστικές και ενεργητικές. Τέτοιες πολιτικές είναι ενταγμένες στον αναπτυξιακό νόμο όπου υπάρχουν ειδικές πρόνοιες και αυξημένες ποσοστώσεις για τα νησιά, ιδίως αυτά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση. Τέτοιες πολιτικές είναι και η μέριμνα, που έχει ήδη ψηφιστεί, για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν νησί να μοριοδοτούνται πολλαπλάσια. Ειδικές πρόνοιες υπήρχαν ακόμη και στον νόμο για το στρατό, όπου οι επιστήμονες που θέλουν να υπηρετήσουν στα νησιά μπορούν να κάνουν την πρακτική τους εκεί».

«Φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις δεν μπορούν να ισορροπήσουν πλήρως την επιβάρυνση που βιώνουν τα νησιά μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Για αυτό το λόγο, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα δούμε συγκεκριμένες φορολογικές πρωτοβουλίες υπέρ των νησιωτών, που θα λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα».

Για την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το ΕΚΑΣ

«Ο Πρωθυπουργός εξαγγέλλοντας την ματαίωση της υποχρέωσης των δικαιούχων του ΕΚΑΣ να επιστρέψουν πίσω χρήματα, εξήγησε ακριβώς από πού θα αναπληρωθεί αυτό το ποσό. Όπως είπε από τα 700 εκ. που προκύπτουν από το υπερβάλλον 1% του πλεονάσματος που επιτεύχθηκε το 2015. »

Για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

 «Η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης από το καλοκαίρι του 2014». «Η χώρα θα λάβει επιπλέον χρήματα. Η δόση, όπως είχε προγραμματιστεί ήταν στα 5,7δις και τώρα ανεβαίνει στα 10,3δις. Επιπλέον συμφωνήθηκε η διαμόρφωση του προφίλ του χρέους».

«Αυτό που είναι σημαντικό με το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης είναι ότι μέχρι τον Οκτώβρη θα «πέσουν» στην οικονομία 3,5 δις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η καθυστέρηση αυτών των οφειλών αποτελεί, θα μπορούσε να πει κάποιος, μια επιπλέον φορολόγηση των επιχειρήσεων. Αυτό, μιας και μιλήσαμε για τα νησιά, θα είναι μια ανάσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που περιμένουν την επιστροφή ΦΠΑ και περιμένουν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Επίθεση στην Αντιπολίτευση

«Για το τι συνέβη στο Eurogroup της Τρίτης, μπορεί κανείς να δει τον διεθνή τύπο που μιλά για Συμφωνία που αλλάζει την μοίρα της χώρας μας. Στο ίδιο πνεύμα, όμως είναι και οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος δεν ανήκει στον πολιτικό μας χώρο και έχει σαφή πολιτική άποψη”.

«Αυτοί που με τις προηγούμενες 10 αξιολογήσεις έφεραν 93 δις μέτρα, τώρα λένε ότι τα 5,4δις- τα οποία και ψήφισαν το καλοκαίρι με τον νόμο 4336- είναι πολύ βαριά. Μάλιστα στις εκλογές του Σεπτέμβρη, δια του αρχηγού της, η Ν.Δ. ζητούσε να συνεργαστούμε πάνω σε αυτό το πρόγραμμα». Εμείς τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρουμε για να κλείσει η αξιολόγηση τα ψηφίσαμε εμπροσθοβαρώς και από δω και πέρα δεν υπάρχουν άλλα μέτρα».

    

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση