.

Διαφήμιση

 

 

User login

Στέφανος Δράκος: Ισότητα και ευημερία στις γυναίκες που περικλείουν το άπειρο

Πριν ένα χρόνο, είχα αποφασίσει να ευχηθώ στις γυναίκες που τιμώνται σήμερα, με τη μεταφορά ενός κλασικού αποφθέγματος που είχε εκφωνήσει ο Άγγλος συγγραφέας και ποιητής GeoffreyChaucer. Τότε είχε διερωτηθεί «Τι είναι καλύτερο από τη σοφία;», και είχε απαντήσει: «Η γυναίκα». «Και τι είναι καλύτερο από μια καλή γυναίκα; Τίποτα». Σήμερα, θα επιλέξω να αναγνωστώ τετριμμένα, ίσως ακόμη και γραφικά…

Η γυναίκα τιμάταικαθημερινά. Γιορτάζει αγωνιζόμενη. Στην προσπάθειά της, να κερδίσει όσα της αξίζουν. Σήμερα ωστόσο, την 8η Μαρτίου κάθε έτους, τιμώνται και επισήμως οι αγώνες, οι μάχες, οι προσπάθειες της. Η γυναίκα είναι ζωή. Ζωή αστείρευτη και αήττητη. Η γυναίκα γεννά τον κόσμο. Είναι μάνα, κόρη, αδελφή, εργαζόμενη, ερωμένη, σύζυγος, νοικοκυρά, αγωνίστρια. Η γυναίκα είναι τα πάντα, αξίζει τα πάντα και υπομένει τα πάνδεινα.

Η ισότητα των γυναικών, είναι το ουσιαστικότερο μήνυμα της σημερινής επετείου. Ισότητα σε όλους τους τομείς, σε όλες τις εκφάνσεις. Η σημερινή επέτειος, δεν αποτελεί μέρα προσφοράς λουλουδιών ή ανταλλαγής ευχών - αυτά άλλωστε ένας άνδρας οφείλει να τα πράττει καθημερινά. Η σημερινή μέρα, έχει πολιτικό υπόβαθρο. Στοχεύει στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των γυναικών. Επιδιώκει την προάσπιση της ισότητας των φύλων. Η γυναίκα, διαδραματίζει ένα πολυσήμαντο ρόλο. Καθορίζει την ανθρώπινη δημιουργία και συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Πρωταγωνιστεί στο οικογενειακό, εργασιακό, κοινωνικό γίγνεσθαι, υπηρετώντας βαρυσήμαντο και πολλαπλό έργο.

Δε θα πω χρόνια πολλά στις γυναίκες πρόσφυγες, όπως ίσως θα αναμένατε στο πνεύμα των ημερών. Θα πω στην πολιτεία να πράξει άμεσα, για την προστασία αυτών των γυναικών και θα πω Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες, που περικλείουν το άπειρο, το αναλλοίωτο. Χρόνια πολλά στη ζωή και στην ελπίδα που αυτές γεννούν και αυτές διατηρούν.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση