.

Διαφήμιση

 

 

User login

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ...

 • Εισαγωγή 

Βρε παλληκάρι μου να πούμε εντάξει, είπαμε να μας δώσεις ένα γράμμα, αλλά εσύ το παράκανες. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε; Πίστεψέ με αγαπητέ μου φίλε πάλεψα τόσο καιρό με τον εαυτό μου, για να αποφασίσω ποίο θα είναι το τελικό γράμμα που θα διαβάσεις μέσα από τις 134 σελίδες που έγραφα τόσο καιρό. Έτσι λοιπόν, στα χέρια σου κρατάς την τελική μου απόφαση αυτές τις 49 που ήταν αυτές που ένιωθα, αυτό έπραξα. Να σου συστηθώ κιόλας. Ονομάζομαι Αντώνης Κουτούζης, γεννήθηκα στην Κάλυμνο, έζησα Ρόδο με τη μάνα και τις δύο μου αδελφές, καθώς και Ηράκλειο της Κρήτης με τον πατέρα μου. Σπούδασα οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εργάστηκα ως ιδιωτικός υπάλληλος σε όμιλο πολυεθνικής όπου γέμιζα τα ράφια και ποτέ στον τομέα τον οποίο έχω σπουδάσει. Την χρονική αυτή περίοδο, όπου διανύω το 28ο έτος της ηλικίας μου, κάνω μεταπτυχιακό σε έναν τομέα όπου η Ελλάδα κατέχει παγκόσμιες πρωτιές και δεν είναι άλλος από τη ναυτιλία. Είμαι λοιπόν στην Χίο, στο πρόγραμμα «Ναυτιλία μεταφορές και Εμπόριο» του τμήματος Ναυτιλίας και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Το γράμμα το οποίο κρατάς στα χέρια σου, όπως παρατηρείς αγαπητέ μου φίλε είναι φωτοτυπία και ο λόγος είναι ότι δεν είσαι ο μοναδικός ο οποίος έχω σκοπό να το παραδώσω. 

 • Έχω σκοπό να προσπαθήσω να βρω και ελπίζω να τα καταφέρω, τα παρακάτω άτομα: 

(αλφαβητική σειρά)  Αυγερόπουλος Γιώργος Μητροπάνος Δημήτρης +  Βαξεβάνης Κώστας  Μπουλάς Σάκης  Γλέζος Μανώλης  Πανούσης Τζίμης Ζουγανέλης Γιάννης  Παπαδάκης Γιώργος Θεοδωράκης Μίκης  Παπακωνσταντίνου Βασίλης Θεοδωράκης Σταύρος  Σφακιανάκης Νότης Ιωαννίδης Αλκίνοος  Τράγκας Γιώργος Κανάκης Αντώνης (και λοιποί του ράδιο Αρβύλα)  Τριανταφυλλόπουλος Μάκης Κραουνάκης Σταμάτης  Τσακνής Διονύσης Λαζόπουλος Λάκης  Χαρδαβέλας Κώστας Μαχαιρίτσας Λαυρέντης  Active Member  ETC (όποιος άλλος πιστεύετε:……….) 2   

 • Προσωπική γνωριμία δεν είχα ποτέ με κανέναν από εσάς, πλην εσένα Νότη Σφακιανάκη, 

όπου σου είχα δώσει το μοναδικό μέχρι αυτή τη στιγμή γράμμα που είχα γράψει ποτέ στη ζωή μου πριν από 4 χρόνια αν θυμάμαι σωστά.  Το μόνο πράγμα το οποίο θα ήθελα να σας ζητήσω, αν θέλετε φυσικά, είναι να επιβεβαιώσετε μεταξύ σας, εάν γνωρίζεστε προσωπικά με κάποιον, ότι λάβατε το συγκεκριμένο γράμμα. Μέσα στην εβδομάδα την οποία αποφάσισα να κάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη και Αθήνα ανακάλυψα ότι ορισμένοι από εσάς θα λείπετε σε άλλα μέρη, ενώ λόγω χρημάτων και χρόνου, ίσως να μην είναι δυνατόν να σας το παραδώσω χέρι με χέρι, όπου θα το ήθελα. Επίσης σε ορισμένους αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να σας εντοπίσω. Ότι περνάει από το χέρι μου πάντως θα το κάνω.  

 • Ο λόγος που διάλεξα εσάς ως παραλήπτες είναι διότι τα δικά μου μάτια είχαν τη μοίρα 

να αντικρίσουν κάποιες δικές σας στιγμές ευαισθησίας σε σχέση με την κατάσταση που ζει η Ελλάδα μας. Φυσικά δεν θεωρώ ότι είστε μόνο εσείς, που εμφανίζονται στον χώρο των ΜΜΕ με την ανάλογη ευαισθησία την οποία επιβάλλει η κατάσταση και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα, που αξίζουν ίσως και παραπάνω από κάποιον που έχω στη συγκεκριμένη λίστα. Η αλήθεια όμως είναι, ότι δεν βρίσκονται λόγω των καθαρά προσωπικών μου επιλογών καθώς και της ατυχίας που δεν παρακολούθησα άλλους.  Σε οποιαδήποτε πάντως περίπτωση, όποιος νιώσει ότι υπάρχει άνθρωπος που θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να είναι και αυτός στη λίστα, να γράψει αν θέλει το όνομα εκείνου, να το βγάλει φωτοτυπία και να του το δώσει. Υπάρχει και η σκέψη να το γράψω σε κανένα κείμενο και να το συνδυάσω με internet. Τότε σ’ εκείνο που θα υπάρχει στο διαδίκτυο δεν θα υπάρχει κανενός το όνομα που δεν θέλει. Ακόμα δεν ξέρω αν και τι θα πράξω όπως επίσης δεν γνωρίζω και το πότε θα το χρησιμοποιήσω. Έμεινα και σε ένα μάθημα πρέπει να αφιερώσω χρόνο και γι’ αυτό εκτός από άλλα ζητήματα.  

 • ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ 

 Ξεκινώντας λοιπόν να ξετυλίγω τις σκέψεις μου, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γεγονός το οποίο συνέβη πέρσι τέτοια εποχή. Βρισκόμουν με μία θεία μου στη Ρόδο, όπου κάποια στιγμή το θέμα της συζήτησής μας ήταν τα χρόνια και τα χρήματα τα οποία δαπάνησαν οι γονείς μας, με σκοπό να σπουδάσουμε και να προσφέρουμε στην κοινωνία. Φυσικά όμως το πρόβλημα δεν ήταν αυτό, το πρόβλημα ήταν και είναι η ανεργία μας. Τότε λοιπόν, πάνω στην κουβέντα, μου είπε το εξής: 

 • - Την εποχή αυτή στην Ελλάδα παιδί μου, δεν είναι για ν α μπορείς να 

πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν θυμός και αγανάκτηση. Δεν μπορούσε να συλλάβει το μυαλό μου ότι ο άνθρωπος με μεγαλύτερη πείρα από εμένα, έχει απογοητευτεί τόσο πολύ από την ίδια του την χώρα. Να μεταφέρει στην επόμενη γενιά από αυτόν, ότι σ’ αυτήν την χώρα, την πατρίδα που γεννήθηκα, δεν μπορώ να ονειρεύομαι. Όμως δεν μπορώ να μην ονειρεύομαι, γιατί είναι σαν να μου λένε να σταματήσω να υπάρχω και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ - να δεχτώ. Δεν θέλω αν παραιτηθώ από την ζωή μου.  

 • Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω περιστατικό, άρχισα λοιπόν να ψάχνω αν όντως το 

άτομο αυτό είχε δίκιο και παρακολουθούσα πράγματα σχετικά με αυτήν την κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτά, ήσασταν και εσείς, ο καθένας ξεχωριστά στον δικό του τομέα.  3  Κάποια μέρα του Ιούνη του 2011 αν θυμάμαι καλά, παρακολουθώντας μία εκπομπή σου Μάκη Τριανταφυλλόπουλε, είχες ένα αγανακτισμένο καλεσμένο στην εκπομπή με γκρί μουστάκι, ο οποίος αν θυμάμαι επίσης σωστά, ήταν άνεργος, καθώς είχε κλείσει η κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση στην οποία δούλευε. Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, ξεκίνησε έναν μονόλογο ο οποίος ήταν βγαλμένος από την ψυχή του και δημιούργησε προβληματισμό σε όλο το πάνελ και εκτός από αυτούς και σε εμένα. Τότε λοιπόν, άρχισα να κάνω έναν διάλογο με τον εαυτό μου, ο οποίος ήταν ο εξής:  

 • - Πως κατάντησαν έτσι την Ελλάδα ρε πούστη μου; Είναι δυνατόν μία τόσο όμορφη 

χώρα, με τέτοια ιστορία και τέτοιο πρόγονο πολιτισμό όπως μας έχουν διδάξει, να μας έχουν φέρει εδώ τώρα; Γιατί δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξουμε; Τόσοι άνθρωποι αγανακτισμένοι διαδηλώνουν, γιατί δεν αποφασίζουν επιτέλους την ριζική αλλαγή. Γιατί δεν κάνουν κάτι;  - Εσωτερικός μου εαυτός: Εσύ τι κάνεις;  

 • - Εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω τα 2 κόμματα τα οποία έχουν φέρει στην κατάσταση 

αυτή τον κόσμο γύρω μου, όπου οι περισσότεροι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον τους.  - Εσωτερικός μου εαυτός: Τι άλλο κάνεις;  

 • - Είχα πάει μια φορά στην πλατεία και προσπαθώ να μαθαίνω, να επεξεργάζομαι και να 

θυμάμαι τις υποσχέσεις των πολιτικών. Ακούω για τα σκάνδαλα που έχουν κάνει και αυτά που πρόκειται να κάνουν, για να είναι σε αφύπνιση. Να μην κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου, όπως θέλουν και φροντίζουν γι’ αυτό πολλά ΜΜΕ . Επίσης προσπαθώ να κρίνω όσο ποιο σωστά αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και στις συζητήσεις με άλλους ανθρώπους εκφέρω την γνώμη μου, ώστε να συμβάλλω στην αφύπνισή μας.  - Εσωτερικός μου εαυτός: Πιστεύεις ότι αυτά αρκούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε αυτήν την στιγμή;  

 • - Ε, τι άλλο να κάνω ρε φιλαράκι, τι είμαι; Καναλάρχης, αρχηγός αντιπολίτευσης, 

αρχιεπίσκοπος ή ο πρόεδρος της δημοκρατίας;  - Εσωτερικός μου εαυτός; Τίποτα από όλα αυτά, όμως δεν με πείθεις ότι έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορείς σαν Αντώνης. Και όπως γνωρίζεις όποιος δεν πείθει ή νομίζει ότι πείθει τον ίδιο του τον εαυτό, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις, είναι μακριά ακόμα από το να βρει τον εαυτό του. Εσύ λοιπόν πες μου την αλήθεια, τι θέλεις;  

 • - Θέλω να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον όπου θα το σέβομαι και θα με σέβεται. Σε ένα 

περιβάλλον όπου θα του δίνω, θα μου δίνει και θα γεμίζω με αυτό. Θέλω η Οικογένεια μου, οι συγγενείς μου, οι φίλοι μου, το ανιψάκι μου που περιμένω και γενικά οι συνάνθρωποι μου και εγώ, να μην πέφτουν οι ζωές μας θύματα φραγκοφονιάδων. Θέλω να αγαπάω τον εαυτό μου και δεν πρόκειται να αγαπήσω τον εαυτό μου αν δεν αγαπάω και τους άλλους, όμως δεν πρόκειται να αγαπήσω τους άλλους εάν δεν αγαπήσω και εμένα. Επομένως έχεις δίκιο εαυτέ μου, δεν έχω κάνει κάτι που να σε πείθει για αυτό που θέλω πραγματικά. Πρέπει να κάνω κάτι το οποίο να σε πείσει ότι προσπάθησα για αυτά που θέλω. Επειδή όμως το αν θα αλλάξουν τα πράγματα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά 4  και τους άλλους, εάν τελικά δεν θελήσουν οι άλλοι, τότε λοιπόν θα πρέπει να ονειρεύομαι το μέλλον μου σε μία άλλη Χώρα. 

 • Αγαπάω την πατρίδα μου και θέλω να μείνω, όμως αν θέλουν εκείνοι να τους 

εκμεταλλεύονται άλλοι, εγώ δεν θέλω. Όπως δεν ήθελαν εκείνοι που έχουν φύγει ήδη στο εξωτερικό ( που δεν αξιοποιήθηκαν εδώ) και εκείνοι που ετοιμάζονται για να φύγουν, οι οποίοι είναι πολλοί. Γιατί πάνω από όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ Έλληνες και όχι ΕΛΛΗΝΕΣ άνθρωποι. Όπως επίσης υπάρχουν και ΑΝΘΡΩΠΟΙ Νιγηριανοί, Αλβανοί, Πακιστανοί, Γερμανοί, Αμερικάνοι. Όχι Νιγηριανοί, Αλβανοί, Πακιστανοί, Γερμανοί, Αμερικάνοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. 

 • Σου ζητάω λοιπόν εαυτέ μου, να μου δώσεις μία ιδέα για το πώς θα συμβάλλω στο 

να αλλάξει η ζωή της χώρας μου, έτσι ώστε να σε πείσω και να μάθω πώς πρέπει να κινηθώ στο μέλλον σαν άνθρωπος. - Εσωτερικός εαυτός μου: Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να εντοπίσεις ποια είναι τα μέσα τα οποία διαθέτεις σαν Αντώνης και να μου τα υπενθυμίζεις συνεχώς.  Κι έτσι λοιπόν έκανα φίλοι μου, είπα στον εαυτό μου ότι τα μέσα που διαθέτω σαν Αντώνης είναι χαρτί, στυλό, σκέψη και ορισμένα ρήματα, κι εκείνος μου ειχε δώσει την ιδέα να στείλω ένα γράμμα σ’ εσένα Μάκη Τριανταφυλλόπουλε.  

 • Όταν ξεκίνησα να γράψω εκείνο το γράμμα, η Κυβέρνηση του Πασοκ ή μάλλον αυτοί 

που τους λένε τι να κάνουν, κάποια στιγμή ανακοίνωσαν την Χορήγηση νέου τοκογλυφικού δανείου, με σκοπό να διαλυθούν οι πλατείες μέσω των πανηγυρισμών διάφορων ΜΜΕ.  Ο καιρός περνούσε, ενώ αυτά που άκουγα από τα ΜΜΕ, με έκαναν τη μία να γράφω και την άλλη να κατεβάζω το στυλό. Ώσπου Κάποια στιγμή ανακοινώνεται η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας παναθεμάτην, με διορισμένο έναν ικανότατο όπως διακήρυτταν τα ΜΜΕ νέο πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. 

 • Αυτά που άκουγα τότε από τους γύρω μου για εκείνον ήταν σαν να πατούσα ένα 

τηλεκοντρόλ και να άκουγα ειδήσεις. Παρασύρθηκα, και έτσι πήρα την απόφαση να σκίσω το γράμμα και να το πετάξω στα σκουπίδια. Εκείνη τη στιγμή γύρισα στον εαυτό μου και του είπα:  

 • - Φιλαράκι, τελικά δεν γίνεται τίποτα. Εκείνος δεν μου απάντησε… 

 Συνέχισα λοιπόν να παρακολουθώ κάποιους από εσάς, όπως και άλλους. Η τηλεόραση μου είχε χαλάσει και δεν μπήκα στον κόπο να την φτιάξω μέχρι σήμερα, αφού νιώθω ότι δεν μου προσφέρει κάτι. Ότι βλέπω το επιλέγω μέσα από το internet. Ο καιρός πέρασε, εκλογές που είχαν πει ότι θα έκαναν δεν έκαναν, απλά το είχαν σαν τρικ για να περάσουν ότι ήθελαν κάποιοι. Ώσπου μια μέρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μπήκα στο internet για να δω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του μνημονίου 2, που είχα την εντύπωση μ’ αυτά που άκουγα ότι δεν θα το δεχόταν η πλειοψηφία της Βουλής. Με το που είδα τα αποτελέσματα να είναι υπέρ, τότε μίλησε ο εσωτερικός μου εαυτός και μου είπε:  

 • - Κάνε ξανά ένα άλλο γράμμα, το οποίο θα απευθύνεται σε Κάποιους που πιστεύεις ότι 

έχουν δύναμη στα μέσα, έχουν κοινό που είναι ενάντια στο ξεπούλημα και την παράδοση της χώρας σου σε ξένες κομπίνες και στείλε το. Όμως αυτή τη φορά εκτός από χαρτί, στυλό, σκέψη και χρήματα για το ταξίδι που θα κάνεις για να το παραδώσεις, πρέπει να διαθέσεις άλλο ένα μέσο το οποίο δεν υπήρχε στο προηγούμενο σου γράμμα και χωρίς αυτό δεν θα πετύχεις τίποτα. Αυτό που δεν διέθετα τότε, αλλά διαθέτω όμως τώρα, είναι η Πίστη. 5   

 • Έτσι λοιπόν κρατάτε τούτο το γράμμα εσείς και μακάρι και άλλοι, γιατί είμαι πεπεισμένος 

πως αν δεν ενωθούν οι φωνές μας, αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν ενισχυθεί η πίστη πολύ μεγάλης μερίδας του κόσμου, που το θέλει αλλά δεν το πιστεύει από όσους από εμάς έχουν, δεν πρόκειται να καταφέρουμε κάτι. Κάτι που τώρα, το έχουμε πολύ ανάγκη και εμείς οι Έλληνες και οι άλλοι λαοί.  

 • Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 Έχουμε καταλάβει όλοι φίλοι μου, ότι ο καρκίνος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι η κρίση που περνάει η χώρα μας. Πώς όμως εμφανίστηκε; Ας προσπαθήσουμε να πούμε πρώτα, πως εμφανίζεται ένας καρκίνος γενικά.  

 • Ένας καρκίνος, μπορεί να εμφανιστεί από κληρονομική μας προδιάθεση, όμως κυρίως 

μπορεί να εμφανιστεί από το ίδιο μας το μυαλό μέσω μιας συνολικής νοοτροπίας σκέψεων. Γιατί οι σκέψεις παράγουν τα αποτελέσματα του κάθε ανθρώπου και επιλέγουμε έτσι, που να δημιουργούμε μία συνολική νοοτροπία κακή για το ίδιο μας το σώμα και την ψυχή, τότε έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα. Οι σκέψεις μας είναι εκείνες που μας κάνουν να επιλέγουμε τις τροφές μας όπως φυτά με χημικά, ζώα που παράγει ο οργανισμός τους τοξίνες (λόγω της αγωνίας και του άγχους όπου βιώνουν σε εργοστάσια μαζικής σφαγής) όπως οι σκέψεις είναι αυτές, που κάνουν τον εαυτό μας να επιλέγει τις κακές μας συνήθειες π.χ. ποτό, τσιγάρο, ναρκωτικά, άγχος, φαγητό κ.α. Όπως γνωρίζουμε σε αρκετές περιπτώσεις, ένας καρκίνος μπορεί να λειτουργήσει ανεξέλεγκτα και να οδηγήσει στο θάνατο του σώματός μας. 

 • Παρομοιάζοντας λοιπόν το καρκίνο σαν την Κρίση, το σώμα μας που λέγεται Ελλάδα, 

είχε Κληρονομική προδιάθεση από την αμέσως προηγούμενη και προ-προηγούμενη γενιά μου, έχοντας τα ίδια κόμματα, με ίδιες γενιές οικογενειών ως Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και Βουλευτές. Τα μυαλά όμως που έχουμε ως Κυβερνήσεις τα είχαμε επιλέξει η πλειοψηφία των Ελλήνων, δηλαδή η πλειοψηφία των σκέψεών μας και συνεπώς η νοοτροπία μας. Όπως επίσης αυτήν την πλειοψηφία έχουμε επιλέξει εκείνες τις τροφές από τα ΜΜΕ που διαφημίζουν συνεχώς, κάνοντας μας πιόνι του συστήματος, ενώ διαλέγαμε να έχουμε τις καταστροφικές συνήθειες οι οποίες μας οδήγησαν στον καρκίνο. Τέτοιες συνήθειες ήταν τα ρουσφέτια, το βόλεμα, οι διαφθορά, η λαμογιά, οι πισώπλατες συνεργασίες, τα φακελάκια, οι μίζες, η φοροδιαφυγή, η υποκρισία και άλλες όμοιες τους. Το σώμα μας όμως τώρα, η Ελλάδα μας, αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μετάστασης του καρκίνου που έχει προκαλέσει το ίδιο μας το μυαλό, με την επίδραση εξωτερικών παραγόντων που έχουν μανία για χρήμα. Κινδυνεύουμε με τον θάνατο του σώματός μας που είναι το ξεπούλημά μας και η εκχώρηση της εθνικής μας Κυριαρχίας με ύπουλες μεθόδους. Λοιπόν μάγκες θέλετε να συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια μυαλά ή πρέπει να δώσουμε την ψυχή και να δράσουμε για να σώσουμε το σώμα μας;  

 • Είχαν γίνει διάφορα γεγονότα στη ζωή της Ελλάδας είχαμε κάνει αρκετά λάθη, όμως η 

έλλειψη μνήμης και η διατήρηση του ίδιου τρόπου σκέψης μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Υπήρχαν γεγονότα όπως σκάνδαλα Κοσκωτά, κραχ χρηματιστηρίου δομημένων ομολόγων, υποκλοπές Ζαχόπουλου, μονής Βατοπεδίου, γερμένων υποβρυχίων Siemens, παραδικαστικό καθώς και τόσα πολλά άλλα, όμως η σκέψεις μας είχαν την ίδια νοοτροπία πάντα να τα ξεχνάμε την ώρα που καλούμασταν για να επιλέξουμε με τι μυαλά θα πορευόμασταν. Απαξιώσαμε στην σκέψη μας και χάσαμε από τη μνήμη μας τη συνταγή της επιτυχίας που μας άφησαν οι πρόγονοι μας, όπου είναι η πίστη. Απαξιώσαμε τις ημέρες τις οποίες θα έπρεπε να τις θυμόμαστε, ως επετείους εκείνων των ημερών όπου οι πρόγονοι μας 6  

 • πίστεψαν τόσο δυνατά, που νίκησαν δυνάμεις με μεγαλύτερο αριθμό στρατού και 

όπλων. Όλα αυτά τα πέτυχαν, επειδή είχαν μεγάλη αγάπη για το σώμα τους, την Ελλάδα τους και γι’ αυτό είχαν μεγάλη ψυχική δύναμη και πίστη. Κι εμείς, αντί να ξαναθυμόμαστε αυτές τις συνταγές της επιτυχίας που μας δίδαξαν, περιμέναμε εκείνη την ημέρα με λαχτάρα για αν πάμε να πιούμε πρωινό φραπέ και να συζητήσουμε για το μεγάλο νικητή του Big Brother. Αυτά ήθελαν να ταϊσουν τα ΜΜΕ τα οποία τρώγαμε εμείς σαν μ-----ς. 

 • Διακηρύξαμε 4ο

 τον Καραμανλή που είχε αποσυρθεί από τις πολεμικές αποζημιώσεις των φονιάδων μας, σε κάποια εκπομπή που λεγόταν «οι μεγαλύτεροι Έλληνες», ενώ τον Πλάτωνα ο οποίος δίδαξε πως είναι η 4η διάσταση, τον βάλαμε 2-3 θέσεις από κάτω του. Διώξαμε τη χούντα που δεν μας άφηναν ελεύθερους να μιλήσουμε, πανηγυρίσαμε που έφυγε και μετά φέραμε την σύγχρονη χούντα, που μας αφήνει να μιλάμε λίγο παραπάνω, αλλά μας γράφει στ’ α_ _ _ _ _ _α της. Θέλει να μας φέρει καθεστώς που δεν θέλουμε κάνοντας πουστιές. Έχεις αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κάποιον, που σου λέει ότι είναι Φεντεραλιστής, είναι υπέρ της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και δεν έχει πάρει χαμπάρι πολύς κόσμος με λίγα λόγια, ότι οι απόψεις τους προδίδουν καμιά φορά και τις στρατηγικές τους. Ότι θέλουν και είναι σκοπός τους να εκχωρηθεί η πατρίδα μας με έναν ύπουλο, άθλιο και πονηρό τρόπο. Χωρίς ούτε καν να μας ρωτήσουν ανοιχτά αν θέλουμε εμείς οι ίδιοι, εξαθλιώνοντάς μας και οδηγώντας μας στο σημείο να πούμε κάποτε αναγκαστικά «τελικά μάγκες η επιλογή μας ήταν να δεχτούμε ότι γουστάρετε». Είναι όμως τόσο πονηροί, που δεν αφήνουν τον κόσμο να το επεξεργαστεί όπως θα έπρεπε για το καλό του, αλλά τον αποπροσανατολίζουν λέγοντας του ότι αν δεν δεχτούμε τις πολιτικές τους θα πεθάνουμε από πείνα. Παίρνουν μέτρα τα οποία ήταν αυτονόητα και έπρεπε να τα είχαν κάνει εδώ και χρόνια. Σκοπός τους είναι να πείσουν μία μερίδα του κόσμου να πει ότι επιτέλους πάνε να φτιάξουν τη χώρα, όμως ο βαθύτερος στόχος τους είναι να διευκολύνουν όσο γίνεται παραπάνω τον βασικό τους στόχο· το ξεπούλημα… 

 • Αυτό θέλουν με όποιο άλλο κόστος. Γιατί κάποιοι έχουν τώρα την ευκαιρία να μας 

ξανακατακτήσουν, εκβιάζοντας καταστάσεις της οικονομίας, της κρίσης, καθώς επίσης και Έλληνες πολιτικούς που βόλευαν, τότε και τώρα, μαζί με ΜΜΕ και λοιπούς υποστηρικτές τους .   

 • Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 

  Όπως ξέρετε νομίζω όλοι σας, κάποιοι καλύτερα από εμένα, συνεχώς τα ΔΝΤ, η τρόικα και γενικά οι δανειστές, πιέζουν τα ελληνικά μας πιόνια να λαμβάνουν συνεχώς μέτρα, τα οποία δεν δίνονται για τη σωτηρία της χώρας όπως λένε, αλλά λειτουργούν ως τοκογλυφικά δάνεια. Δίνουν αυτά τα δάνεια σωτηρίας όπως ονομάζουν και παίρνουν μέτρα εξοντωτικά για τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους, όπου αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι και νοήμων αναλυτές φωνάζουν ότι δεν οδηγούν πουθενά.  

 • Πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Zolic) λέει ότι η Ελλάδα απλά 

αγοράζει χρόνο. Αναγνωρισμένοι καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού κάνουν λόγο για αργό θάνατο της Ελλάδας. Οικονομικός αναλυτής για την Ευρώπη στο Eurasia Group, αναφέρει στους Financial Times ότι τα μέτρα μάλλον τα έχουν πάρει, με σκοπό να αποτύχουν καθώς είναι αδύνατον να επιτευχθούν. Νομπελίστας οικονομολόγος (Κρουγκμαν) λέει ότι η μόνη λύση για να ξεφύγει η Ευρώπη από την κρίση είναι η ενίσχυση και όχι τα δάνεια στην Ελλάδα, ενώ υποστηρίζει 7  

 • ότι η αποχώρηση μας από το ευρώ, είναι ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αυξήσει την 

ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Ο επίσης νομπελίστας οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, τον οποίο ονομάζουν «δόκτωρ καταστροφή» επειδή προέβλεψε την παγκόσμια οικονομική κρίση, υποστηρίζει ότι το χρέος αυτό δεν είναι βιώσιμο και προτείνει και αυτός έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.  Ο Αμερικανός παραγωγός Max Keizer, αναφέρει ότι το τοξικό χρέος που δημιούργησε την κρίση συσσωρεύτηκε στις τράπεζες ανά τον κόσμο στην Γερμανία, την Αγγλία, τις ΗΠΑ και μπήκε στον ισολογισμό της Ελλάδας και τώρα η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πληρώσει ο λαός αυτό το χρέος. Λέει επίσης ότι το χρέος δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα, αλλά ξεκίνησε σε άλλες χώρες που χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα σαν χωματερή τοξικού χρέους.  

 • Το συμπέρασμα που έχω βγάλει γενικά, όπου ορισμένοι από εσάς συμβάλλετε με τον 

τρόπο του ο καθένας και σας ευχαριστώ για αυτό, είναι ότι μεγάλες ξένες τράπεζες, κεφάλαια και κυβερνήσεις, κερδοσκοπούν σε βάρος ολόκληρων λαών και ένας από απ’ αυτούς είμαστε και εμείς. Αναπτύσσουν στρατηγικές, σχέδια και συνεργασίες, όπου αναγκάζουν ολόκληρες χώρες να ξεπουληθούν, κάνοντας τους ανθρώπους να ζουν σε εξαθλίωση. Έχουν φροντίσει μέσω αυτού του λάθους οικονομικού συστήματος το οποίο επινόησαν κάποιοι, να δανείσουν σε πάρα πολύ κόσμο, γνώριζαν την αδυναμία του ανθρώπου να λατρεύει το χρήμα, έδωσαν δανεικά ακόμα και σε αυτούς οι οποίοι δεν είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις, για να τους δανείσουν και ένα ωραίο πρωινό μας είπαν… «ουπς»!

 • Συγγνώμη, δεν έπρεπε να δανείσουμε με αυτόν τον τρόπο κάναμε 

λάθος. Όμως τώρα μας λένε ότι δεν τους νοιάζει που δημιουργήσανε την φούσκα οι ίδιοι, θέλουν να πληρωθούν και τους τόκους. Έτσι λοιπόν με ανάλογο τρόπο κινδυνεύουν περιουσίες Ελλήνων που τους γίνονταν πλύση εγκεφάλου με διαφημίσεις τραπεζών από τα ΜΜΕ, του τύπου «μεγάλη ευκαιρία μην τη χάσετε». Όμως η αλήθεια είναι μία. Εμείς ενθαρρύναμε αυτό το σύστημα και εμείς επιλέξαμε να μας κοροϊδέψουν. Όπως εμείς είμαστε που θα επιλέξουμε εάν θα συνεχίσουμε να μας κοροϊδεύουν.  Υπήρχαν χώρες οι οποίες είχαν και έχουν εμπειρία από το τι εστί ΔΝΤ, τις οποίες όταν μπήκαμε εμείς δεν πιστέψαμε ότι θα οδηγούμασταν προς εκείνη την κατεύθυνση. Χώρες όπου με τον ίδιο τρόπο όπως ξέρεις φίλε Γιώργο Αυγιρόπουλε, μέσω διεφθαρμένων υποκινούμενων κυβερνήσεων εξαθλίωσαν τον λαό τους. 

 • Στην Αργεντινή άνθρωποι από ανεργία και την μιζέρια κάπνιζαν Πάκο, όμως κάποια 

στιγμή ενώθηκαν με κατσαρόλες και κουπόνια. Στη Γουατεμάλα για τους ίδιους λόγους, για να μην νιώθουν την πραγματικότητα, μαστούρωναν με ασετόν. Η κυβέρνηση της Γουατεμάλα βλέπει σαν εντολέας – θεατής και χαζεύει τα πολλά ελικόπτερα και πολυτελή αυτοκίνητα των πάμπλουτων. Δεν κάνει τίποτα για τα παιδιά που γεννιούνται και είναι υποσιτισμένα, τα αφήνει να παθαίνουν νοητική καθυστέρηση (λόγω έλλειψης βασικών συστατικών στην τροφή), να ζευγαρώνονται με όμοια τους του άλλου φύλλου, να γεννάνε όμοια τους, με σκοπό να δουλεύουν όλοι υπό άθλιες συνθήκες, γι’ αυτούς που κάνουν βόλτες με τα παραπάνω οχήματα.  

 • Κι εμείς αδέρφια καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, τρώγοντας παραμύθια και 

χυλώνοντας το μυαλό μας με παπάρες που δεχόμαστε να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Αντίθετα οι πολυεθνικές εταιρείες περιμένουν την επιβολή μισθών Βουλγαρίας, Κίνας ή δεν ξέρω εγώ ποιας, ώστε να εξυπηρετήσουν και αυτές τον δικό τους στόχο με τις συνεργασίες που έχουν κάνει και αυτές. ο στόχος τους δεν είναι άλλος, από το άνοιγμα θυγατρικών εταιρειών και παραρτημάτων στη χώρα μας, όπου θα έχουν χαμηλά εργατικά κόστη και πολύ συμφέρον για τα ικανά χέρια που έχουμε ως Έλληνες. 8  Προς τα που έχει φροντίσει να πάει ο κόσμος, αντικατοπτρίζεται μέσα από ένα άρθρο το οποίο εξέδωσε η wall street με τίτλο: 

 • "Πώς να γίνεις ένας εγκεφαλικά κατεστραμμένος επενδυτής", όπου άνθρωποι 

αψηφώντας κάθε είδους ενδοιασμούς, πουλάνε την ψυχή τους στο χρήμα δημιουργώντας τους εαυτούς τους ως ρομπότ χρήματος κάποιων άλλων. Όμως αυτή η νοοτροπία υπάρχει και πολλαπλασιάζεται, λόγω ανθρώπων που είναι ανασφαλείς που δεν έχουν τόσα λεφτά, οι οποίοι προτιμούν να συμπεριφέρονται καλύτερα στους παραπάνω κατεστραμμένους εγκεφάλους παρά στους ίδιους τους εαυτούς τους.  Ένα άλλο στο οποίο μπορεί να αποκρυπτογραφήσει κανείς το πώς έφτασε ως εδώ ο κόσμος αλλά και πού θέλουν να μας οδηγήσουν στο μέλλον είναι ένα βίντεο αναρτημένο στο YouTube με τον τίτλο: "Goldman Sachs rules the world". Για την τράπεζα αυτή έχεις κάνει εκπομπή Κώστα Βαξεβάνη, έχει γράψει βιβλίο και ο Roche, ενώ πρόσφατα ένας πρώην υπάλληλος της παραιτήθηκε διότι όπως δήλωσε, ο σκοπός της τράπεζας αυτής είναι μόνο το κέρδος, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.  

 • Σου προτείνω να κάνεις ένα διάλειμμα, γιατί εγώ που το ξαναδιαβάζω χρειάζομαι ένα. 

πριν συνεχίσεις να σου πω ότι αντί να διαβάσεις τις επόμενες 2 σελίδες μπορείς να δεις ένα βιντεάκι 3ων λεπτών και κάτι, γιατί τα επόμενα λόγια είναι τα λόγια τα οποία ειπώθηκαν στο συγκεκριμένο βίντεο.  YouTube πατάς "Goldman Sachs rules the world"   Στο βίντεο αυτό μιλάει ένας επενδυτής με μία δημοσιογράφο του BBC και ο διάλογος είναι ο εξής:  

 • Δημοσιογράφος: Ακούμε συνεχώς πως ότι κι αν προτείνουν οι πολιτικοί μέχρι τώρα 

δεν είναι σωστό. Μπορείτε να καταγράψετε τι θα ήταν αυτό που θα έκανε τους επενδυτές ευχαριστημένους και πιο αισιόδοξους;  Επενδυτής: Είναι δύσκολο αυτό. προσωπικά δεν με αγγίζει . Είμαι έμπορος. Δεν με πολυενδιαφέρουν τέτοια ζητήματα. Όταν βρίσκω μία ευκαιρία να βγάλω χρήματα την εκμεταλλεύομαι. Οι περισσότεροι έμποροι δεν τους ενδιαφέρει και τόσο για το αν θα φτιάξουν την οικονομία και την κατάσταση γενικά. Η δουλειά μας είναι να βγάζουμε χρήματα από αυτούς. Προσωπικά το ονειρευόμουν εδώ και τρία χρόνια... Σας εξομολογούμαι ότι κάθε βράδυ ονειρευόμουν μια ακόμα ύφεση, μία ακόμα τέτοια στιγμή! Γιατί οι άνθρωποι ίσως να το θυμούνται ότι η κατάρρευση του 1930 δεν ήρθε μόνο από συντριβή των αγορών. Υπήρχαν άνθρωποι προετοιμασμένοι να βγάλουν χρήματα από αυτό. Νομίζω ο καθένας μπορεί να το κάνει. Δεν χρειάζεται να ανήκεις στην ελίτ, ο καθένας μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία. Όταν μία αγορά καταρρέει, όταν το ευρώ και οι αγορές κεφαλαίων συντρίβονται, αν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις, αν έχεις στήσει ένα σχέδιο τότε μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα από αυτό. Για παράδειγμα η στοιχηματική στρατηγική είναι ένας τρόπος ή η επένδυση σε ταμειακά ομόλογα.  

 • Δημοσιογράφος: Αν μπορούσες να δεις τους ανθρώπους γύρω μου, μας έχουν πέσει 

τα σαγόνια με αυτά που είπες. Εκτιμούμε τον καλπασμό σου, παρ' όλα αυτά δεν βοηθάει τους υπόλοιπους ή το υπόλοιπο της Ε.Ε.  Επενδυτής: Θα σας πω κάτι ακούστε. Το λέω σε όλους όσους μας παρακολουθούν. Αυτή η οικονομική κρίση είναι σαν καρκίνος. Αν απλά περιμένεις και νομίζεις ότι απλά 9  θα περάσει, τότε σαν καρκίνος θα εξαπλώνεται και θα είναι πολύ αργά μετά. Αυτό που θα πρότεινα στον καθένα είναι 'προετοιμαστείτε". Δεν είναι κατάλληλη η στιγμή για να περιμένεις από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις. Οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τον κόσμο! Η Goldman Sachs ελέγχει τον κόσμο!!! Η Goldman Sachs δεν νοιάζεται για τα πακέτα διάσωσης ούτε και τα μεγάλα κεφάλαια νοιάζονται. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους. Μπορούν να επωφεληθούν από αυτό. Δεν είναι μόνο οι έμποροι. Αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να μάθουν πώς θα βγάλουν χρήματα από μία καταρρέουσα αγορά. Το πρώτο πράγμα είναι να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Να προστατέψουν αυτά που έχουν. Γιατί σε λιγότερο από 12 μήνες η πρόβλεψη μου είναι ότ οικονομίες εκατομμυρίων ανθρώπων θα εξαφανιστούν. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Γι' αυτό θα έλεγα προετοιμαστείτε και δράστε τώρα. Το μεγαλύτερο ρίσκο που μπορούν να πάρουν οι άνθρωποι τώρα είναι να μην δράσουν.  

 • Όπως καταλαβαίνουμε φίλοι μου και από τα ειλικρινή λόγια του συγκεκριμένου 

επενδυτή, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μερίδα της νοοτροπίας Τραπεζών, πολυεθνικών, κυβερνήσεων και λοιπών υποστηρικτών των παραπάνω, δεν τους ενδιαφέρει μια κατάσταση γενικής δυστυχίας. Ο δικός τους σκοπός είναι πώς να στήσουν κάποιο σχέδιο ώστε να βγάλουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν, ενώ μας μίλησε και για στοιχηματικές στρατηγικές τις οποίες αναπτύσσουν. Ανέφερε επίσης μία μεγάλη αλήθεια, η οποία είναι πως οι κυβερνήσεις δεν είναι αυτές που ελέγχουν τον κόσμο. Η μανία για χρήμα είναι αυτή που κυβερνά τον κόσμο. Τέλος υποστήριξε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο εδώ στην Ελλάδα νιώθουμε ότι το διανύουμε αυτή τη στιγμή, οικονομίες πολλών ανθρώπων θα εξαφανιστούν και αυτό θα είναι μόνο η αρχή.  Φίλοι μου όλος ο πλανήτης έχει έναν καρκίνο ο οποίος μεταφράζεται ως η μανία για χρήμα. Έναν καρκίνο τον οποίο ενθάρρυνε η συλλογική συνειδητότητα - νοοτροπία της ανθρωπότητας την οποία φροντίσανε να διατηρήσουμε μέχρι σήμερα. Όμως τώρα, βρισκόμαστε στο σημείο όπου καλούμαστε να διαπιστώσουμε που οδηγεί τελικά η μανία αυτή. Μία μανία η οποία δεν θα υπήρχε αν η πλειοψηφία του κόσμου δεν ένιωθε ανασφάλεια απέναντι στους πλούσιους και αν δεν αισθανόταν κατώτερος από αυτούς.  

 • Αν οι άνθρωποι αποκτούσαν αυτοπεποίθηση δίνοντας σε ανθρώπους που έχουν λιγότερα 

από τους ίδιους. Αν οι πτυχιούχοι στην ψυχή και αμόρφωτοι στα γράμματα, δεν πίστευαν όλα όσα τους λένε οι πτυχιούχοι στα γράμματα και αμόρφωτοι στην ψυχή. Αν οι πτυχιούχοι σε γράμματα και ψυχή φώναζαν με μεγαλύτερη ένταση. Αν η πλειοψηφία του κόσμου επέλεγε να μην ανεβάζει τα νούμερα και τις πωλήσεις των ΜΜΕ που πλασάρουν σκουπίδια και κατευθυνόμενες ειδήσεις. Αν η πλειοψηφία αποφάσιζε να εμπιστευτεί το μυαλό της και να το χρησιμοποιήσει ουσιαστικά. Αν ο κόσμος αποφάσιζε να έχει σωστή παιδεία.  

 • Εμείς λοιπόν σαν άνθρωποι, σαν Έλληνες εάν θέλουμε πραγματικά να φύγει αυτός ο 

καρκίνος από τον κόσμο, θα πρέπει να τον διώξουμε πρώτα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Την δικιά μας τη χώρα. Να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση σε λαούς του υπόλοιπου κόσμου, που είναι πρόθυμοι να ξεφύγουν από αυτή την αρρώστια. Να κάνουμε εμείς οι λαοί την "Ευρωπαϊκή Ένωσή" μας, εναντίον των κυβερνήσεων που κάποτε μας την πλάσαραν σαν όνειρο τους που είναι ο εφιάλτης μας τώρα.  Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν όπως ξέρετε την Ελλάδα σαν πειραματόζωο για να δουν αν θα υποταχθούμε πρώτοι και να συνεχίσουν σε άλλες χώρες τις δράσεις τους με την ίδια συνταγή. Θέλετε να τους αφήσουμε;  10  

 • ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 

  Όλα αυτά τα χρόνια, παρατηρώντας ανθρώπους οι οποίοι είχαν μία άσχημη αρρώστια όπως καρκίνο, κατάθλιψη, ναρκωτικά, αλκοολισμό και γενικά μία άσχημη κατάσταση, προσπάθησα να διακρίνω και να εφαρμόσω σε δικές μου άσχημες καταστάσεις, μία συνταγή τους για να ξεφύγει κανείς από αυτές. Πριν όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η άσχημη κατάσταση έρχεται επειδή εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με τέτοιο τρόπο το μυαλό μας και κατευθύναμε με τέτοιο τρόπο τις σκέψεις μας για να οδηγηθούμε σ' αυτή. Εμείς οι ίδιοι, είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι γι' αυτό που μας συμβαίνει.  

 • Πρώτα απ' όλα λοιπόν θα πρέπει να κάνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό την εξής ερώτηση. 

Θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε ή δεν θέλουμε; Οι εξής δύο μοναδικές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε είναι, θέλουμε και δεν θέλουμε. Ενδιάμεση απάντηση δεν υπάρχει, καθώς δεν γίνεται να προσποιηούμε στον ίδιο μας τον εαυτό.  Σε περίπτωση που δεν θέλουμε, τότε η κατάσταση που θα επέλθει είναι μία και αυτή είναι η παραίτησή μας από την ίδια μας τη ζωή.  

 • Σε περίπτωση που θέλουμε, τότε βρισκόμαστε στα χνάρια μίας αλήθειας της ζωής η 

οποία μας έχει δείξει μέσα από τις ζωές άλλων ανθρώπων, ότι οι πιο άσχημες καταστάσεις μπορεί να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο - την αιτία για την δημιουργία εκπληκτικών καταστάσεων. Στη συνέχεια πρέπει να βρούμε λόγο - αιτία όπου αξίζει να σωθούμε, δημιουργώντας μέσα μας έναν στόχο - όνειρο, ο οποίος θα έχουμε συχνά στο μυαλό μας και θα μας δίνει δύναμη στις δύσκολες στιγμές της πορείας μας. Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να υπενθυμίζουμε στον ανώτερό μας εαυτό, τον οποίο έχουμε όλοι μας, την αρχική μας δήλωση ότι θα σωθούμε, καθώς και τον στόχο - όνειρο τον οποίο έχουμε βάλλει. Έτσι λοιπόν μπαίνουμε στην πρόκληση να γίνουμε προφήτες ενός ονείρου μας, ενώ παράλληλα προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε και να νιώθουμε σαν να έχουμε σωθεί ήδη προκαλώντας τη σκέψη μας. 

 • Επίσης, πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αξίζουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από 

την κατάσταση αυτή. Για να πείσουμε τον εαυτό μας, πρέπει πρώτα να τον βρούμε. Για να τον βρούμε, πρέπει να βρούμε τα βιώματα και τις αιτίες που μας οδήγησαν στις λάθος επιλογές μας και να αναγνωρίσουμε τις λάθος σκέψεις και πράξεις μας.  Οδηγός αυτών είναι η αγάπη, η αλήθεια και ειλικρίνεια στον εαυτό μας και στους άλλους, καθώς και η συγχώρεση του εαυτού μας και των άλλων που μας τη ζητούν. Από τη στιγμή που θα πούμε στον εαυτό μας ότι θέλουμε να σωθούμε μέχρι την επίτευξη του στόχου - ονείρου, υπάρχει μία απόσταση. Μέσα σ' αυτήν την απόσταση και ειδικά στην αρχή, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν στιγμές αδυναμίας και αυτό λόγω του ότι τόσο καιρό, είχαμε συνηθίσει να κάνουμε εκείνες τις σκέψεις πάνω σε πειρασμούς οι οποίοι μας οδήγησαν στην άσχημη κατάσταση μας. Όμως εκεί θα είμαστε συνεπής με τη δήλωσή μας ότι θα σωθούμε, θα φανταζόμαστε τον στόχο - όνειρο μας και θα πρέπει να απασχολούμε το μυαλό μας με άλλα πράγματα δημιουργικά. 

 • Γιατί υλοποιώντας την παραπάνω συνταγή, όταν εμφανίζονται οι πρώτες ενδείξεις ότι 

σωνόμαστε, διατηρώντας την ίδια συνταγή, έρχονται και οι αποδείξεις ότι έχουμε φύγει από τν παλιά μας κατάσταση. Και τότε αρχίζουμε και ζούμε ένα όνειρο ακόμη καλύτερο από αυτό που είχανε σχεδιάσει στην αρχή, ενώ η δημιουργικότητα, η ενέργεια και αυτοπεποίθηση μας σε σχέση με πριν μοιάζει απίθανη. 11   Τότε λοιπόν είναι γεγονός, ότι η όλη κατάσταση που είχαμε βιώσει, έγινε ακριβώς με σκοπό να δημιουργηθεί αυτός ο νέος μας εαυτός. Ενώ τέλος ο στόχος μας είναι η διατήρηση και ανάπτυξη ακόμα παραπάνω του εαυτού μας, το οποίο επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια του πνεύματός μας.  

 • Όλα όμως τα παραπάνω προϋποθέτουν ένα συναίσθημα, το οποίο είναι και ένας από 

τους σκοπούς που ήρθε ο άνθρωπος σ' αυτόν τον πλανήτη. Για το οποίο ήρθαν σ' αυτή τη Γη άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες με σκοπό να μας διδάξουν τη μεγάλη δύναμη που έχει, όμως δημιούργησαν θρησκείες γύρω από το όνομά τους κάποιοι, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς να την περάσουν στη συλλογική συνειδητότητα του πλανήτη μας. Το συναίσθημα αυτό δεν είναι άλλο από την Πίστη. Διότι αυτό που θέλει να μας διδάξει η ζωή, η φύση, ο θεός, ο ανώτερος εαυτός ο νόμος του Σύμπαντος, ο Χριστός, ο Βούδας, ο Αλλάχ ή όπως θέλεις εσύ ονόμασέ τον, είναι αυτό που έχει πει και ο Neal Donald Walls, το οποίο είναι το εξής:  

 • "Η ζωή είναι μία αντανάκλαση του τι επιθυμούμε και του τι πιστεύουμε ότι μπορούμε να 

έχουμε από αυτά που επιθυμούμε. Δεν μπορεί να μας έρθει εκείνο που δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε, όσο και αν το επιθυμούμε, γιατί ο ανώτερός μας εαυτός δεν θέλει να παραβιάσει τις δικές μας σκέψεις σχετικά με αυτό. Δεν μπορεί, είναι νόμος. Το να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κάτι, είναι το ίδιο σαν να μην το επιθυμούμε γιατί παράγει το ίδιο αποτέλεσμα.  

 •  
 • ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 Ακολουθώντας λοιπόν τη συνταγή των δυσάρεστων καταστάσεων, στη δυσάρεστη κατάσταση αυτή της χώρας μας, θα πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας την εξής ερώτηση. Θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από την κατάσταση αυτή ή δεν θέλουμε; Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε στους εαυτούς μας, γιατί αν το κάνουμε θα φανεί. Σε περίπτωση που δεν θέλουμε, τότε η κατάσταση είναι μία και αυτή είναι η παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία και το αργό ξεπούλημα της χώρας μας. 

 • Σε περίπτωση που θέλουμε, τότε βρισκόμαστε στα χνάρια μίας αλήθειας, την οποία 

έχουμε διδαχτεί από επαναστάσεις και αντιστάσεις των προγόνων μας. Εκείνους που μας δίδαξαν ότι οι πιο άσχημες καταστάσεις που έζησαν, έγιναν για να αποδείξουν στους εαυτούς τους, τη δική τους γενιά και τις επόμενες ότι είχαν τόσο μεγάλη ψυχή και πολέμησαν με λιγότερο αριθμό σε στρατό και όπλα, για να ζούνε τα παιδιά τους ελεύθερα. Για να τιμήσουν τους δικούς τους αρχαίους προγόνους οι οποίοι δημιούργησαν κάποτε την έννοια της δημοκρατίας, την οποία από την γέννησή μου δεν έχω δει ποτέ.  

 • Στην συνέχεια πρέπει να βρούμε ένα κοινό όραμα όνειρο – στόχο όπως είπαμε πριν που 

θα μας δίνει δύναμη στις δύσκολες στιγμές της πορείας μας. Ένα τέτοιο όνειρο, είναι ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μετά την ένωση και τους αγώνες της πλειοψηφίας των Ελλήνων πέφτει ο δικομματισμός και αναλαμβάνει κυβέρνηση ένα κόμμα σύνολο ανθρώπων όπου αναγκάζεται να προωθήσει πολιτικές όπου είναι απαιτήσεις του συνόλου των Ελλήνων. Μπλοκάρουμε τις στρατηγικές και τους στόχους των τραπεζών, εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων που έχουν τη μανία με το χρήμα εκμεταλλεύοντας μας. Μεταφέρουμε την απογοήτευσή μας στα ΜΜΕ όπου προβάλλουν κατευθυνόμενες ειδήσεις και τους ενθαρρύνουμε να μας μεταδώσουν περισσότερες 12  αλήθειες. Ενθαρρύνουμε το πολιτικό μας σύστημα να ενώσει τις δυνάμεις του ώστε η χώρα μας να λειτουργεί με δικαιοσύνη, αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα, κοινωνική αλληλεγγύη, σωστή παιδεία έτσι ξεφεύγουμε από την παλιά μας ζωή και κρίση.  

 • Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε, ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να 

υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και την κοινωνία μας, ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από την γενική αυτή κρίση για να υλοποιήσουμε τον παραπάνω στόχο – όνειρο το οποίο έχουμε βάλλει. Επίσης πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας, ότι αξίζουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από αυτή την κακή κατάσταση. Για να πείσουμε τον εαυτό μας, πρέπει πρώτα να τον βρούμε. Για να τον βρούμε πρέπει να αναζητήσουμε τις καταστάσεις και τις αιτίες που μας οδήγησαν στις λάθος επιλογές μας που ενθάρρυναν την παρούσα κατάσταση, τις λάθος σκέψεις, καθώς και τις λάθος πράξεις μας ο καθένας. Οδηγός για τα παραπάνω θα πρέπει να είναι η αγάπη, η αλήθεια και η ειλικρίνεια προς τον εαυτό μας και τους άλλους. Επίσης απαραίτητα είναι και η συγχώρεση του εαυτού μας που ενθάρρυνε το υπάρχον σύστημα, καθώς και άλλων οι οποίοι είναι πραγματικά πρόθυμοι να αλλάξουν. Από την στιγμή που θα πούμε στον εαυτό μας ότι θέλουμε να σωθούμε, μέχρι την επίτευξη του ονείρου – στόχου μας υπάρχει μία απόσταση. Μέσα σ’ αυτήν την απόσταση και ειδικά στην αρχή, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν σκέψεις και πράξεις της σημερινής νοοτροπίας αλλά η φωνή μας πρέπει να ηχεί τόσο δυνατά που θα κάνει κάποιους να το ξανασκεφτούν. Όχι όμως αυτούς που μας οδήγησαν αυτή τη στιγμή σε αυτήν την κατάσταση. Όμως εκεί πρέπει να είμαστε συνεπείς με τη δήλωσή μας ότι θέλουμε να ξεφύγουμε από το υπάρχον σύστημα, θα φανταζόμαστε τον στόχο μας – όνειρο και θα συνεχίσουμε με το ίδιο κουράγιο και δύναμη μεταξύ μας. Βοηθώντας ο ένας τον άλλο ενωμένοι. Γιατί υλοποιώντας την παραπάνω συνταγή, όταν εμφανιστούν οι πρώτες ελπίδες ότι ξεφεύγουμε, θα αποκτήσουμε μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια και διατηρώντας την συνταγή αυτή, θα έρθουν και οι αποδείξεις ότι ξεφύγαμε από την παλιά μας ζωή και κρίση. Τότε λοιπόν θα αρχίσουμε να ζούμε ένα όνειρο, ίσως ακόμα μεγαλύτερο, με την απόφαση ίσως άλλων λαών να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα. Λειτουργώντας με την ίδια συνταγή. Ενώνοντας όλους τους λαούς να αντισταθούν απέναντι σε ανθρώπους με αγαπημένα τους παιχνίδια το stratego, τη monopoly και το hotel. Να παίξουμε κι εμείς το σκάκι που μας παίζουν, και να τους βάλουμε στοίχημα την πείνα της Αφρικής. Τότε λοιπόν θα είναι γεγονός, ότι όλη η κρίση που βιώνουμε σήμερα, γίνεται με σκοπό να κατανοήσει η συλλογική συνειδητότητα ότι το χρήμα δεν είναι ο σκοπός για τον οποίο ήρθαμε σ’ αυτόν τον πλανήτη. Τέλος για να διατηρήσουμε τον στόχο τον οποίο θα έχουμε πετύχει και για να πάνε ακόμα πιο ψηλά την Ελλάδα και τον κόσμο οι επόμενες γενιές μας, μοναδικό εργαλείο αποτελεί η σωστή παιδεία μας.  Όμως όπως έχουμε αναφέρει, απαραίτητο συναίσθημα για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω, είναι η συλλογική μας πίστη. Γιατί η ζωή και το σύστημα στην Ελλάδα μας είναι μια αντανάκλαση του τι επιθυμούμε και του τι πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε από αυτά που επιθυμούμε. Δεν μπορεί να μας έρθει εκείνο που δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε, όσο και αν το επιθυμούμε, γιατί η ζωή δεν θέλει να παραβιάσει τις σκέψεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων σχετικά με αυτό. Δεν μπορεί είναι νόμος. Το να πιστεύουμε σαν Έλληνες ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή της νοοτροπίας και της συνολικής κατάστασης την οποία ζούμε αυτή τη στιγμή, είναι το ίδιο σαν να μην την επιθυμούμε γιατί θα παραχθεί το ίδιο αποτέλεσμα. 13   

 • ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ 

 Όμως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην κατάσταση όπου έχει καρκίνο και τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους δεν έχουν δώσει την δυνατότητα στην πλειοψηφία του κόσμου να το κατανοήσει. Ο κόσμος είναι διχασμένος από τις τόσες διαφορετικές και άλλοτε κατευθυνόμενες γνώμες που ακούει, τα τόσα ψέματα που σκορπούν τον πανικό, με αποτέλεσμα να συζητάω με πολλούς ανθρώπους και να αντικρίζω δυστυχία, αβεβαιότητα, θλίψη και απογοήτευση στα πρόσωπα τους.  Ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει αγωνία για το μέλλον το δικό του, των παιδιών του και γενικά των γύρω του ενώ οι άλλοι συνεχίζουν να αδιαφορούν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα άλλων, γιατί βολεύτηκαν οικονόμησαν και τώρα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν κι άλλα. 

 • Αυτή τη στιγμή αν αποφασίσουν να κάνουν Βολευτικές εκλογές όπως κάνουν εδώ και 

χρόνια και όχι Βουλευτικές, κατά πάσα πιθανότητα με την τόση προπαγάνδα που λειτουργούν θα φροντίσουν οι μεγάλες δυνάμεις των μπλε, πράσινων, εξωτερικών και εσωτερικών υποστηρικτών τους, να υπάρχει στο τέλος μία κυβέρνηση όπου θα συνεχίσει να παίρνει εντολές ξεπουλήματος, εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και εξαθλίωσης για τους Έλληνες.  

 • Στη Βουλή υποστηρίζουν κάποιοι ότι εάν γίνουν εκλογές, θα μπουν πολλά κόμματα με 

μικρό ποσοστό, όμως αυτό δεν μας λέει κάτι. Στο τέλος θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται το μνημόνιο. Στα τέλη του 2011 άκουγα τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη να κάνει κάλεσμα προς τις αντιμνημονιακές δυνάμεις να συσπειρωθούν. Η πρότασή του ήταν να ζητήσουν όλοι μαζί ενωμένοι εκλογές, να κατέβουν με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο αντιμνημονιακό, με σκοπό να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό το οποίο θα μας οδηγήσει στην έξοδο από το μνημόνιο αυτό. Έλεγε επίσης ότι οι απόψεις σε άλλα ζητήματα μεταξύ τους μπορεί να μην ταυτίζονται όπως είναι λογικό, όμως να κάνουν την συσπείρωση αυτή διασφαλίζοντας πρώτα την έξοδο από το μνημόνιο, σχηματίζοντας κυβέρνηση και μοιράζοντας τις έδρες έπειτα αναλογικά με το ποσοστό του κάθε κόμματος που θα αναγράφεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Από τότε όπως λέει ο ίδιος άλλοι το δέχθηκαν, άλλοι είπαν θα δούμε και άλλοι το απέρριψαν. Τι γίνεται μ’ αυτά τα κόμματα; Ως πότε θα κοιτούν τα κομματικά τους συμφέροντα μόνο και όχι το συμφέρον του κόσμου; Ως πότε θα είναι κολλημένο και θα σνομπάρουν προτάσεις επειδή δεν τις έχουν κάνει πρώτα οι ίδιοι; Ως πότε δεν θα ενώνονται για το καλό μας; Εδώ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώθηκαν κάποια στιγμή για να διασφαλίσουν το ξεπούλημα σε άλλες κυβερνήσεις, παγκόσμιες τράπεζες μανίας, πολυεθνικές και Ελληνικές τράπεζες μανίας.  

 • Ως πότε θα γινόμαστε μόνο κριτές και μόνο θεατές σ’ αυτά που συμβαίνουν στην 

πατρίδα μας, στις οικογένειες μας , στους γύρω μας και στους ίδιους μας τους εαυτούς. Σε μία χώρα που γέννησε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την οποία δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ μου, γιατί απλά στα 28 μου χρόνια θυμάμαι μόνο ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ!  Ως πότε θα παραμένουμε αμέτοχοι και θα μουρμουράμε μόνο για τα στραβά και τα ανάποδα που έχουμε ως χώρα…  

 • Ως πότε θα συζητάμε στις καφετέριες ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι η 

ταφόπλακά μας…  Ως πότε θα επιλέγουμε να μας κυβερνούν οι τράπεζες, το ΔΝΤ, η Τρόικα, Ο Σόιμπλε και οι διάφοροι μανιακοί σε εξουσία και χρήμα; 14   Ως πότε θα μας μαθαίνουν τα πάνω κεφάλια τις νοοτροπίες τους, για τις οποίες ποτέ δεν τιμωρήθηκαν αυτοί, λόγω ασυλίας…  

 • Ως πότε δεν θα διεκδικούν αυτοί οι υπάλληλοι μας, αυτά που ορισμένοι Γερμανοί 

πολίτες παραδέχονται πως οι κυβερνήσεις τους χρωστάνε στο λαό μας;  Ως πότε σαν Ελλάδα θα έχουμε τη φήμη ότι χρωστάμε και ξεπουλάμε το σώμα μας για χρέη (?) τα περισσότερα είναι άδικα; Οι Ελληνικές κυβερνήσεις να δανείζονται συνεχώς τοκογλυφικά δάνεια από τις γερμανικές, ενώ εκείνες να χρηματοδοτούν τις κυβερνήσεις τις δικές μας για να βρίσκονται από πάνω μας. 

 • Οι οποίες κυβερνήσεις μας με λίγα λόγια τις τελευταίες 7 δεκαετίες μέχρι τώρα 

λαμβάνουν χορηγίες προεκλογικές και όχι μόνο, από γερμανικές εταιρείες εδώ και πολλά χρόνια. Οι γερμανικές αυτές εταιρείες ήταν το βίσμα, ανάμεσα σε γερμανικές και ελληνικές κυβερνήσεις. Έλεγαν στις ελληνικές κυβερνήσεις που επρόκειτο να εκλεγούν: «προώθησε το συμφέρον μου κι εγώ θα σε στηρίξω» ενώ αυτές με τη σειρά τους μας έκαναν τρόπο ζωής το «στήριξε με κι εγώ θα σε προωθήσω». 

 • Η οποία γερμανική κυβέρνηση εμπλέκεται τώρα σε ένα κατασκευασμένο οικονομικό 

παιχνίδι όπου ζητάει τοκογλυφικούς τόκους σε τοκογλυφικά δάνεια. Η οποία γερμανική κυβέρνηση έχει πουλήσει ένα ευρωπαϊκό όνειρο στους κυβερνήτες μας το οποίο αυτοί δέχθηκαν να προωθήσουν σε όλο αυτό το σάπιο σύστημα, καθώς εκβιάζονται και συγκαλύπτονται από αυτούς τους ονειροπόλους για τα κοινά τους εγκλήματα. Οι οποίες ελληνικές κυβερνήσεις, πολιτικοί, ΜΜΕ, επιχειρηματίες, τράπεζες και όμοιοι τους, παλεύουν να συνεργαστούν τόσο καλά με αυτό που θέλουν η Μέρκελ και οι λοιποί, επειδή τρέμουν μήπως πράξουν οι Έλληνες αυτό που θα πράξουν όταν τους έρθουν τα μηνύματα. Οι οποίες ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδικούν ακόμα και τώρα:  

 • 1. Το κατοχικό δάνειο με τους κατάλληλους υπολογισμούς και επιτόκιο το μέσο όρο 

που μας δανείζει η Γερμανία τόσα χρόνια. 

 • 2. Τις πολεμικές αποζημιώσεις οι οποίες σύμφωνα με τον Γλέζο είναι: 

- Πάνω από 1.000.000 νεκροί από πείνα, πολέμους και κακουχίες - 830.000 ανίκανοι για εργασία που προκλήθηκαν από ενέργειες των ναζί - 1.770 καμένα χωριά - 89 ολοκαυτώματα - 75% καταστροφή οδικού δικτύου - 60% καταστροφή της γεωργίας - 73% καταστροφή εμπορικού στόλου - 75% καταστροφή των μεταφορών - καταστροφή των γεφυρών  Γι’ αυτούς λοιπόν σαν Έλληνας ντρέπομαι. Γι΄αυτά και πρέπει να πληρώσουμε όσα νόμιμα δάνεια έχουμε πάρει από εκείνους όμως όχι όσα τοκογλυφικά και παράνομα μας έχουν δώσει. Όμως πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τις Γερμανικές απαιτήσεις και να μην απαιτούμε τα κλεμμένα μας. Πώς είναι δυνατόν να λέει η Γερμανία ότι ντρέπεται για τις πράξεις των προγόνων της ναζί, όμως να μην θέλει να πληρώσει τα λάθη τους. Πώς γίνεται να επιτρέπουμε σαν λαός να μην μου διαγράφουν παράνομα χρέη ενώ μία από 15  

 • τις χώρες όπου χρωστάμε διέγραψε χρέη που είχε εκείνη από εγκλήματα που έκανε 

εναντίον των Ελλήνων και γενικά της ανθρωπότητας.  Ως πότε θα έχουμε αυτούς τους προδότες να μας διατάζουν να εξαθλιωθούμε, χωρίς να το θέλουμε αλλά να τους ψηφίζουμε.  

 • Ως πότε θα ανεχόμαστε να δίνουμε από το υστέρημά μας με σκοπό να ενισχύσουμε με 

χορηγίες την πλύση εγκεφάλου μας. Γιατί να μας προβληματίζουν ότι έχουμε έλλειψη χρημάτων για τετράδια τα οποία χρειάζονται τα παιδιά στις εξετάσεις εκείνες όπου κρίνεται το μέλλον τους και να μην παίρνουν ποτέ την πρωτοβουλία να κόψουν όλες τις κρατικές χορηγίες για προεκλογικούς αγώνες, οι οποίοι αυξάνουν την υποκειμενικότητα και μειώνουν την αντικειμενικότητα της ψήφου μας.  Ως πότε θα μας επιβάλλουν παράνομα χαράτσια και δεν θα επιβάλλουμε στους εαυτούς μας μία ειδική εισφορά ενίσχυσης κατά της φτώχιας και της πείνας.  

 • Ως πότε μάγκες θα μας επιβάλλουν κυβερνήσεις και δεν θα βάζουμε εμείς πρώτα τους 

όρους για να αναδειχθούν κυβερνήσεις. Ως πότε θα τους αφήνουμε να παίζουν προεκλογικά στις πλατείες με τα αιτήματά μας και δεν θα τους κατεβάζουμε μόλις αυτοί αθετούν το λόγο τους με τη φωνή μας σ’ αυτές τις πλατείες.  

 • Ως πότε θα αφήνουμε τα κόμματα να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και δεν θα 

απαιτούμε την υλοποίηση των συλλογικών απαιτήσεων το οποίο είναι ο σκοπός της ύπαρξης τους.  Γι΄αυτό λοιπόν κάνω ένα ενδεικτικό μνημόνιο και θα σας έλεγα να κάνετε κι εσείς ένα δικό σας με στόχο να φτιάξουμε ένα τελικό το οποίο εκφράζει την πλειοψηφία μας. Το μνημόνιο το δικό μου είναι το εξής:   

 • ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ 

  1. Αποχώρηση από μνημόνιο και δανειακή σύμβαση. Διαγραφή παράνομου χρέους και πληρωμή νόμιμου χρέους. 2. Άρση Βουλευτικής ασυλίας. 3. Εκδίκαση πολιτικών οι οποίοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα και ειδικότερα εκείνων οι οποίοι πρέπει να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία εναντίον τους χώρας μας. 4. Παύση καταβολής δόσεων δανείων προς Γερμανία, μέχρι την δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσης του κατοχικού δανείου όπου πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα, καθώς και της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων. 5. Δίκαιες ρυθμίσεις των ιδιωτικών δανείων από το τραπεζικό σύστημα το οποίο δημιούργησε την χρηματοπιστωτική κρίση. 6. Συνεργασία Ελλάδας – Ελβετίας για την φορολόγηση των χρημάτων τα οποία μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Ελβετία. 7. Αποκάλυψη των ονομάτων του 92% των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα κρυφό και ανήκει σε ιδιώτες. 8. Παύση καταβολής κρατικών προεκλογικών χορηγήσεων. Δημιουργία ιστοσελίδας από το κράτος όπου θα εμπεριέχονται όλες οι ιστοσελίδες όλων των κομμάτων με τις επίσημες θέσεις τους. 16  9. Παύση λειτουργίας διοδίων τα οποία λειτουργούν σήμερα ως κερδοσκοπικοί μηχανισμοί. 10. Κατάργηση χαρατσιών και διενέργεια δημοψηφίσματος με πρόταση επιβολής εισφοράς (ποσοστιαίας επί του μισθού του κάθε πολίτη) όπου το ύψος θα καθοριστεί με τη συμφωνία της πλειοψηφίας. Η εισφορά αυτή θα προορίζεται για κοινωνικούς σκοπούς όπως καταπολέμηση πείνας (εσωτερικού και εξωτερικού) ενίσχυση ιδρυμάτων, ΑΜΕΑ κ.ά. 11. Δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων σε ζητήματα τα οποία θα αιτούνται και θα αποφασίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. 12. Ενέργειες με σκοπό την επιστροφή των μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας στις πατρίδες τους, με ανθρώπινες διαδικασίες, καθώς και ίση παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών και των μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται νόμιμα στη χώρα μας. 13. Βελτίωση των συστημάτων υγείας, παιδείας, δικαιοσύνης και γενικά όλου του δημοσίου τομέα. 14. Δημιουργία Ελληνικής ΑΟΖ.  

 • Πιστεύει κανένας ότι έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή το πολιτικό σκηνικό, τα ΜΜΕ και η 

πίστη των ανθρώπων της Ελλάδας θα καταφέρουμε να βιώσουμε το μνημόνιο -στόχο - όνειρο που δικαιούμαστε; Δε νομίζω να το πιστεύει κανένας από εσάς. Επειδή όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη να πιστέψει σε μία καλύτερη ζωή από αυτήν που του προσχεδίασαν κάποιοι καλώ όλους εσάς που νιώθετε ότι αυτό το μνημόνιο θέλετε να υλοποιηθεί, να ενωθείτε και να χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα τα οποία διαθέτετε με σκοπό να ενωθεί όλος ο κόσμος που θέλει να ονειρευτεί κάτι καλύτερο από αυτό που του σχεδιάζουν.  

 • Κάποιοι έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη να πιστέψει κάπου, 

με αποτέλεσμα να βγαίνει ο καθένας και να πουλάει ψεύτικες ελπίδες. Σας καλώ όλους λοιπόν να ενωθείτε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι αληθινό και να οργανωθούμε όλοι για να διεκδικήσουμε όλοι όσοι θέλουμε την ανασύνταξή μας και όχι την εξαθλίωσή μας. Να κάνουμε ότι χρειαστεί για να διεκδικήσουμε χωρίς βία. Να φωνάξουμε ότι όποιος θέλει να ασκήσει βία γι’ αυτό που θα παλέψουμε θα το κάνει γιατί δεν θέλει να βγει το όνειρό μας αληθινό. 

 • Μια πρότασή μου ήταν να ενωνόσασταν όλοι όσοι από εσάς συμφωνείτε και να 

κατεβαίνατε σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα αντιπροσώπευε τις απαιτήσεις μας αυτές του δικού μας πλέον μνημονίου. Σκοπός αυτού θα είναι να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες που θέλουμε να σωθούμε από τον καρκίνο αυτό, να ενωθούμε όλοι όσοι πιστεύουμε με όλους όσους θέλουν κι εκείνοι, όμως τους έχουν κάνει τα κόμματα να μην το πιστεύουν.  Όμως τη χρονική αυτή περίοδο μάλλον δεν είναι δυνατή η συστράτευση όσων θέλουν σε ψηφοδέλτιο των εκλογών, λόγω περιορισμένου χρονικού διαστήματος για την εφαρμογή της διαδικασίας ίδρυσης μέχρι την ημερομηνία εκλογών (αν τελικά γίνουν 6 Μαΐου όπως ακούω τις ημέρες αυτές όπου γράφω). Αλλιώς προτείνω τη δημιουργία μιας ένωσης όλων όσων απαιτούν το μνημόνιο των Ελλήνων όπου θα δώσει ραντεβού στις πλατείες για την απαίτηση διεξαγωγής εκλογών κατ αρχήν, ενώ στη συνέχεια να κατέβουμε για να απαιτήσουμε την ένωση των κομμάτων που είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν το δικό μας μνημόνιο για τη διασφάλιση του. Εάν δεν δεχτούν τις δικές μας απαιτήσεις τότε η στάση μας να είναι η αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας ή η λευκή 17  

 • μας ψήφος. Σε γενικές γραμμές να κάνουμε κάτι να συνεννοηθούμε όλοι μαζί και να 

αποφασίσουμε τι θα ήταν καλύτερο να πράξουμε συλλογικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόδειξη της ένωσης και της διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Παράλληλα με όλα αυτά να περάσουμε στις γενιές των κομμάτων που είναι πρόθυμες να υλοποιήσουν το μνημόνιο μας ότι μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών, θα πρέπει να μας παρουσιάσουν ένα αναλυτικό, τεκμηριωμένο και πειστικό πλάνο για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η χώρα μας στις απαιτήσεις του κόσμου. Άλλωστε αυτή θα έπρεπε να είναι η δουλειά τους, όμως αφού δεν το έχουν πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια πρέπει επιτέλους να τους κάνουμε να το καταλάβουν εμείς.  

 • Η παρουσίαση των δικών τους σχεδίων στις δικές μας απαιτήσεις θα πρέπει να γίνονται 

με τρόπο δίκαιο από πλευράς της κοινωνίας μας γι’ αυτό να δημιουργήσουμε ένα site με τα link των κομμάτων όπου θα δεχτούν τα αιτήματά μας για να μπορέσει ο καθένας να κρίνει το κάθε σχέδιο με την δική τους κρίση. Η πρόταση αυτή έχει ως σκοπό  - Την κατάργηση κρατικών χορηγήσεων σε κόμματα για προεκλογικούς σκοπούς. - Την χορήγηση των χρημάτων αυτών σε τομείς τους οποίους έχουμε ανάγκη. - Την ανάδειξη των κομμάτων όπου λειτουργούν με χορηγίες όπου μαρτυρούν κρυφή ενίσχυση από άλλες δυνάμεις. - Την ενίσχυση της αντικειμενικότητας και την αποδυνάμωση της υποκειμενικότητας που δημιουργούν τα ΜΜΕ και ειδικότερα η άμεση και έμμεση διαφήμιση. - Η δυνατότητα εισόδου ανθρώπων ικανών στο πολιτικό σύστημα οι οποίοι σήμερα είτε δεν ενθαρρύνονται να ασχοληθούν μ’ αυτό, είτε φροντίζει με κάθε μέσο το όλο σύστημα να τους κλείνει τα στόματα.  

 • Όταν λοιπόν έρθει η στιγμή όπου θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών τότε λοιπόν 

θα αντικρίσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας της χώρας μας. Αν αποφασίσει να μην παλέψει για την διασφάλιση των αιτημάτων μας αν δεν το θέλει, δεν το πιστέψει και δεν ενωθεί, τότε θα ζήσει τις συνέπειες που έχει ένας άνθρωπος ή ένας λαός όταν δεν θέλει, όταν δεν πιστεύει, όταν δεν είναι πρόθυμος να ενώσει τις σκέψεις του προς το κάλο του και όταν δεν παλεύει, για αυτά που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος. 

 • Αν αποφασίσει να παλέψει για την διασφάλιση των αιτημάτων μας αν θέλει, αν το 

πιστεύει και αν ενωθεί, τότε θα ζήσει τις συνέπειες που έχει ένας άνθρωπος ή ένας λαός όταν θέλει, όταν το πιστεύει, όταν είναι πρόθυμος να ενώσει τις σκέψεις του προς το καλό εκείνου και των άλλων, καθώς και όταν παλεύει γι’ αυτά που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος.  Όταν λοιπόν τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών αναδείξουν την απόφαση της πλειοψηφίας να παλέψει, να θέλει τα αιτήματά του, να πιστέψει και να ενωθεί, τότε θα γίνουν δεύτερες εκλογές θα βγει κυβερνών κόμμα αυτό που θα επιλέξει η πλειοψηφία το οποίο θα έχει παρουσιάσει πριν το πλάνο των αιτημάτων μας. 

 • Σε περίπτωση που μας δείξει ότι είναι πρόθυμη με πράξεις αυτή η κυβέρνηση, τότε 

λοιπόν ο καθένας από εμάς θα πρέπει να έχει την απαραίτητη κατανόηση για τις όποιες λογικές αντιξοότητες μπορούν να παρουσιαστούν στο έργο της. Σε περίπτωση που δεν μας πείθει, τότε… θα ακολουθήσουμε την συνταγή μας. Ξανά στις πλατείες… 18   

 • ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ SWOT ANALYSIS 

  Καλώ λοιπόν όλους εσάς που θέλετε να πιστεύετε, να χρησιμοποιήσετε όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει ο καθένας από εσάς για να ενωθεί όλος ο κόσμος που θέλει να πιστέψει και να ονειρευτεί κάτι καλύτερο. Να καλέσετε και άλλους ανθρώπους του χώρου σας οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα μου αυτή και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν. Να 

 • καλέσουμε ανθρώπους από τους χώρους των ΜΜΕ, καλλιτεχνών, γραμμάτων, 

αθλητισμού, επιχειρηματιών, πολιτικών και ολόκληρης της κοινωνίας που θέλουν να αποδείξουν πραγματικά πρώτα στον εαυτό τους και έπειτα στους άλλους ότι ταυτίζονται με τις απαιτήσεις μας. Να κάνουμε κάτι αληθινό με σκοπό να βρούμε τον εαυτό μας. Όχι κάτι ψεύτικο με σκοπό την προσωπική μας διαφήμιση. 

 • Να κάνουμε κάτι για να διαδώσουμε και όχι να διαφημίσουμε. Να μην αφήσουμε τη 

διαφήμιση των αντιπάλων μας να πνίξουν, να σνομπάρουν, να σαμποτάρουν και να γονατίσουν την δική μας διάθεση. Να μην υπολογίσουμε τις γνώμες εκείνες που θα προσπαθήσουν να σιωπήσουμε και να μην πράξουμε συλλογικά. Κάντε μας να πιστέψουμε, να ελπίζουμε, να ενωθούμε όλοι παραμερίζοντας τις όποιες ανούσιες διαφορές που έχουμε, παλεύοντας για την ουσιαστική μας ομοιότητα. Την διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας και των υπολοίπων απαιτήσεων μας. 

 • Ελάτε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν την παλιά μας νοοτροπία και 

να παλέψουμε για δικαιοσύνη. Έχω βάλει κι εγώ βίσμα στον στρατό σε μία μονάδα που δεν μου έμαθε να πολεμάω ενώ είχα επιλέξει να βγω Ι1, και όχι Ι4 όπου μπορούσα (μικροωτία και έλλειψη ακοής στο αριστερό μου αυτί). Έχω πάρει και εγώ επίδομα το οποίο ήταν παράνομο στους νόμους αλλά νόμιμο στα λογικά μου. Έχω κάνει και εγώ παράνομα πράγματα τα οποία έκαναν τότε κακό στον εαυτό μου. Όπου η πρώτη γνωριμία μου με αυτά ήταν διότι αυτό το καρτέλ μαύρου χρήματος και θανάτου έδινε ένα συγκεκριμένο παράνομο το οποίο όπως λένε νοήμων επιστήμονες, δεν θα έπρεπε να είναι με κάποια κατάλληλα μέτρα και κατάλληλη ενημέρωση. 

 • Ελάτε να παροτρύνουμε κάποιους διευθυντές να πουν ευχαριστώ στους υπαλλήλους 

τους για τα μεγάλα ποσά που λάμβαναν χάρη στην δική τους εργασία. Να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να αγωνιστούν για να μην εξαθλιωθούν με τους μελλοντικούς μισθούς πείνας.  

 • Ελάτε να ξεκινήσουμε οργανωμένα μεγάλα ραντεβού στις πλατείες. Να στήσουμε τους 

προτζέκτορες μας και να προβάλουμε ντοκιμαντέρ αλήθειας. Να φέρουμε τις κοπελιές μας και τις παρέες μας εκεί. Να συζητήσουμε, να προτείνουμε πίνοντας εκεί καφέ. Να φωνάξουμε, να τραγουδήσουμε και να πράξουμε ειρηνικά. Να ενωθούμε με όλους όσους αστυνομικούς κατάλαβαν ότι τους έβαλαν χέρι στο ταμείο της υγείας, της παιδείας, του μισθού και τις συντάξεις εκείνων και των παιδιών τους για να κάνουν κάποτε τα σπίτια μας εξοχικά κάποιοι και να γίνουμε υπηρέτες τους.  

 • Να πάρουμε παράδειγμα από το κίνημα της πατάτας και αν χρειαστεί της ανταλλαγής 

κουπονιών όπως έγινε στην Αργεντινή και απ’ ότι ακούω και στο Βόλο.  Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσοι είμαστε πρόθυμοι γι’ αυτόν τον στόχο – όνειρο ότι η πορεία θα είναι μεγάλη. Θα υπάρξει μεγάλη προσπάθεια απέναντι στους αντιπάλους μας που είναι οι μανιακοί με το χρήμα, την εξουσία και οι λοιποί υποστηρικτές δούρειοι ίπποι τους. Θα κάνουν τα πάντα για να μας σπάσουν την ένωση, να μας δωροδοκήσουν την ψύχη και να μας πληγώσουν την πίστη. Αυτή είναι η δική 19  

 • τους συνταγή για να εξαπλωθεί ο καρκίνος και να πετύχουν τον δικό τους στόχο – 

όνειρο που είναι το παραπάνω χρήμα εις βάρος μας.  Σε όλες τις οικονομικές και όχι μόνο σχολές υπάρχει ένα μάθημα που ονομάζεται «Στρατηγική των Επιχειρήσεων». Τέτοιες στρατηγικές αναπτύσσουν και όλοι όσοι είναι απειλή για εμάς αυτή την περίοδο, όπου χρησιμοποιούν όλα τα δικά τους μέσα για τον αντίθετο σκοπό από τον δικό μας. Στο μάθημα αυτό υπάρχει μία ανάλυση που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις υπόψην τους για να αναπτύξουν την στρατηγική τους. Η ανάλυση αυτή ονομάζεται SWOT (από τα αρχικά γράμματα των όρων δυνάμεις – αδυναμίες – ευκαιρίες – απειλές στην αγγλική γλώσσα). 

 • Η δικιά μας ανάλυση SWOT είναι: 

Δύναμη: Η πλειοψηφία του κόσμου που θέλει να ξεφύγουμε από το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση. Αδυναμία: Η έλλειψη πίστης αρκετών ανθρώπων αυτή τη στιγμή, η έλλειψη μνήμης, καθώς και η μανία για χρήμα κάποιων. Ευκαιρία: Να ξεφύγουμε από την σαπίλα του συστήματος και να στείλουμε μήνυμα σε όλους τους λαούς ότι δεν είμαστε πρόθυμοι να μας κυβερνήσει το χρήμα. Απειλή: Η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, το ξεπούλημα της χώρας και η εξαθλίωσή μας.   

 • Επίλογος 

Αγαπητοί μου φίλοι κουραστήκατε με το γράμμα αυτό; Ίσως ναι, όμως σίγουρα λιγότερο από εμένα. Ξέρετε γιατί τόσο καιρό έχω γράψει σε 134 σελίδες χαρτιού; Ξέρετε γιατί έχω καταναλώσει τόσο χρόνο για να γράψω, να σκεφτώ, να ταξιδέψω μέχρι Θεσσαλονίκη και Αθήνα για να σας το παραδώσω ; Ξέρετε γιατί δεν το έδωσα τότε και προτίμησα να ασχοληθώ για να γράψω και να σας στείλω κάτι καλύτερο από αυτό που είχα κάνει; Γιατί το θέλουμε πολλοί Έλληνες αυτό και για αυτό αν αποφασίσετε να ενωθείτε πραγματικά για το κοινό καλό όλων μας και το μάθει όλος ο κόσμος. Τότε θα δείτε μεγάλο μέρος του πλήθους να σας στηρίξει. 

 • Υπάρχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο έχει όμοιες απαιτήσεις, όμως οι φωνές 

τους είναι σκορπισμένες. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις εργαζομένων σκορπισμένες. Υπάρχουν ήδη αντιδράσεις εργαζομένων σε διάφορους τομείς : δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι εργαζόμενοι της χαλυβουργίας που απεργούν καιρό τώρα, συνταξιούχοι, τα κινήματα των αγανακτισμένων, το κίνημα της πατάτας, μαθητές που μουντζώνουν στις παρελάσεις πολλά blogs σε internet, το κίνημα Ελλήνων του εξωτερικού ακόμα και άνθρωποι που μαζεύονται σε εκκλησίες όπως στο Αγρίνιο οι οποίοι προσεύχονται να ξεψυχούμε από την κατάσταση αυτή. Τέτοιες κινήσεις υπάρχουν πάρα πολλές που άλλες ακούγονται και άλλες όχι. 

 • Στη Χίο όπου βρίσκομαι ο φίλος μου ο Δημήτρης κάνει το διδακτορικό του στο 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου οργανώνει κάποιες φορές συγκεντρώσεις όπου γίνονται προβολές ντοκιμαντέρ με σκοπό να προβληματιστεί ο κόσμος. Όπου η αίθουσα θα ήταν με μεγαλύτερο ακροατήριο εάν ερχόντουσαν και εκείνοι που θέλουν αλλά είναι απογοητευμένοι, απαισιόδοξοι και δεν υπήρχε κάτι να τους κάνει να πιστέψουν πραγματικά. Επίσης γνωρίζω έναν άλλον φοιτητή του Άλεξ όπου με την παρέα του 20  

 • μοιράζουν δωρεάν μία δική του αντιμνημονιακή εφημερίδα χωρίς να ανήκουν σε κάποια 

πολιτική παράταξη συγκεκριμένη στη σχολή τους. Για αυτό λοιπόν και εγώ θέλοντας να συμβάλλω με το δικό μου τρόπο έκανα ένα γράμμα σε εσάς με σκοπό να προτείνω και όχι να απαιτήσω να ενωθείτε. Προτείνω επίσης αν αποφασίσετε κάποιον από εσάς να ενωθείτε να προτείνετε στον κόσμο δίνοντας την ψυχή σας και όχι να παρακαλέσετε. Γιατί ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε λαός στο τέλος πρέπει να ζήσει αυτά που επιλέγει. 

 • Την κίνηση αυτή που έκανα με τούτο το γράμμα ξέρετε γιατί την έκανα ; Γιατί η 

πλειοψηφία του κόσμου μέσα μας αυτό θέλουμε… και ξέρετε γιατί άλλο ; Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!! και ξέρετε γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ ; Γιατί μας το απέδειξαν οι προηγούμενες μας γενιές σε άδικους πολέμους οι οποίοι είχαν γίνει εναντίον τους και ο σημερινός Παγκόσμιος πόλεμος που γίνεται με όπλο το χρήμα είναι άδικος και είμαστε θύματα του..Οι οποίοι πρόγονοι μας αντιστάθηκαν για να αποδείξουν στους εαυτούς τους και σε εμάς ότι μπορείς να νικήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο όταν μέσα σου έχει ψυχή πίστη και πείσμα ή αλλιώς κουράγιο, σταθερότητα και μαχητικότητα. Αυτά είχαν εκείνοι και δεν τα λέω εγώ. Ούτε είχαν πει οι ίδιοι για να επαινέσουν τους εαυτούς τους. Τα είχαν πει οι ίδιοι τους οι αντίπαλοι οι οποίοι τους αντιμετώπισαν καθώς και άλλες προσωπικότητες με διεθνές κύρος. 

 • Ράιχσταγκ, Μάιος 1941 ομιλία Χίτλερ : <<Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να 

δηλώσω ότι από τους εχθρούς οι οποίοι μας αντιστάθηκαν, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με το μεγαλύτερο κουράγιο>>. 

 • Βίλχεμ Καιτέλ : << Ο φύρερ ήθελε να κάνει στους Έλληνες ένα δίκαιο διακανονισμό σε 

αναγνώριση της γενναίας προσπάθειας τους και της άδικης αιτίας αυτό του πολέμου… >> 

 • Φραγκλίνος Ρούσβελτ: << Όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι βαθύτατα εντυπωσιασμένοι 

από το κουράγιο και βαθύτατα εντυπωσιασμένοι από το κουράγιο και την σταθερότητα του Ελληνικού Έθνους>>… 

 • Ουίνστον Τσώρτσιλ : Εφεξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολέμησαν σαν ήρωες αλλά ότι 

οι ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Εμείς λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι το θέλουμε. Εσείς ; Κάποιοι από εμάς το πιστεύουμε κιόλας. Εσείς…; 

 • Αν και εσείς το θέλετε αλλά κάποιοι από εσάς δεν το πιστεύετε δεν έχω να σας πω 

τίποτε άλλο από το να σας ζητήσω να γυρίσετε στη σελίδα 30 και να διαβάσετε το κείμενο το οποίο βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση