.

Διαφήμιση

 

 

User login

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας: Άλωση των περιουσιών των πολιτών, δεύτερη ευκαιρία για την ολιγαρχία και τα αρπαχτικά

ΜΕΡΑ 25 - Ο νέος πτωχευτικός κώδικας που θεσπίζει η Κυβέρνηση συνιστά μια δεύτερη ευκαιρία για τράπεζες και αρπαχτικά ταμεία, όχι για τους πολίτες, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους.

Με τον νέο πτωχευτικό κώδικα – ο οποίος συνιστά πάγια απαίτηση της τρόικας – δημιουργείται το πλαίσιο για την μεταφορά των ιδιωτικών περιουσιών των πολλών στα αρπαχτικά. Μια πραγματική απαλλοτρίωση της περιουσίας των πολιτών, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων και πιο αδύναμων, υπέρ της ολιγαρχίας δίχως σύνορα.

Ένα νομοσχέδιο που “αυτοματοποιεί” την εκποίηση της λαϊκής πρώτης κατοικίας και των μαγαζιών των μικρομεσαίων, παρακάμπτοντας ακόμα και κάθε επίφαση της όποιας υποτιθέμενης προστασίας. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πραγματικό οδοστρωτήρα αφανισμού της περιουσίας των πολλών και ταυτόχρονα παροχής πληθώρας προνομίων και δώρων στους πιστωτές τους.

Από μια τέτοια νέα επίθεση στα δικαιώματα των πολιτών φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μείνουν απέξω και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά την υποβάθμιση της κατάταξης τους στον πίνακα των πιστωτών από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2017, δεν θα δικαιούνται πλέον ούτε καν τη νόμιμη αποζημίωση τους από την επιχείρηση που πτωχεύει (άρθρο 109 του σχεδίου νόμου).

Επισήμως λοιπόν, με τον νέο πτωχευτικό κώδικα η χρεοδουλοπαροικία μας περνάει στη φάση της “εμπορίας” των χρεών και της δημιουργίας ακόμα μεγαλύτερης στρατιάς πτωχευμένων επιχειρήσεων, νοικοκυριών, αλλά ακόμα και ατόμων, που δεν θα έχουν καμία απολύτως δεύτερη ευκαιρία, εκτός αν είναι τράπεζες, ολιγάρχες ή αρπαχτικά ταμεία.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση