.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - TRAFFICKING - ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ Ν. ΒΕΝΕΤΟΚΛΗ

Η διακίνηση ανθρώπων με σκοπό την εκμετάλλευση αναγνωρίζεται διεθνώς, ως ¨σύγχρονη μορφή σκλαβιάς¨ και ειδεχθές έγκλημα, που προσβάλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν γνωρίζει σύνορα.

Ασφαλώς, όλοι μας έχουμε ακούσει για το trafficking, για την εμπορία ανθρώπων, για το “σύγχρονο δουλεμπόριο”, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, που μαστίζει αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα, σε πόσο μεγάλο βαθμό τελείται αυτό το έγκλημα στην χώρα μας.

Στη χώρα μας και γενικότερα στα Βαλκάνια το πρόβλημα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Η Ελλάδα λειτουργεί κυρίως ως ενδιάμεση χώρα, δηλαδή οι έμποροι μεταφέρουν τα θύματά τους στην Ελλάδα με σκοπό να τα διακινήσουν έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχει και η Ελλάδα μεγάλο αριθμό θυμάτων trafficking.

Σήμερα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες επίσημες Εκθέσεις και τις εκτιμήσεις, η εμπορία ανθρώπων καταγράφεται ως 3η κατά σειρά οργανωμένη μορφή εγκληματικής δραστηριότητας, μετά την εμπορία των όπλων και ναρκωτικών.

Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση πρέπει να αποτελέσει πολιτική προτεραιότητα, σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η σοβαρότητα του προβλήματος διεθνώς επιβάλλει συντονισμένη δράση τόση από την πλευρά των κυβερνήσεων όσο και από την πλευρά των πολιτών, διότι η άγνοια και ο εκμηδενισμός της σοβαρότητας του προβλήματος μόνο διευκόλυνση της έξαρσης του φαινομένου προκαλεί .

Η ανθρώπινη δουλεία είναι παντού και δεν κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια να κλείνει τα μάτια

Για την ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Η πρόεδρος Νατάσα Βενετοκλή

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση