.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Ν. Σαντορινιός: Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα οδηγείται στην καταστροφή με ευθύνη της ΝΔ»

Στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στο ΚΟΝΤΡΑ channel και στον δημοσιογράφου με τον Γιώργο Σιαδήμα ήταν καλεσμένος χθες το βράδυ ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε δηκτικά την αναλγησία της Κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδίως τις εποχικές και αυτές της εστίασης, οδηγώντας στο φάσμα της χρεωκοπίας χιλιάδες μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Αναφέρθηκε επίσης στο μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς, τα εγκληματικά λάθη στην διαχείριση της πανδημίας καθώς και στο νέο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, το οποίο έχει προκαλέσει τη μήνιν της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=eQTmkoZ2T9U

  • Εστίαση και εποχικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο φάσμα της χρεωκοπίας – Μόλις 6,7 δις. δόθηκαν στην οικονομία

«Η εστίαση και η επιχειρήσεις βρίσκονται στα όριά τους και την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης ειρωνεύεται αυτούς τους ανθρώπους. Μόνο ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεται και ίδιος και η Κυβέρνησή του».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την αρχή της κρίσης τονίζαμε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο συμβάλουν στο να σφίξει η θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών, καθώς οδηγούν σε επιπλέον δανεισμό που θα κληθούν να αποπληρώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Απόδειξη, ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5, δεν μπορεί να συνεισφέρει τίποτα στους περισσότερους ΚΑΔ, ενώ οι εποχικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις της εστίασης κατάφεραν να λάβουν μόνο την 2 και 3, μιας και δεν είχαν τζίρο την περσινή χρονιά. Οι δε εποχικοί εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, αφού δεν καλύπτονται από την αναστολή σύμβασης εργασίας».

«Η χώρα πια είναι αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μείγμα μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εργαζομένων, κυρίως εποχικών, που βρίσκονται στα όρια της φτωχοποίησης και της απόγνωσης, αγωνιούν για τα χρέη τους, τα οποία συσσωρεύονται, αλλά και για την ίδια την επιβίωσή τους. Ειδικά στα νησιά, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χτυπάει κόκκινο: όπως γράφεται και στον τοπικό τύπο, ήδη 23 ξενοδοχεία βρίσκονται στο φάσμα της χρεωκοπίας, με τα «κοράκια» από το εξωτερικό να προχωρούν σε εξαγορές».

«Εδώ και μήνες η Αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις, φωνάζοντας να εκμεταλλευτούμε κάθε εργαλείο, όπως την απόφαση της ΕΕ, η οποία έχει δώσει το δικαίωμα στα κράτη-μέλη της να προχωρήσουν σε έκτακτες ενισχύσεις για τη διάσωση της Οικονομίας. Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν άκουγε και μόλις πρόσφατα φαίνεται ότι ανακάλυψε τις ευρωπαϊκές δυνατότητες. Εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει αξιοποιήσει καν τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ενώ με βάση και τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόλις 6,7 δις. δόθηκαν στην Οικονομία, μεσούσης αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Η πρότασή μας είναι να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα ένα συνολικό πλαίσιο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, μέσα από τη διάθεση ενός εκτάκτου εισοδήματος αλληλεγγύης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε παραδώσει στο λαό ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης στήριξης για τις απώλειες της περσινής χρονιάς, ρεαλιστικά κοστολογημένο, ύψους 24 δις».

  • Μεγάλες οι ευθύνες της ΝΔ σε ό,τι αφορά τον αργό ρυθμό εμβολιασμών και το συνωστισμό στις σχολικές τάξεις και στα ΜΜΜ;

«Δύο φορές είχε αναβληθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στις προνοιακές δομές του νησιού. Τέτοιες καθυστερήσεις συμβαίνουν σε όλη τη χώρα, ενώ, παράλληλα, τα προβλήματα της κοινωνίας πολλαπλασιάζονται. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δίνει η εφημερίδα Politico, για τον αργό ρυθμό των διαδικασιών: τον Σεπτέμβριο αυτής της χρονιάς μόλις το 23% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί. Η χώρα μας θα φτάσει στο 70% και σε μια συλλογική ανοσία, τον Μάρτιο του 2023!»

 «Τα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ μιλούν συνεχώς περί «ατομικής ευθύνης». Ας μας απαντήσουν όμως, τι έκανε η Κυβέρνηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όταν εδώ και ένα χρόνο οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούσαν για τους κινδύνους που ενέχει ο συνωστισμός; Γιατί δεν έχουν προχωρήσει στην συνταγογράφηση δωρεάν μαζικών τεστ για τον ελληνικό λαό, αντίθετα όμως, όπως είδαμε να συμβαίνει στο Νοσοκομείο Καλύμνου, την δαπάνη των τεστ χρεώνονται οι ίδιοι οι συνοδοί ασθενών για να μπορούν να φροντίσουν τους οικείους τους; Γιατί άνοιξαν τα σχολεία, ξανά, με 25- 27 παιδιά ανά τάξη; Όλα αυτά χαρακτηρίζονται ως εγκληματικά λάθη της Κυβέρνησης που συντελούν στην αναζωπύρωση της πανδημίας. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στον τρόπο αντιμετώπισης της διάδοσης και τίποτα δεν λύνεται με το να επικαλούνται την «ατομική ευθύνη».

  • Ένα αυταρχικό νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, αντί ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων και του προσωπικού

«Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαξιώνει τους πανεπιστημιακούς Πρυτάνεις λέγοντας ότι «έχουν εθιστεί στην κακοποίηση». Μια απαράδεκτη δήλωση για να δικαιολογήσει ένα νόμο-έκτρωμα, που ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε καλή πρακτική των Πανεπιστημίων στην Ευρώπη. Όπου υπάρχει φύλαξη εκεί, είναι σώμα που υπάγεται στις πρυτανικές αρχές, και όχι Αστυνομία, και αυτό ακριβώς ζητούν οι Έλληνες Πρυτάνεις και ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα εν γένει. Δεν είναι δυνατόν από τα 90 εκατομμύρια χρηματοδότησης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, τα 20 εκ. να πηγαίνουν στην χρηματοδότηση των ειδικών φρουρών και 30 εκ. να πηγαίνουν εφάπαξ για τη χρηματοδότηση των συστημάτων παρακολούθησης φοιτητών και καθηγητών. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις για τις διατάξεις του Νομοσχεδιου. Και ενώ η χώρα μας έχει ανάγκη 3000 πανεπιστημιακούς καθηγητές, η Κυβέρνηση θέλει να προσλάβει 1.030 φρουρούς με ελάχιστη εκπαίδευση, οι οποίοι θα εδράζονται εντός των Σχολών. Θυμίζω επίσης ότι τα συνδικαλιστικά Όργανα του Αστυνομικού Σώματος έχουν ταχθεί ενάντια στη ρύθμιση».

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση