.

Διαφήμιση

 

 

User login

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της περασμένης Κυριακής αποκάλυψε τον πραγματικό πολιτικό βηματισμό του Μανώλη Γλυνού

When the Going Gets Tough, the Tough Get Going

(Billy Ocean)

Γιατί δεν έβαλε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τον εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου;

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της Περιφερειακής Αρχής, είναι ότι δεν κρύφτηκε ποτέ από τα ¨δύσκολα¨ ερωτήματα. Ήταν και είναι πάντα παρούσα, ακόμα και τις εποχές που οι προσκλήσεις από τους εισαγγελείς, διαδέχονταν η μία την άλλη. Ήταν και είναι πάντα παρούσα, στο φυσικό της χώρο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκεί δίναμε τις απαντήσεις μας, εκεί τεκμηριώναμε τις απόψεις μας και εκεί νικάμε. Δεν το εγκαταλείψαμε ποτέ. Εκεί και μόνο εκεί, οι συστηματικές προσπάθειες πιστοποιούν και την αποτελεσματικότητα διεκπεραίωσης των ζητημάτων που προκύπτουν. Εκεί, παλεύουμε  για το βέλτιστο αποτέλεσμα και το γεγονός αυτό μας τοποθετεί στην πρωτοκαθεδρία.

Στον αντίποδα, οι επικοινωνιακοί ελιγμοί που χρησιμοποιεί η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, είναι μια παλιά και χρήσιμη δεξιότητα, αποφυγής των άβολων ερωτήσεων. Είτε γιατί γνωρίζουν την απάντηση, είτε γιατί θέλουν να αποφύγουν την ντροπή. Το να κρύβεσαι πίσω από στοχευμένα Δελτία Τύπου, ραδιοφωνικές εκπομπές και μονολόγους, δίνει το αίσθημα επισφαλούς ασφάλειας. Μιας ασφάλειας, που δεν περιέχει την αντιπαράθεση και τον σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

Περιμέναμε, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας», Μανώλης Γλυνός, να ζητήσει εξηγήσεις από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, για τον εμβολιασμό του, στο νησί της Χάλκης. Να θέσει το θέμα στην κρίση, όλων των συμβούλων. Ήταν, τουλάχιστον, αναμενόμενο, μετά τον καταιγισμό των δημοσιευμάτων και των ραδιοφωνικών εκπομπών, που προηγήθηκαν, αλλά και της άγριας εκμετάλλευσης από τους ίδιους ενός ανύπαρκτου θέματος. Ήταν υποχρέωση στην ρητορική τους και τις καταγγελίες τους. Ήταν ζήτημα συνέπειας.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι δεν αναζητούσαν απαντήσεις. Προφανώς τις ήξεραν.

Δεν αναζητούσαν την αλήθεια.  Ήξεραν ότι δεν είναι η δική τους. Προφανώς δεν τους βόλευε.

Δεν αναζητούσαν την αντιπαράθεση. Δεν την άντεχαν.

Δεν αναζητούσαν την επίσημη τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους, που προσδίδει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν τους ενδιέφερε.

Οι υπεκφυγές, σίγουρα, δεν αρμόζουν σε κρίσιμα ζητήματα.

Υπάρχουν τριών ειδών αλήθειες. Η δική μας, η δική τους και η πραγματική. Είναι κατόρθωμα να ταυτίζουν οι νησιώτες, την δική μας αλήθεια με την πραγματικότητα. Είναι κατόρθωμα επίσης, να μπαίνει σε εισαγωγικά, η δική τους «αλήθεια».

Χρήστος Μπάρδος

Εντεταλμένος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση