.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ανείσπρακτα ενοίκια»

Μία σημαντική και ορθολογική πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προς το Υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα των ανείσπρακτων ενοικίων για τα οποία κινδυνεύουν να φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, με το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, για να αποφύγουν τη φορολόγησή τους οι ιδιοκτήτες για τα ανείσπρακτα ενοίκια, θα πρέπει να καταθέσουν αγωγή εναντίον των ενοικιαστών και να υποβάλλουν αντίγραφα των νομικών τους κινήσεων εναντίον των ενοικιαστών στην Εφορία.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όμως, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο αν σκεφτεί κανείς τα περιοριστικά μέτρα που υπάρχουν, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον έξοδα και δαπάνες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να απλοποιηθεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο αφού σε λίγο καιρό ξεκινά και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Με ερώτησή του στη Βουλή, ζητά να μην απαιτείται η κατάθεση αγωγής ή η έκδοση διαταγής πληρωμής, αλλά μια απλή εξώδικη δήλωση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Κατέθεσα μια  εύλογη και ρεαλιστική λύση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι στην περίπτωση που δεν καταθέσουν αγωγές και δεν κινηθούν νομικά εναντίον των ενοικιαστών που δεν έχουν καταβάλει ενοίκια, κινδυνεύουν να φορολογηθούν με φορολογικό συντελεστή από 15 έως 45% για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση