.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού».

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μέγκα, με τους Γιώργο Οικονομέα και Γιώργο Σαραντάκο, ήταν σήμερα προσκεκλημένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπογράμμισε τις διαχειριστικές δυνατότητας του κ. Μουζάλα στο θέμα του προσφυγικού και επιτέθηκε στην Ν.Δ. για την στάση της στο όλο ζήτημα.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, τοποθετήθηκε επίσης ο Νεκτάριος Σαντορινιός, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρεί εναλλακτικούς τρόπους σύγκλισης με τους θεσμούς.

Για το θέμα  Μουζάλα

«Θεωρώ ότι είναι υπερβολικό το θέμα που έχει προκύψει για μια προφανώς λάθος έκφραση του κ. Μουζάλα για την οποία και ζήτησε συγνώμη. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ο κ. Μουζάλας είναι ένας επιτυχημένος Υπουργός και δε πρέπει να αλλάξει».

«Θεωρώ ότι αν δεν ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής και τα ζητήματα του προσφυγικού, δε μπορεί να αλλαχθεί ο κ. Μουζάλας. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το προσφυγικό ζήτημα και που χαίρει εκτίμησης, όχι μόνο μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο, γιατί πραγματικά κάνει καλή δουλειά».

«Η Ελλάδα δε μπορεί να μπει σε νέες περιπέτειες. Τα ζητήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πρέπει να λυθούν στα πλαίσια της κυβερνητικής σταθερότητας».

«Από κει και πέρα, αν ο Πρωθυπουργός κρίνει ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, αυτές και θα πρέπει να κάνει. Λειτουργούμε σε μια Δημοκρατία όπου υπάρχουν θεσμοί και η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού».

Αντίλογος στην Ν.Δ. για τα περί ανεπάρκειας Μουζάλα

«Μάλλον έχετε ξεχάσει ότι όταν ο κ. Μουζάλας ήταν μέλος της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, τον είχατε κάνει Θεό- προφανώς για λόγους αντιπολιτευτικούς. Εσείς λέγατε ‘σε τρεις μέρες ένας Υπουργός ήρθε και έφτιαξε τα πράγματα, τη στιγμή που η κα. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει κάνει τίποτα’».

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την Ειδομένη

«Επειδή μιλάτε για επέμβαση του κράτους στην Ειδομένη, τι εννοείτε; Να πάει η αστυνομία και να απομακρύνει τους πρόσφυγες βίαια; Αυτό ζητάτε; Για μας είναι επιλογή να μην γίνει χώρος φιλοξενίας στην Ειδομένη. »

«Το κράτος είναι εκεί με μεταφραστές και προσπαθεί να πείσει τους ανθρώπους να πάνε στους οργανωμένους χώρους. Αυτοί οι οργανωμένοι χώροι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν, αλλά δεν υπήρχαν όταν εσείς ήσασταν κυβέρνηση. Εσείς το μόνο που κάνατε ήταν να έχετε έναν κλειστό χώρο όπου οι άνθρωποι βασανίζονταν και δε μπορούσαν να ζήσουν εκεί μέσα».

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης

«Αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση είναι εν εξελίξει. Οι δικές μας κόκκινες γραμμές θα παραμείνουν μέχρι το τέλος. Προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους σύγκλισης με τους θεσμούς. Πιστεύω ότι και οι κύριες συντάξεις δε θα πειραχτούν και το αφορολόγητο θα παραμείνει στο ύψος των 9.500€».

«Η προσπάθειά μας θα συνεχίσει να είναι η εφαρμογή μιας αναδιανεμητικής λογικής σε οποιαδήποτε μέτρα παρθούν. Το θέμα είναι ότι οι θεσμοί δε θέλουν να πειράξουν το σημερινό status quo, έτσι όπως έχει δημιουργηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Θέλουν να εξακολουθούν να προστατεύουν αυτούς που προστάτευαν τόσο καιρό. Εμείς αυτό θέλουμε να αλλάξει και εκεί έχει δημιουργηθεί μια διελκυστίνδα. Από την άλλη, όμως, έχει δημιουργηθεί και μια διελκυστίνδα μεταξύ και των θεσμών». «Εμάς μας ενδιαφέρει να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα και διαφεύγουν συστηματικά με προστασία».

«Μέτρα θα υπάρξουν. Το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση. Υπάρχει, παραδείγματος χάριν η διελκυστίνδα μεταξύ της μείωσης του αφορολογήτου και μεταξύ του 50% στις 60.000€.  Εμείς κλείνουμε προς το δεύτερο. Στο τέλος της διαπραγμάτευσης θα δούμε τι θα γίνει».

«Επειδή με ρωτάτε τι θα γίνει, μιας και η χώρα βιάζεται για να κλείσει η αξιολόγηση, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να διαπραγματευτούμε για μια λύση που τελικά θα είναι, όσο το δυνατόν, κοινωνικά δίκαιη, από το κλείσουμε γρήγορα σε μια λύση κοινωνικά άδικη».  

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση