.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Ν. Σαντορινιός: Ο Προϋπολογισμός της Κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τις εμμονές, την ανεμελιά και την αναβλητικότητα της ΝΔ, την πλήρωσε η χώρα»

Κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Εθνικού Προϋπολογισμού 2021, τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, στηλιτεύοντας τις εκτός πραγματικότητας προβλέψεις της ΝΔ και τις αναντίστοιχες με τις κοινωνικές ανάγκες πολιτικές της Κυβέρνησης.

https://www.youtube.com/watch?v=sIVU18wZVEc&feature=youtu.be

  • Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η Κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Τη στιγμή που το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση, εσείς αποφασίζετε εμμονικά να ακολουθήσετε το νεοφιλελέυθερο δόγμα σας και να μειώστε τις δαπάνες για την Υγεία. Τη στιγμή που η Οικονομία καταρρέει και οι επιχειρήσεις βουλιάζουν στα χρέη, εσείς φαντάζεστε ότι τις στηρίζετε και δεν προβλέπετε καμία ουσιαστική ενίσχυση τους.  Τις εμμονές σας, την ανεμελιά και την αναβλητικότητα σας, την πλήρωσε η χώρα καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρωζώνη, στο Γ’ τρίμηνο, με 11,7%.Το τρίμηνο που θα έπρεπε να είχαμε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς, λόγω τουρισμού. Ακόμα και οι ίδιες οι προβλέψεις σας για ανάπτυξη το 2021, εκτός από ανυπόστατες, δεν μπορούν να καλύψουν τις απώλειες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, και δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια προοδευτική στροφή προς τα μπρος, με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Χρειάζεται την ενίσχυση των δημόσιων δομών και υποδομών».

  • Η Κυβέρνηση ζει σε έναν παράλληλο, ανέμελο και εκτός πραγματικότητας κόσμο

«Σήμερα συζητάμε για έναν προϋπολογισμό που έχει συνταχθεί, με την ανεμελιά αυτού που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην κοινωνία.Με την ανεμελιά αυτού που τώρα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν από το μισθό τους ή που νομίζει ότι το επίδομα ανεργίας ή αναστολής εργασίας, είναι απλά ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα κάποιου.Έτσι εξηγείται άλλωστε γιατί οι πληρωμές, για όσους είναι σε αναστολή,  έρχονται ακόμη …. με τον ανέμελο ρυθμό της κυβέρνησης - μετά από δύο ή τρεις μήνες».

«Στον δικό σας ανέμελο κόσμο, οι εποχικά εργαζόμενοι είναι αόρατοι. Οι μισοί περίπου, δεν δικαιούνται καν βοήθημα. Οι επιχειρήσεις είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο και οι άνθρωποι του τουρισμού βρίσκονται σε οριακό σημείο. Απροετοίμαστοι και ανέμελοι ανοίξατε τον Τουρισμό χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς σχέδιο.Το ξέρετε ότι υπήρξαν ξενοδοχεία γνωστού Πρακτορείου που, για να διασφαλίσουν τις επιχειρήσεις τους, δεν έβαζαν πελάτες αν δεν είχαν τεστ;. Είναι αυτά τα ίδια πρακτορεία που σας επέβαλαν να ανοίξετε τον Τουρισμό, χωρίς όρους!

«Το μόνο που σας ενδιέφερε, όπως και τώρα, είναι η επικοινωνία! Ειδυλλιακό φόντο στη Σαντορίνη και πρόσκληση στους επιχειρηματίες να βάλουν πλάτη, αλλά από ουσία τίποτα».

  • Ο Προϋπολογισμός του Υπουργείου Ναυτιλίας, για ακόμη μια φορά, απλά δεν βγαίνει

«Ειδικά το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο λογαριασμός απλά δεν βγαίνει. Από την ανάλυση προκύπτει ότι για τις άγονες γραμμές προϋπολογίζετε μόλις 71,8 εκ. €, ενώ με ανακοινώσεις του Υπουργείου, αλλά και βάσει των αναγκών των νησιών, η δαπάνη για το 2021 θα πρέπει να ανέλθει στα 135 εκ. €. Λείπουν σχεδόν τα μισά χρήματα. Τι θα κάνετε; Θα αφήσετε τα νησιά χωρίς γραμμές;».

  • Ανεπαρκείς οι προβλέψεις για την κάλυψη του κόστους του Μεταφορικού Ισοδυνάμου

«Εκεί όμως που η κατάσταση ξεφεύγει είναι στις δαπάνες για την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο συνολικός Προϋπολογισμός για τη Γραμματεία ανέρχεται στα 23,3 εκ. €, όταν οι ετήσιες ανάγκες του Μεταφορικού Ισοδύναμου, έχουν υπολογιστεί σε 157 εκ. €. Και σας ρωτάμε, πως θα μπορέσετε να πληρώσετε τους νησιώτες και τις νησιωτικές επιχειρήσεις το 2021; Προφανώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνατε και φέτος: Ακόμα χρωστάτε από το 2019 στις επιχειρήσεις, ειδικά σε μια χρονιά που θα έπρεπε να στηριχθούν με ρευστότητα.Καταργήσατε το σκέλος της επιδότησης των καυσίμων, με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές των καυσίμων στα μικρά νησιά. Όσο για το σκέλος της επιδότησης των εισιτηρίων των επιβατών, οι καθυστερήσεις πληρωμής φτάνουν και τους 6 μήνες».

  • Η Κυβέρνηση κατώτερη των αναγκών της νησιωτικής χώρας

«Η νησιωτική χώρα χρειάζεται νέες τομές που να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες, με αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, όπως τη δημιουργία ηλεκτρονικών θυρίδων εξυπηρέτησης των νησιωτών και επικοινωνίας με όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε πραγματικό χρόνο, από το νησί. Τα νησιά μας απαιτούν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού μας στόλου, με σύγχρονα πλοία που θα αξιοποιούν πράσινες μορφές ενέργειας.Η αλλαγή αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τροποποίηση του μοντέλου ανάθεσης των άγονων γραμμών και αξιοποίηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Οι νησιωτικές επιχειρήσεις και οι νησιώτες απαιτούν τη διατήρηση, την ενίσχυση και την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, και όχι την κατάργησή του.Είναι προφανές, ότι τόσο ο προϋπολογισμός που καταθέσατε, όσο και τα πεπραγμένα σας, δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να πάει μπροστά».

«Όσο για το χιλιό- αναμασημένο nonpaper που μοιράζει η Κυβέρνηση στους Βουλευτές της και επαίρονται συνέχεια για την μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά, σας λέω ότι η μείωση δεν ισχύει. Η Κυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει τη ρύθμιση μόνο για τα φυσικά πρόσωπα και όχι για τις επιχειρήσεις, την ώρα που κινδυνεύουν από έλλειψη ρευστότητας».

  • Η χώρα μας είχε μεγάλες απώλειες στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής

«Είναι προφανές ότι η χώρα μας και η εθνική διπλωματία έχασε πολλά σε αυτή τη Σύνοδο. Είναι μια εθνική ήττα. Τη στιγμή που το ΌρουτςΡέιτς κάνει βόλτες στο Αιγαίο, η Κυβέρνηση, στο εσωτερικό, πανηγυρίζει. Γιατί; Μήπως γιατί κατάφερε να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Ελλάδα τελικά; Σταματήστε επιτέλους να λέτε ψέματα στον Ελληνικό Λαό».

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση