.

Διαφήμιση

 

 

User login

Ο χώρος που μας συνδέει… του Γιώργου Σάββενα – αρχιτέκτονα

Ακολουθώ κάθε φορά το ταξίδι που ξεκινά με τα video του (https://www.youtube.com/watch?v=o4gvJXLRY6M) ο  συμπολίτης μας Γιώργος Τζεδάκης, στοχεύοντας να μοιραστώ τη χαρά της δημιουργίας.

Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι αυτό και το πώς εμπνέουμε ο ένας τον άλλο σε μια νέα συλλογικότητα.

Η «κοινωνίας της γνώσης» μπορεί  να αναγεννηθεί και να μας ενώσει, σε έναν ζωτικό κρίκο του πολεοδομικού ιστού της πόλης μας, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως  εργαλείο Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παιδείας.

Τα ζωντανά  στοιχεία της τοπικής κουλτούρας και η ιστορία του παρελθόντος, θα μπορούσαν να αναδειχθούν και να εκφραστούν  σε έναν φυσικό χώρο που συνδέει τα ιστορικά αποτυπώματα της πόλης.

Ο χώρος αυτός είναι η πράσινη ζώνη ανάμεσα στην Μεσαιωνική πόλη, το Ιστορικό κέντρο και την Νέα πόλη.

Η ζώνη αυτή σήμερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το Παλιό Νοσοκομείο , τη Ροδιακή ¨Έπαυλη, το Θέρμαι, τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων , το Γηροκομείο, τη Ζώνη Πρασίνου της τάφρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Με βάση  τις δυνατότητες των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων  καθώς επίσης και συμπληρωματικά ανεκμετάλλευτων δημόσιων κτισμάτων  στην ευρύτερη περιοχή θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα Πανεπιστημιακό Ευρωπαϊκό Κέντρο.

Θα μπορούσαν  να αναπτυχθούν  νέες σχολές βάση του Στρατηγικού σχεδίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Ρόδος εκμεταλλευόμενη την ακτινοβολία της, να προσελκύσει ένα μεγάλο μέρος Ευρωπαίων φοιτητών.

Ο χώρος αυτός μπορεί να αποτελέσει  ένα σημείο αναφοράς, πολιτισμικής έκφρασης, επιστημονικής έρευνας και γνώσης, συμβάλλοντας  στην ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Ένας χώρος όπου η Ιστορία και η πολυπολιτισμικότητα θα συναντούν το σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μπορούν να συμβάλλουν σε ουσιαστική εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στόχος  της  ενοποίησης, να αναγεννηθεί μια διαδρομή πολιτισμού και φωτός. Μέσα σε αυτήν θα αναπτυχθούν χώροι αναψυχής, διαμονής, περιπάτου, υπαίθριων εκδηλώσεων, διαβάσματος αλλά κυρίως διδασκαλίας, σε ένα περιβάλλον  όπου συνέπραξαν διαφορετικοί πολιτισμοί για χιλιάδες χρόνια. Έτσι μέσα στην καθημερινότητα της πόλης μας, θα μπορούν να παράγονται πολιτισμικά, επιστημονικά και οικονομικά  δεδομένα.

Η εμφάνιση της «κοινωνίας της γνώσης» θα δημιουργήσει ένα καινούργιο περιβάλλον που δεν θα είναι μόνο ένας χώρος αναψυχής όπου η επιστήμη θα αναπτύσσεται και η γνώση θα μεταδίδεται.

Αλλά ταυτόχρονα  θα είναι και μείζων συντελεστής οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση