.

Διαφήμιση

 

 

User login

Βίκτωρας Ρέστης, Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκκα Σκαφτούρα στο σκαμνί για το σκάνδαλο των ακινήτων

Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας παραπέμπει σε δίκη για το σκάνδαλο real estate του ομίλου Καρούζου, τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο κατασκευαστή, Ιωάννη Καρούζο, την πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και άλλα τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε νομιμοποίηση...

εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα  (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων.

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αποφάνθηκε ότι  ο  Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, από το 2004 και για περίπου εννιά χρόνια, χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ τους καταλογίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή.

Συγκατηγορούμενοί τους, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, είναι οι  εκπρόσωποι της εταιρίας «ΦΑΝΤΟΜ» Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης που φέρεται να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΦΑΝΤΟΜ.

Οι εμπλεκόμενοι θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Ιωάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγος του κατάφερναν να ξεπλένουν χρήματα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά , το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος...»

Το δικαστικό συμβούλιο απάλλαξε από την κατηγορία της απιστίας τα  μέλη Επιτροπών των τεσσάρων τραπεζών ( Τράπεζας Πειραιώς, της Εμπορικής Τράπεζας, της Attica Bank και της Millenioum)που ενέκριναν τα εν λόγω δάνεια και από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης τους δύο πρώην συζύγους και ένα ακόμη άτομο από το συγγενικό περιβάλλον της  κ. Σκαφτούρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απαλλακτικό σκέλος της  πρότασης του εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλου για τα μέλη των Επιτροπών των τραπεζών, την οποία υιοθετησε το δικαστικό συμβούλιο, στηρίχθηκε σε «απόρρητη Έκθεση Ειδικής Έρευνας» της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, την ύπαρξη της οποίας είχε αποκαλύψει το το directnews.gr από τις 24 Απριλίου 2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2015 από directNEWS.gr

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση