.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Ν. Σαντορινιός: Να μην χαθεί ούτε μία μέρα αλιείας για το Συμιακό γαριδάκι – Ανάγκη για την άμεση ανανέωση της Υπουργικής Απόφασης»

Αναφορά κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα την ανάγκη έγκαιρης ανανέωσης της υφιστάμενης Υπουργικής Απόφασης για τις προϋποθέσεις αλιείας για το Συμιακό γαριδάκι.

Στην αναφορά του, η οποία και βασίζεται σε σχετική επιστολή του Αλιευτικού Συλλόγου Σύμης «Άγιος Νικόλαος», ο Νεκτάριος Σαντορινιός επαναφέρει το ζήτημα της ανάγκης έγκαιρης ανανέωση της απόφασης για τις προϋποθέσεις αλιείας της Συμιακής γαρίδας, διαφορετικά, όπως σημειώνει, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος οι συγκεκριμένοι αλιείς να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα κατά την προσεχή αλιευτική περίοδο. Περαιτέρω, ζητείται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η ανανέωση της σχετικής ΥΑ με τους ίδιους όρους, αλλά και η επαναφορά του χρονικού διαστήματος αλίευσης από 1/5/2021 έως και 31/8/2021.

Τέλος, όπως σημειώνει ο Νεκτάριος Σαντορινιός, η αλιεία αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά κομμάτια του παραγωγικού και αγροδιατροφικού πυλώνα της χώρας μας και βασικός πυλώνας της Οικονομίας των νησιών μας. Οι συνθήκες της πανδημίας και η κυβερνητική αδράνεια έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους ψαράδες των νησιών μας. Χρέος της Κυβέρνησης είναι να λάβει άμεσα μέτρα για την στήριξη του επαγγέλματος, προτού ο κλάδος και τα νησιά μας μαραζώσουν. Στο πλαίσιο αυτό, δεν πρέπει ούτε μια μέρα αλιείας για το Συμιακό γαριδάκι να χαθεί, καθώς η εν λόγω δραστηριότητα είναι στενά συνηθισμένη με την επιβίωση και την ευημερία του νησιού.  

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση