.

Διαφήμιση

 

 

User login

Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2014 Σημαντική αύξηση κίνησης, πωλήσεων και κερδοφορίας 4,3 εκ επιβάτες το πρώτο εξάμηνο

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα ενοποιημένα μεγέθη της AEGEAN το πρώτο εξάμηνο του 2014, επηρεαζόμενα θετικά τόσο από την επέκταση του δικτύου όσο και από τις συνέργειες με την Olympic Air. Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €388,6εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 8% σε σχέση με τον  κύκλο εργασιών των δύο εταιρειών το αντίστοιχο διάστημα του 2013[1]. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €22εκ.  από €7,2εκ. ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €16εκ. σε σύγκριση με €6,9εκ. το 20131. Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο αποτελεί την εποχικά πιο αδύναμη περίοδο του έτους.

  • H ΑEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 4,3εκ. επιβάτες το Α΄ εξάμηνο του 2014, περισσότερους κατά 16% με βελτίωση της πληρότητας από 74% σε 76% παρά τον μεγάλο αριθμό νέων προορισμών. Είναι χαρακτηριστικό της θετικής δυναμικής ότι ο Ιούνιος ήταν ο πρώτος μήνας της ιστορίας της εταιρείας κατά τον οποίο μετέφερε πάνω από 1εκ. επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση ανήλθε σε 19% κυρίως λόγω των χαμηλότερων ναύλων που ενίσχυσαν την κίνηση τόσο στους κύριους προορισμούς όσο και στις άγονες γραμμές. Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού από τις 8  βάσεις της εταιρείας  ανήλθε σε 13%,  με την κύρια βάση της Αθήνας να παρουσιάζει υψηλότερους ρυθμούς αύξησης ύψους 17%, καθώς η αγορά ανακάμπτει για πρώτη φορά από το 2008.

Ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης κίνησης και των προπωλήσεων εισιτήριων, οι λειτουργικές ταμειακές ροές του εξαμήνου βελτιώθηκαν σημαντικά φτάνοντας τα €127εκ., με αποτέλεσμα τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της μητρικής να αυξηθούν σε €357εκ. την 30.06.2014. Όπως είχε προϋπολογιστεί οι ισχυρές  ταμιακές ροές επέτρεψαν την απρόσκοπτη μετέπειτα επιστροφή του €1 ανά μετοχή (€71εκ. συνολικά) τον Ιούλιο του 2014, διατηρώντας και πάλι σημαντικά υψηλότερα αποθέματα  σε σχέση με την 31/12/2013 και διασφαλίζοντας τη δυνατότητα περαιτέρω αναπτυξιακής δυναμικής.

  • Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Η λειτουργία  στόλου 50 αεροσκαφών, με 13 εκ. συνολικά προσφερόμενες θέσεις για το 2014 και 17 νέους προορισμούς εξωτερικού, αποδίδει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Οι συνέργιες με την Olympic Air υλοποιούνται σταδιακά, και επιφέρουν μείωση στο κόστος ανά μονάδα αλλά και σημαντική ενίσχυση της συνδεσιμότητας προορισμών εσωτερικού και εξωτερικού. Η από πενταετίας πλέον επένδυσή μας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας, οδηγεί σε απτά αποτελέσματα παρά την σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα του ανταγωνισμού αλλά και τα επιμέρους προβλήματα σε αγορές όπως η Ρωσία και η Ουκρανία. Οι οικονομίες κλίμακας και δικτύου αποδίδουν και πρόθεσή μας είναι να τις ενισχύσουμε περαιτέρω με συνέπεια, συνεχίζοντας παράλληλα να επενδύουμε στην ποιότητα,  όπως εξάλλου αποδεικνύεται από την πρόσφατη απόφασή μας για την απόκτηση 7 ολοκαίνουργιων Airbus A320 για το 2015/2016.

  • Aegean

H  AEGEAN & η Olympic Air μετέφεραν 8,8 εκατομμύρια επιβάτες το 2013. Το 2014 δραστηριοποιούνται με ένα στόλο 50 αεροσκαφών. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ενεργοποίηση παραγγελίας επιπλέον 7 αεροσκαφών Airbus Α320 για το 2015/2016.Από την 30/06/2010 η AEGEAN είναι μέλος της ισχυρότερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Η Εταιρεία βραβεύτηκε για τέταρτη συνεχή  χρονιά και πέμπτη φορά τα τελευταία 6 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία  στην Ευρώπη για το 2014, από τα  Skytrax World Airline Awards.Οι οικονομικές καταστάσεις αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.aegeanair.com

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση