.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΤΕΕ Δωδεκανήσου και Υπουργείου Δικαιοσύνης, για το Κτηματολόγιο Ρόδου».

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον Πρόεδρο ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή, με ισχύ από 29 Ιανουαρίου 2021 έως τις 17 Ιανουαρίου 2022.  

Σκοπός της σύμβασης είναι η υποστήριξη του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου με τεχνικό προσωπικό λόγω της αδυναμίας του υφιστάμενου προσωπικού να ανταποκριθεί σε αιτήματα που αφορούν τη χορήγηση ψηφιακών κτηματολογικών σχεδιαγραμμάτων. Η χορήγηση σε ψηφιακή μορφή των διαγραμμάτων κρίνεται απαραίτητη για την ορθότητα των οριοθετήσεων των ακινήτων και την εκπόνηση πλήθους τεχνικών εργασιών, με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών (Υπουργείο Δικαιοσύνης – ΤΕΕ Δωδεκανήσου) για την υλοποίηση της εργασίας «Ψηφιοποίηση και χορήγηση κτηματολογικών σχεδιαγραμμάτων» προκειμένου να ικανοποιούνται με ακρίβεια και σε εύλογο χρονικό διάστημα σχετικά αιτήματα μηχανικών.

Με αφορμή την υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις ενέργειες που έχει κάνει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου ήδη από το 2016 έως σήμερα, για την λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου και Κώ - Λέρου:

  • Προγραμματικές Συμβάσεις με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υποστήριξη του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου από:
  • 04/11/2016 έως 31/12/2017
  • 16/07/2018 έως 31/12/2018
  • 27/03/2019 έως 16/01/2020
  • 29/01/2021 έως 17/01/2022

Το κόστος αμοιβών των Προγραμματικών Συμβάσεων έχει αναλάβει το ΤΕΕ Δωδεκανήσου από ίδιους πόρους.

Επιπρόσθετα το ΤΕΕ Δωδεκανήσου πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τα στελέχη της ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση) που ήταν η αφορμή να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις, προκειμένου να διευθετηθεί η μετάπτωση του Κτηματολογίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Ρόδου και Κω έκανε παρεμβάσεις για την στελέχωση των Κτηματολογίων Ρόδου και Κω-Λέρου με τις υπ αριθμ. 677/10-10-2019, 678/10-10-2019 και 128/10-02-2021 επιστολές προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Τέλος τον Μαϊο του 2020 τα μέλη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, εκπόνησαν εθελοντικά την μελέτη με θέμα: “Επισκευή – Αποκατάσταση στεγάνωσης δώματος Κτηματολογίου Ρόδου”, όπου εγκαίρως επισημάνθηκε η ανάγκη συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Ο τεχνικός κόσμος διαχρονικά αγωνιά και στηρίζει τόσο την λειτουργία του Κτηματολογίου Ρόδου όσο και την ασφάλεια του προσωπικού, αποδεικνύοντας έμπρακτα και σε συνεργασία με τους φορείς, ότι για τα προβλήματα που προέκυπταν πάντα έπαιρνε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της επίλυσης προσφέροντας επιστημονική γνώση, εθελοντική τεχνική εργασία και ίδιους πόρους.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε διαχρονικά, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δίνει την πρέπουσα σημασία τόσο στο πρόβλημα της στελέχωσης των Κτηματολογικών Γραφείων όσο και στη συντήρηση των κτηριακών υποδομών.

Η έγκριση του ποσού των 590.000€ μέσω του ΤΑΧΔΙΚ που ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πάνο Αλεξανδρή κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, η άμεση δημοπράτηση του έργου για την αποκατάσταση του Κτηματολογίου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο χαρακτηρισμός του έργου ως «κατεπείγον» κρίνεται θετικά, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κτηματολογίου χωρίς διακοπή και πάντα με κανόνες ασφάλειας.

Οι δασικοί χάρτες, το πρόγραμμα εξοικονομώ, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και οι επενδύσεις καθιστούν τη λειτουργία του Κτηματολογίου αναγκαία, η αναστολή του οποίου αφαιρεί οξυγόνο από την ανάπτυξη, ζημιώνοντας οικονομικά την Πολιτεία.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση