.

Διαφήμιση

 

 

User login

Συνέντευξη Παύλου Χαϊκάλη στο ΑΡΤ 90,6 Fm !

«Στο θέατρο έκανα το πτυχιακό και στην πολιτική το μεταπτυχιακό»
 
«Σε μια Γερμανική Ευρώπη δεν μπορείς να έχεις μέλλον. Ναι μπορούμε να βγούμε από την Ευρωζώνη, γιατί εγώ αντιτάσσω πάνω από το ευρώ, πάση θυσία Ελλάδα. Να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα»
 
«Από το 1996 και μετά έχει εξυπηρετηθεί άλλη πολιτική. Ο αρχιμάστορας της τρέλας αυτής λέγεται Σημίτης. Έχει όνομα, δεν είναι ότι δεν έχει όνομα. Εξυπηρετούσε Γερμανικά συμφέροντα»
 
«Για εμένα ο πιο επικίνδυνος εθνικά άνθρωπος στην Ελλάδα είναι ο Στ. Θεοδωράκης»
 
«Ο Βαρουφάκης που πιστεύω ότι έχει κάνει τεράστια λάθη στην όλη ιστορία. Οδήγησε τη χώρα στο αποτέλεσμα αυτό στο οποίο κληθήκαμε την Παρασκευή μέσα σε 48 ώρες να ψηφίσουμε με το ένα χέρι στο λαιμό και με ένα πιστόλι στην καρδιά. Δεν γίνεται…»
 
«Μετά το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, όλες οι κυβερνήσεις και οι προϋποθέσεις που υπήρχαν για βοήθεια στην Ελλάδα τραβήχτηκαν πίσω.»
 
Πολιτικός η ηθοποιός;
«Προσπαθώ ότι κάνω να το κάνω σωστά. Η καρδιά μου ανήκει και στο θέατρο και στην πολιτική. Απλά στο θέατρο έκανα το πτυχιακό και στην πολιτική το μεταπτυχιακό»
 
Τα παιδικά του χρόνια και η πολιτική
«Οι αναμνήσεις μου δεν θα έλεγα ότι ήταν πάρα πολύ καλές. Έχασα τον πατέρα μου πάρα πολύ μικρός και μπήκα σε δύσκολα μονοπάτια τα οποία κάποια στιγμή προσπάθησα να τα ξεχάσω, παρότι ήταν τα χρόνια που μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω στη ζωή. Γιατί ήτανε πολύ δύσκολες καταστάσεις τότε. Σήμερα θα έλεγα ότι έχουν ξυπνήσει αυτές οι αναμνήσεις. Μου έδωσαν την δύναμη να αντιμετωπίσω και τον κόσμο που όταν βλέπω πεινάει, ότι είναι άνεργος, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα. Είναι πράγματα τα οποία τα έχω ζήσει και μπορώ να τα καταλάβω. Γιατί το πρόβλημα στην πολιτική είναι να καταλάβεις το πρόβλημα του άλλου το οποίο εσύ δημιουργείς. Θυμάμαι ήμουν περίπου κανένα 6μηνο βουλευτής και ήρθε μια κυρία στην τράπεζα που ήμουν, έβαλε τα κλάματα και μου είπε κ. Χαϊκάλη είπαμε στο εγγονάκι μου ότι ο Αϊ Βασίλης άλλαξε δρομολόγιο φέτος και δεν θα περάσει από την γειτονιά μας, γιατί δεν είχαμε να του πάρουμε ένα δώρο. Είχα συγκινηθεί πραγματικά… Ξέρεις τι είναι να μην μπορείς σαν παππούς να μην μπορείς να πάρεις ένα δώρο στο εγγόνι σου; Βρισκόμουν λοιπόν στη Βουλή και ήταν εκεί ένα πηγαδάκι μερικών βουλευτών (ήταν της ΝΔ) και τους λέω βρε παιδιά τι κάνετε; Και ένας γύρισε και μου είπε: «Έλα ρε συ τώρα, και από άλλες γειτονιές δεν έχει περάσει ο Αϊ Βασίλης τώρα. Μην δίνεις σημασία». Εκείνη την στιγμή ήθελα να τον βαρέσω, δεν στο κρύβω, απλά κρατήθηκα και με έπιασε μια εσωτερική πίκρα για το τι προβλήματα αυτοί οι άνθρωποι (Βουλευτές) δημιουργούν. Η συμπεριφορά της κατάχρησης εξουσίας που κάνεις, είναι ότι χειρότερο μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος που είναι κάτω από έναν τέτοιο άνθρωπο. Είναι κάτι που σε θλίβει, δεν μπορείς να το αντέξεις να το βλέπεις να συμβαίνει δίπλα σου»
 
Για την παροχή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί με τα νέα μέτρα. 
«
Αν εμείς οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν είχαμε ψηφήσει την περασμένη Παρασκευή το ΝΑΙ, θα είχε χάσει την δεδηλωμένη η κυβέρνηση. Που σημαίνει θα είχε πέσει η κυβέρνηση, ένα είναι αυτό. Δεύτερο, φανταστείτε σήμερα ποιος θα ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος – το έγραψε και σε tweet o Πάνος Καμμένος – και ποιος θα έφταιγε για την μη συμφωνία. Αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση την εξουσιοδότηση θα είχαμε χρεωθεί εμείς την ρήξη της μη συμφωνίας. Η ΕΕ θα έβρισκε πάτημα να μην προχωρήσει στη συμφωνία. 20 Ιουλίου αν δεν έχει πληρωθεί και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η χώρα βγαίνει σε πλήρη χρεοκοπία, που σημαίνει ότι υπάρχει στις τράπεζες, εξαφανίζεται.»
 
 
Για την Ευρώπη
«Παρότι που εμείς ψηφίσαμε και παρόλη την κατάσταση, βλέπεις η Ευρώπη δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, το πρόσωπο το οποίο δεν θέλαμε. Σαν να σου λέει αμάρτησες; Θα τιμωρηθείς πολύ σκληρά.  Αυτό που φωνάζαμε κάποτε και το έλεγα εγώ, έχουμε πόλεμο παιδιά και ελάτε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Οι μισοί πιστεύοντας στην Ευρώπη και οι μισοί μη πιστεύοντας στην Ευρώπη είναι ότι έτσι όπως είναι οι συνθήκες, σε μια Γερμανική Ευρώπη δεν μπορείς να έχεις μέλλον. Δεν είναι η Ευρώπη που οραματιστήκαμε… Πάντα μας είχαν οι πληρωτές των Ευρωπαίων»
 
Για το αν η χώρα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη
«Η χώρα πρέπει να πάει σε μια ανεξαρτησία που θα είναι επώδυνη, αλλά στο βάθος χρόνου, στα  πέντε χρόνια; Θα αρχίσει να στέκεται στα πόδια της. Αρκεί όμως να υπάρχει μια σύμπνοια και μια πολιτική γραμμή η ποία θα αξιοποιήσει όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας και θα δημιουργήσει μια πειθαρχία στον κόσμο ότι εδώ δεν έχουμε περιθώρια, δεν έχουμε μαγκές, δεν έχουμε να κάνουμε διαπληκτισμούς, δεν έχουμε εμφύλιους, δεν θα βρίζει ο ένας τον άλλο και θα πάμε να δουλέψουμε όλοι μαζί. Να ξανά γυρίσουμε πάλι σε αυτό που λέμε πίνω το ούζο μου, βλέπω την θάλασσα και ονειρεύομαι. Γιατί τώρα πίνω το ούζο μου, βλέπω την θάλασσα και με πιάνουν τα κλάματα και σε λίγο δεν θα υπάρχει και το ούζο. Ναι μπορούμε να βγούμε από την Ευρωζώνη, γιατί εγώ αντιτάσσω πάνω από το ευρώ, πάση θυσία Ελλάδα. Να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας ως χώρα. Δεν μπορεί αυτή την στιγμή να σε υποτάσσει να πάρεις πίσω νόμος τους οποίους έχεις υπογράψει, έχεις ψηφίσει. Να ακυρώσεις την ίδια την κυβέρνηση της χώρας. Βάζεις την ίδια την κυβέρνηση να υπογράψει την ακύρωση της.»
 
«Ο στόχος ήταν απλός, απλά τώρα εκδηλώθηκε. Θέλουν την χώρα, θέλουν την κυριαρχία της χώρας. Θέλουν τον ορυκτό της πλούτο, θέλουν όλο το χρυσαφικό της χώρας, θέλουν να μας καθυποτάξουν και να το κάνουν προτεκτοράτο. Να το δώσω με απλό παράδειγμα. Ένας άνθρωπος που αγωνίζεται και χρωστάει, προσπαθεί να βρει μια λύση. Να βρει μια δεύτερη δουλειά, θα κόψει από την διασκέδαση, θα κόψει από το φαί. Από τι μπορεί να κόψει, θα τρώει ψωμί και ελιά. Όταν λοιπόν του βάζεις συνεχώς εμπόδια ενώ προσπαθεί να βρει λύσεις, στο τέλος του πεις. Ξέρεις κάτι; Θα σου δώσω τα χρήματα, αλλά θα κοιμηθώ το βράδυ με την γυναίκα σου. Εκεί αρχίζει και λέει. Όπα μάγκα, εκεί βγάζω μαχαίρι. Θέλουν δηλαδή να φτάσουμε σε ακραίες περιπτώσεις τις οποίες δεν τις θέλει κανένας. Όταν ακούω λοιπόν «πάση θυσία ευρώ», τρελαίνομαι, μου γυρίζει το μάτι. Ναι θέλω να μείνω, στην Ευρώπη, θέλω να μείνω στο ευρώ, καμιά αντίρρηση, αλλά όχι να μου πηδήξουν και την γυναίκα».
 
Πως έφτασε η κατάσταση της Ελλάδας ως εδώ
«Από το 1996 και μετά έχει εξυπηρετηθεί άλλη πολιτική. Ο αρχιμάστορας της τρέλας αυτής λέγεται Σημίτης. Έχει όνομα, δεν είναι ότι δεν έχει όνομα. Εξυπηρετούσε Γερμανικά συμφέροντα. Ευθαρσώς! Εξυπηρετούσε ο άνθρωπος Γερμανικά συμφέροντα, ο αδερφός του είναι μέσα στην κρατική υπηρεσία της Γερμανίας.Εξυπηρετούσε κρατικά συμφέροντα (…) Από την ώρα που βγήκε ο Σημίτης άρχισε η κατάρρευση της χώρας, Όταν υπογράφεις κύριε δανειακές συμβάσεις για να παίρνεις δάνεια τα οποία θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές για να συνεργαστείς με την Siemens. Οι οποία Siemens είναι υπαίτιος της μεγαλύτερης καταστροφής της χώρας σε ότι έχει γίνει, από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να συζητήσουμε κάτι άλλο. (…) Το παιχνίδι με τα εξοπλιστικά ήταν το μεγαλύτερο «πάρτυ». Ήρθε μετά ο Γιώργος Παπανδρέου και χωρίς να υπάρχουν προϋποθέσεις έβαλε την χώρα σε μια δίνη, σε μια περιπέτεια χωρίς να υπάρχουν λόγοι να μπει στο ΔΝΤ, δεν είχε λόγους η Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ. Ξαφνικά μίλησε για «Τιτανικό» μίλησε για τεμπέληδες, για διεφθαρμένο κράτος και ξαφνικά ξύπνησαν όλοι και σου λένε τι γίνεται με την Ελλάδα; Και διαλύθηκε το σύμπαν από εκεί και πέρα. Και ξαφνικά έγινε μια Ευρωπαϊκή υποταγή που έφτασε στο απροχώρητο.»
 
Για Σταύρο Θεοδωράκη
«Φτάσαμε σε σημείο να επεμβαίνει για εμένα ο πιο επικίνδυνος εθνικά άνθρωπος στην Ελλάδα, ο κος Θεοδωράκης. Να βγαίνει στο εξωτερικό για να σώσει υποτίθεται την χώρα, αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα το οποίο γίνεται, και να θέλει να μπει σε μια κυβέρνηση και να υποτάσσει τους ξένους, γιατί έτσι πάει να σώσει την Ελλάδα, να δημιουργηθεί μια ευρύτερη συμμαχία με «TO ΠΟΤΑΜΙ» μέσα. Από πού και ως που πρέπει να μπει «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» μέσα; Γιατί να μην μπει ας πούμε η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν ζητάνε άλλο και ζητάνε «TO ΠΟΤΑΜΙ»; Εδώ υπάρχουν υποψίες τεράστιες ότι γίνονται μεγάλα παιχνίδια παιδιά, μεγάλαdeals. Κάποιος πρέπει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα για να ξεπουληθεί η Ελλάδα. Κακά τα ψέματα.» (…)
 
Για τον Γιάννη Βαρουφάκη
«Ακόμα και ο Βαρουφάκης που πιστεύω ότι έχει κάνει τεράστια λάθη στην όλη ιστορία. Οδήγησε τη χώρα στο αποτέλεσμα αυτό στο οποίο κληθήκαμε την Παρασκευή μέσα σε 48 ώρες να ψηφίσουμε με το ένα χέρι στο λαιμό και με ένα πιστόλι στην καρδιά. Δεν γίνεται…»
Για την κίνηση του Γ. Βαρουφάκη να μην πάει στην ολομέλεια
«Είχε πάει να δει τα παιδιά του το Σαββατοκύριακο για διακοπές στην Αίγινα. Και εγώ την Παρασκευή το βράδυ πάντρευα τον ανιψιό μου και δεν πήγα. Έτσι; Αυτό αν σου λέει κάτι… Η αποφυγή λύση του προβλήματος, δεν σημαίνει και λύση του προβλήματος. «Χαικάλιος Θεωρία» Το να αποφύγεις λοιπόν να πας, τι σημαίνει; Δεν ενέχεσαι στην όλη ιστορία; Τι θα κάνεις τον μάγκα; Παιδιά δεν ήμουν εκεί και δεν ψήφισα; Όχι πας και λούζεσαι, όπως λουστήκαμε και εμείς και τα ΝΑΙ που αντιβαίνουν της ιδεολογίας μας. Έπρεπε να σώσουμε την χώρα.»
 
Το ΟΧΙ των πολιτών που έγινε ΝΑΙ των πολιτικών
«Μετά το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, όλες οι κυβερνήσεις και οι προϋποθέσεις που υπήρχαν για βοήθεια στην Ελλάδα τραβήχτηκαν πίσω. Δυστυχώς επαληθεύεται ο Σαρτζετάκης που είχε πει κάποτε «είμαστε Έθνος ανάδελφων». Όλοι δυστυχώς έκαναν πίσω για πολλούς και διάφορους λόγους και άφησαν ξεκρέμαστη την Ελληνική κυβέρνηση. Διότι υπήρχαν προϋποθέσεις για να έχουμε μια άλλη ημέρα, για αυτό έγιναν όλα αυτά που έγιναν. Ξαφνικά την πατήσαμε γιατί τραβήχτηκαν πίσω.»
 
Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων από τον Ιανουάριο και τις βλέψεις των δανειστών.
«Από τον Ιανουάριο βάζανε στο τραπέζι 4 θέματα, λύναμε τα τρία και την άλλη ημέρα αντί να συζητήσουν το τέταρτο, μας έφερναν και άλλα τρία, την άλλη ημέρα άλλα τέσσερα και την άλλη ημέρα άλλα πέντε. Δεν είναι πολιτική αντιμετώπιση της χώρας αυτή από τους δανειστές. Είναι θα σας αγοράσουμε, θα σας εξαφανίσουμε, θα σας τα πάρουμε όλα. Έχετε ορυκτό πλούτο. Όταν ο κος Παπανδρέου ο μεγαλύτερος αρχή προδότης που πέρασε από την χώρα έλεγε ότι δεν έχουμε ούτε ένα μπιτόνι πετρέλαιο μαζί με τον άλλο τον χοντρό τον Πάγκαλο. Έλα μωρέ δεν έχουμε πετρέλαιο κλπ η deutsche bank από το 98 είχε στα χέρια της όλο το πετρέλαιο, όλες τις δυνατότητες εξόρυξης πετρελαίου που υπάρχουν νότια της Κρήτης. Που αν ισχύσουν αυτά που λένε ειδικοί θα τρίβουν τα μάτια τους. Ισούται περίπου με το πετρέλαιο που υπάρχει στη Σιβηρία.»
 
Για επικείμενο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και ποιο Υπουργείο θα αναλάμβανε αν τον έχρηζαν Υπουργό. 
«Θα είναι μικρός ανασχηματισμός αυτός. Το Υπουργείο Ενέργειας είναι που θα αλλάξει νομίζω. Το ζητούμενο δεν είναι να μοιράζεις Υπουργεία, αν έπαιρνα Υπουργείο θα έπαιρνα αυτό του Πολιτισμού. Ξέρω το χώρο και τον τρόπο σκέψεις πολλών πραγμάτων.»    
 
 
Ακούστε όλη την συνέντευξη στον ΑΡΤ 90,6 FM παρακάτω:
 
 
 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση