.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ – ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΑΔΟΥΡΑ

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου με τον Αντιδήμαρχο κ.  Αθηνόδωρο Κωνσταντίνου υλοποιούν κατά γράμμα το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020 και 2021 του Δήμου Ρόδου, με την στήριξη και υποστήριξη του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Ένα σημαντικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ήταν η πρόβλεψη για την ΜΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της παλιάς Γέφυρας του Γαδουρά. Το σημαντικό αυτό έργο, έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση ειδικών εργασιών κατασκευής έγχυτων φρεατοπασσάλων, οι οποίοι θα προστατέψουν τα δυο βάθρα της Παλαιάς Γέφυρας Γαδουρά, τα οποία λόγω της Θεομηνίας της 25ης Νοεμβρίου του 2019 υπέστησαν σοβαρή υποσκαφή. Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η προστασία του δυτικού βάθρου της Γέφυρας.

Η Γέφυρα αποτελεί εξέχουσα περίπτωση τεχνοτροπίας και αισθητικής – σπάνια για τα Ελληνικά δεδομένα – και είναι προϊόν της Ιταλικής παρουσίας στα Δωδεκάνησα κατά την περίοδο 1912-1943. Έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Λόγω της υποσκαφής των θεμελίων η Γέφυρα κινδύνευε με κατάρρευση. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου κινητοποιήθηκαν για την άμεση αποκατάσταση για τη διάσωση του μοναδικού αυτού μνημείου. Ωρίμασαν τη μελέτη  και δημοπράτησαν το έργο προϋπολογισμού 440.000,00€ με το ΦΠΑ. Το έργο ανατέθηκε στην Τεχνική Εταιρία «ΕΡΓΩΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ» και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από Ίδιους Πόρους του Δήμου Ρόδου και αναμένεται να περαιωθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου.

Η Υπηρεσία Τεχνικών Έργων και Υποδομών υλοποιεί και σχεδιάζει δεκάδες έργα γι΄αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και το επιστημονικό προσωπικό μας για την άμεση ανταπόκρισή του.

Ο Αντιδήμαρχος

Τεχνικών Έργων και Υποδομών

Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση