.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Ν. Σαντορινιός: Όχι άλλη οικονομική επιβάρυνση στις πλάτες των επαγγελματιών αλιέων. Κατάθεση Ερώτησης»

Ερώτηση προς του Υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, κατέθεσε η Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, και συνυπογράφεται από τον Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, αναφορικά με τη μεθόδευση νέων οικονομικών επιβαρύνσεων των επαγγελματιών αλιέων σε σχέση με τα βιβλία ατελείας.

Στην Ερώτησή τους οι δυο βουλευτές σημειώνουν ότι μετά την πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.1293/23-12-2020) ανάμεσα στις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη θεώρηση του Βιβλίου Ατελείας των αλιευτικών σκαφών, περιλαμβάνεται πλέον και η προσκόμιση από πλευράς των αλιέων πιστοποιητικού καταμέτρησης, από το οποίο να προκύπτει η χωρητικότητα των δεξαμενών, η ιπποδύναμη, η μάρκα και ο τύπος της μηχανής. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι τα ανωτέρω στοιχεία είτε περιλαμβάνονται ήδη στην υπεύθυνη δήλωση του Αλιέα, είτε καταχωρούνται υποχρεωτικά στο Βιβλίο Ατελείας του πλοίου από την Τελωνειακή Αρχή κατά το στάδιο φόρτωσης.

Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ζητάει από τους αλιείς επί της ουσίας μια επανέκδοση πιστοποιητικού που θα πρέπει να φέρει την υπογραφή ναυπηγού μηχανολόγου μηχανικού και το κόστος του ανέρχεται κατ΄ ελάχιστο στα 300 ευρώ. Η σχετική οικονομική επιβάρυνση, υπογραμμίζουν οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έρχεται σε μία περίοδο που ο συγκεκριμένος κλάδος, όπως και οι περισσότεροι κλάδοι της οικονομίας, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αφού έχει μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση και η αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επαγγελματίες αλιείς από το συγκεκριμένο κόστος, με δεδομένες και τις οικονομικές συνθήκες της σημερινής συγκυρίας.

Όπως δηλώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η σχετική γραφειοκρατική και οικονομική επιφόρτιση που σχεδιάζει τη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πρόκειται να γονατίσει περαιτέρω τους αλιείς, έναν σημαντικό κλάδο της Οικονομίας των νησιών και του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Η Κυβέρνηση, μετά την απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης, συνεχίζει την νομοθέτηση ρυθμίσεων που καταδικάζουν περαιτέρω τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση