.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ​

136 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα τιμής των αγώνων του κόσμου της εργατιάς για αξιοπρεπή ζωή και συνθήκες εργασίας, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισονομία και δημοκρατία. Αποτελεί διαχρονικό και πανανθρώπινο σύμβολο, για τις μάχες που πρέπει να δίνουμε καθημερινά για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για την αντίσταση ενάντια στην εργατική αυθαιρεσία και τις πολιτικές που οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, την εκμετάλλευση, την φτωχοποίηση των πολλών, την λαϊκή απόγνωση.

Οι μέρες που βιώνουμε είναι σκοτεινές. Στη χώρα μας, μέσα σε 3 χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στο πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο δόγμα, διέλυσε το εργατικό δίκαιο και το κοινωνικό κράτος. Ξήλωσε το δίχτυ προστασίας των εργαζομένων που δημιούργησε με νόμους και ρυθμίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στην οικονομική ανέχεια και την εργασιακή εξόντωση. Επιμένει να εξυπηρετεί κολλητούς και χορηγούς, χωρίς να λαμβάνει μέτρα για την πρωτοφανή ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση και αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.      

Πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας, αναιμική αύξηση του κατώτατου μισθού,  και υπερκέρδη για μερικά επιχειρηματικά συμφέροντα.  Επισφαλείς σχέσεις εργασίας με υπεργολαβίες ή απευθείας αναθέσεις και ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Εκβιασμοί των εργαζομένων με το φόβητρο της απόλυσης, θεσμοθέτηση 10ωρης εργασίας χωρίς υπερωριακή αμοιβή και απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Διάλυση του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ, τιμωρητική στοχοποίηση των ανέργων και υποβάθμιση του ΟΑΕΔ, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και προσεχώς, η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Κι αυτά δεν είναι όλα. Είναι όμως ενδεικτικά του ολετήρα της χώρας μας, που έχει όνομα: Μητσοτάκης Α.Ε. Είναι ενδεικτικά των ξεκάθαρων διαχωριστικών γραμμών που έχουν απέναντι στον κόσμο της εργασίας, στους μικρομεσαίους, στον ελληνικό λαό που δεν ανέχεται άλλο τον εμπαιγμόΟι σημερινοί αγώνες μας θα καθορίσουν τη συνέχεια, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Η Πρωτομαγιά των αγώνων και της αλληλεγγύης, φωτίζει το δρόμο μας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, για ένα δίκαιο κράτος, για κοινωνική συνοχή, για προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για αξιοπρεπή διαβίωση για όλες και όλους.

Ο εργατικός κόσμος και η κοινωνική πλειοψηφία της Δωδεκανήσου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την υπόλοιπη Ελλάδα σε αυτούς τους αγώνες, σε μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο προς μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.  Θα είμαστε παρόντες και παρούσες  αυτή την Κυριακή 1/5, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση