.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ "Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πολιτικά στην ομογένεια"

Ο Μιχάλης Κόκκινος είναι  ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ανεξάρτητης υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, που ασχολείται αποκλειστικά με την ομογένεια.

Ο Μιχάλης Κόκκινος είναι  ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ανεξάρτητης υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, που ασχολείται αποκλειστικά με την ομογένεια.

Η καταγωγή του είναι από τη Ρόδο και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα της ομογένειας, αφού και η δική του οικογένεια έχει ξενιτεμένους, τον αδελφό του πατέρα του, ένα σωρό ξαδέρφια του καθώς και τον πεθερό του.

Πως θα λύσετε το πρόβλημα της επικοινωνίας των ομογενών με το Ελληνικό Δημόσιο;

Όλοι οι ομογενείς δεν είναι πλούσιοι, δεν φτιάχτηκαν στις χώρες όπου μετανάστευσαν, αγωνίζονται σκληρά κι εμείς ως πολιτεία έχουμε χρέος να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα τους, να λύσουμε ζητήματα της καθημερινότητας τους.

Έτσι κάθε φορά που θα έρχονται στην Ελλάδα, θα πρέπει κάπου να εξυπηρετούνται. Σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να φτιάξουμε μια υπηρεσία σαν τα ΚΕΠ, τα οποία να επιλύουν ζητήματα της ομογένειας, χωρίς να τρέχουν στις αντίστοιχες Δημοτικές αρχές, γιατί στην προηγούμενη κυβέρνηση, με τα προαπαιτούμενα, κατάργησαν τα ΚΕΠ αποδήμων.

Όταν ανέλαβα, έβαλα στόχο αυτό, να ξανά λειτουργήσει το ΚΕΠ προς όφελος της ομογένειας, γιατί είμαι παιδί ομογενών, και γνωρίζω αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Πιλοτικά στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας λειτουργεί ήδη το πρώτο ΚΕΠ εξυπηρέτησης της ομογένειας γιατί στόχος είναι η εξυπηρέτηση της ομογένειας στον τόπο όπου ζουν, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Έτσι στόχος μας είναι, όπου ζουν Έλληνες, να μπορούν να λύσουν το κάθε ζήτημα που έχουν με την Ελληνική Πολιτεία εκεί.

Η ψήφος των ομογενών

Ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα είναι να δώσει φωνή σε όλους τους Έλληνες που ζουν εκτός της πατρίδας, και εμείς θα το τολμήσουμε, και είναι ένα θέμα που το είχαμε βάλει μπροστά, αλλά μας σταμάτησαν οι εκλογές.

Έχουν πέσει πολλές ιδέες στο τραπέζι, όπως λόγου χάρη στην Ιταλία, αλλά ας αρχίσουμε με τα εύκολα, όπως με την επιστολική ψήφο, γιατί κάθε άλλη λύση θέλει συνταγματική αναθεώρηση, κι έχει βαθμό δυσκολίας.

Το ΣΑΕ δεν λειτουργεί από το 2012

Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού έχει σταματήσει να λειτουργεί από το 2012, λόγου του «πατριωτισμού» όπως γράφει το Σύνταγμα της χώρας, έτσι κάποιοι πατριώτες έφυγαν, και το όργανο αυτό έπαψε έτσι απλά να λειτουργεί. Γιατί όταν κάτι μπαίνει σε λάθος ράγες, όσο πατριωτισμό και να διαθέτουν οι απόδημοι, αυτό θα εκτροχιαστεί.

Το Συμβούλιο αυτό είχε εκπρόσωπους ανά Ήπειρο, και είχε φτάσει να μην είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, να το χρηματοδοτεί η Ελληνική πολιτεία και να διαθέτει 1700 μέλη μόνο για γιορτές, που μόνο Συμβούλιο απόδημου Ελληνισμού δεν ήταν.

Όταν καλείς 1700 άτομα στην Θεσσαλονίκη να πάρουν μια απόφαση, μόνο αυτό δεν γίνεται.. Δεν μπορούσαν να πάρουν καμία απόφαση. Οι αποφάσεις αυτές ήταν συμβουλευτικές για την πολιτική της Ελληνικής Πολιτείας για θέματα που αφορούν τον Απόδημο Ελληνισμό.

Άρα, πρέπει να γίνει ένα όργανο ισχυρό, αυτοχρηματοδοτούμενο, για να ενισχύει τελικά την εξωτερική πολιτική της χώρας και προς τα έξω και προς τα μέσα. Το σχέδιο αυτό είναι σχεδόν έτοιμο και στις επόμενες ημέρες θα μπει σε δημόσια διαβούλευση, και μέσα στον Φεβρουάριο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η Εκκλησία βοηθάει τον απόδημο Ελληνισμό

Δε νοείται απόδημος Ελληνισμός χωρίς Εκκλησία, και δεν νοείται Ελληνική διασπορά χωρίς Ορθοδοξία. Όπου πήγαμε η εκκλησία ήταν εκεί, σαν συνδετικός κρίκος. Ό Έλληνας της διασποράς θέλει επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας και η εκκλησία του το προσφέρει, κι εμείς το ξέρουμε. Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός.

Η ΕΡΤ εργαλείο για την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Η Φωνή της Ελλάδας είναι ένα κομμάτι μας, ή σα να είμαστε εμείς τμήμα της, και φωνάζουμε όσο δυνατά μπορούμε για τα βραχέα κύματα, και τις εκπομπές που επικοινωνούν με την ομογένεια. Μην ξεχνάτε του Έλληνες ναυτικούς που έχουν την δυνατότητα να ακούσουν την Φωνή της Ελλάδος σε όλα την μήκη και τα πλάτη της Γης.

 

Είμαστε χαρούμενοι που ετοιμάζεται και η ΕΡΤ SAT να ξανά εκπέμψει, γιατί όπου και να πήγα στο εξωτερικό η πρώτη ερώτηση που μου έγινε ήταν που είναι η ΕΡΤ SAT. Υπάρχει ανάγκη για ελληνικό σήμα στους έλληνες του εξωτερικού, και θα την χειροκροτήσουμε σαν εκπρόσωποι της διασποράς.

 parapolitika.gr - Γιάννης Ξυνόπουλος

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση