.

Διαφήμιση

 

 

User login

Αντώνης Γιαννικουρής, Πρόεδρος ΤΕΕ Δωδεκανήσου: «Η προσπάθεια πόλωσης και διχασμού των μηχανικών θα πέσει στο κενό».

Για την ενημέρωση των συναδέλφων μηχανικών, σας γνωρίζουμε ότι με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ΠΤ Δωδεκανήσου, το Τμήμα μας συμμετέχει μέσω INTERREG, σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους σχετικούς ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού στο πρόγραμμα «ΑΙΓΛΗ - Διατήρηση της Ελκυστικότητας Νησιωτικών Περιοχών με Αξιοποίηση Πόρων Φυσικού και Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος» με χρηματοδότηση από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Κρήτη»,  Άξονας Προτεραιότητας: 3 - Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος και πρόληψη κινδύνων”. Ειδικός/οι Στόχος/οι: 3.2 Βελτίωση της ελκυστικότητας των περιοχών φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος» προϋπολογισμού ύψους 120.000€, τα οποία αφορούν κυρίως αμοιβές ομάδων εργασίας νέων μηχανικών.

Στόχος του προγράμματος «ΑΙΓΛΗ» είναι η προστασία των περιοχών, και η ταυτόχρονη ανάδειξη και χρήση τους για τουριστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς και η δημιουργία ενός πλαισίου διαχείρισης που θα κάνει εφικτή και οικονομικά βιώσιμη την προστασία των θέσεων αυτών, αλλά και θα προσφέρει τα μέγιστα στην αύξηση της τουριστικής αναγνωρισιμότητας νησιών της Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα έχει επιλεγεί για τους στόχους του προγράμματος η Λέρος, η Κάλυμνος και η Κάρπαθος.

Στα πλαίσια της διαμόρφωσης των προτάσεων του προγράμματος είναι απαραίτητη η συνεργασία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου με τους εμπλεκόμενους φορείς.  Είναι σαφές ότι η φυσική παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ ΠΤ Δωδεκανήσου είναι αναγκαία για τους παραπάνω λόγους και η σχετική εξουσιοδότηση έχει παρασχεθεί με την προαναφερόμενη ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ ΠΤ Δωδεκανήσου για την συμμετοχή του Τμήματος στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα  «ΑΙΓΛΗ» δεν είναι η πρώτη προσπάθεια συμμετοχής της σημερινής Διοίκησης του Τμήματος σε ευρωπαϊκα πρόγραμματα, καθώς είναι ήδη σε εξέλιξη το πρόγραμμα «AEI: Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ», προϋπολογισμού 70.000€ μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το ΕΜΠ και τους σχετικούς ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, για την ανάπτυξη μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα τη Χάλκη, την Σύμη, την Κάσο και το Καστελλόριζο.

Προφανώς η παραγωγή έργου αναπτυξιακού χαρακτήρα ενοχλεί κάποιους που έχουν μάθει στην πόλωση, στον διχασμό και την εσωστρέφεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι Δωδεκάνησος δεν είναι ΜΟΝΟ η Ρόδος. Η παρουσία της σημερινής Διοίκησης, την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, γεγονός ιστορικά πρωτοφανές, ενοχλεί εκείνους που στο παρελθόν «έλαμψαν» δια της απουσίας τους. Αλλώστε μέχρι σήμερα, μας έχουν συνηθίσει να μην συμμετέχουν στις επίσημες προγραμματισμένες δράσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.  

Εξάλλου, ο σεβασμός στις διαδικασίες και στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων του ΤΕΕ ΠΤ Δωδεκανήσου είναι εμφανής στο ύφος, αλλά και στους απρεπείς χαρακτηρισμούς ορισμένων μελών, που είναι καταγεγραμμένοι στα επίσημα νομίμως ηχογραφημένα πρακτικά της Αντιπροσωπείας, τα οποία είναι στη διάθεση όλων των συναδέλφων.

Τέλος, ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει την φυσική παρουσία σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και την Κεντρική Διοίκηση, για την πραγματοποίηση συναντήσεων με όλους τους θεσμικούς φορείς, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, χωρίς την υποχρεωτική προηγούμενη συγκατάθεση της αντιπολίτευσης, ειδικά όταν τα έξοδα μετακίνησης δεν καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του Τμήματος μας. Η δραστηριότητα του ΤΕΕ Δωδεκανήσου θα συνεχισθεί κανονικά ανεξάρτητα από το προεκλογικό κλίμα πόλωσης, που προσπαθούν τεχνιέντως να επιβάλλουν ορισμένοι.

Εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ΟΛΟΥΣ και να εργαζομαστε για ΟΛΟΥΣ.

Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στις δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες του ΤΕΕ ΠΤ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ την 3η Νοεμβρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΠΤ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αντώνης Ε. Γιαννικουρής

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση