.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Γέφυρα» στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης – Σε Τρίπολη και Βεγγάζη ο Κ. Φραγκογιάννης

Η επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου στη Βεγγάζη είναι το επιστέγασμα της στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τη Λιβύη. Μια συνεργασία που δεν περιορίζεται στις διμερείς σχέσεις αλλά επεκτείνεται και στην κομβική για την περιοχή περιφερειακή πολιτική. Την περαιτέρω ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στη μετεμφυλιακή Λιβύη σηματοδοτεί η διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για την οικονομική διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη σε Τρίπολη και Βεγγάζη.

«Ο κύριος υφυπουργός με καλωσόρισε και μου είπε ότι πρέπει να νιώθω σαν το σπίτι μου» είπε ο κ. Φραγκογιάννης.

Στη συνάντησή του με τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών και ενόψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Δεκεμβρίου, ο κ. Φραγκογιάννης επανάλαβε την πάγια θέση της Αθήνας περί του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Δεν παραλείψαμε να κουβεντιάσουμε για τα πολιτικά θέματα και να εκφράσουμε την δική μας άποψη ότι το λιβυοτουρκικό μνημόνιο που άπτεται της οριοθέτησης των θαλασσίων είναι κατά την άποψή μας άκυρο διότι δεν διέπεται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες» δήλωσε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών.

Η ελληνική αποστολή στη Λιβύη διερευνά τις προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε τομείς όπως οι κατασκευές, η ενέργεια, το εμπόριο και η υγεία.

«Εκθέσαμε μια πρόταση στον κύριο υπουργό για την ίδρυση επιχειρηματικού φόρουμ για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Μοχάμεντ Καλίλ Ισά.

«Η επιθυμία μας είναι να έρθουμε κοντά, να φέρουμε επιχειρηματίες, να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» τόνισε ο Κώστας Φραγκογιάννης.

Με την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και την ανασύσταση του ελληνικού προξενείου στην Βεγγάζη η ελληνική διπλωματία αποκτά δύο ισχυρούς βραχίονες επιρροής στο λιβυκό έδαφος.

Η Αθήνα, ευρισκόμενη στο ίδιο μήκος κύματος με τις εκλεγμένες λιβυκές αρχές και σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της Άγκυρας, επαναλαμβάνει τη θέση της για άμεση αποχώρηση από το έδαφος της χώρας όλων των ξένων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων.

Πηγή: ΕΡΤ / Αποστολή στη Λιβύη: Πιέρρος Τζανετάκος

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση