.

Διαφήμιση

 

 

User login

Ο "δρόμος" θα είναι και πάλι ανοιχτός 43 χρόνια μετά - Του Στέλιου Χατζημιχαήλ

1960: Λίγο μετά την προβολή της ταινίας το ξύλο βγήκε απ τον παράδεισο, κυκλοφορούν σε δισκάκι 45 στροφών τα δύο τραγούδια της ταινίας, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ρεκόρ πωλήσεων και έτσι καθιερώνεται και στην Ελλάδα η απονομή του χρυσού δίσκου.

  • Πέρασαν περίπου 10 χρόνια από την πρώτη απονομή, και κανένας δίσκος, μικρός (45 στροφών) ή μεγάλος, είχαν βγει στην αγορά και οι δίσκοι 33 στροφών, δεν ξεπέρασε τις 50.οοο, σε πωλήσεις. Και το 1969, έρχεται ένας δίσκος από μια μικρή δισκογραφική εταιρεία, με μουσική του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Ένας δίσκος που ξεκίνησε να ηχογραφείται με τον τίτλο Άγουρα χρόνια, και κατόπιν, ο Αλέκος Πατσιφάς (διευθυντής της εταιρείας ΛΥΡΑ) του έδωσε τον τίτλο <ο Δρόμος>.

Απρίλιο του 1969 κυκλοφορεί ο δίσκος και αμέσως κάνει αίσθηση. Τα τραγούδια του έργου τραγουδούν ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόπη Αστεριάδη συμμετέχει σε ένα, και εμφανίζεται μια νέα τραγουδίστρια, η Ρένα Κουμιώτη. Οι πωλήσεις του δίσκου ήταν τέτοιες που όχι μόνο απονεμήθηκε πρώτη φορά χρυσός δίσκος , για μεγάλο δίσκο, αλλά μέχρι και σήμερα είναι πρώτος σε πωλήσεις στην Ελληνική δισκογραφία.

  • Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ΔΡΟΜΟΥ οι δημιουργοί, αποφασίζουν μετά από προτροπή του επιχειρηματία του θεάτρου ΣΙΝΕΑΚ- ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ, να το κάνουν θεατρικό έργο, μιας και τα τραγούδια έχουν σαφείς αναφορές, στην αντίσταση κατά των Γερμανών, γράφονται άλλα τρία τραγούδια για τις ανάγκες του έργου, και αυτά είναι τα γνωστά Απόψε αντάμωσα τον χάρο, που κυκλοφόρησε αργότερα σαν ανεξάρτητο, και τα Μίλα μου για την Λευτεριά και το έξη τους βαράγανε, που μπήκαν στον δίσκο ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Οι παραστάσεις δεν κράτησαν πολύ, γιατί αν και γινόταν το αδιαχώρητο, η δικτατορία ενοχλημένη από τους υπαινιγμούς για ελευθερία, ήταν σαφείς, έστω και αν το θέμα του έργου ήταν η αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανών, κατέβασε το έργο και έκλεισε το θέατρο. Τα κείμενα του έργου είχε γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

43 χρόνια μετά, Ο ΔΡΟΜΟΣ θα είναι ανοιχτός και πάλι, τον ανοίγουν η Μαρω Μπουρδάκου με τον Παναγιώτη Μπρατάκο, που γράφουν τα νέα κείμενα, και ο Μάνος Πετούσης που θα κάνει την σκηνοθεσία. Γεγονός αποτελεί η επανεμφάνιση της Ρένας Κουμιώτη. Η μουσική φυσικά του Μίμη Πλέσσα, και οι στίχοι των τραγουδιών του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση