.

Διαφήμιση

 

 

User login

Γιώργος Χατζημάρκος: Καθαρή η απόφαση, μία η κατεύθυνση, συνεχίζουμε #mprosta

“Το μέτωπο που σχηματίστηκε απέναντι μας, είναι και η απόδειξη ότι εφαρμόσαμε πολιτική που υπηρετεί την κοινωνία” τόνισε ο Περιφερειάρχης, κατά την κεντική πολιτική ομιλία του

“Η παρουσία σας σήμερα εδώ,  είναι η εγγύηση ότι η κατεύθυνση για το Νότιο Αιγαίο είναι μία και μόνο μπροστά!”. Με αυτά τα λόγια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος υποδέχθηκε τους εκατοντάδες των φίλων του που γέμισαν  τη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα «Δελφοί» του ξενοδοχείου “Ρόδος Παλάς” και τους χώρους έξω από αυτήν, για να παρακολουθήσουν την κεντρική πολιτική ομιλία του και την παρουσίαση των 30 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας, μόλις 6 μέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σε μια ομιλία,  αυθόρμητη και χωρίς κείμενο, κατά την συνήθη τακτική του, σε ήρεμους τόνους που απέπνεαν την σιγουριά του βέβαιου νικητή των εκλογών, αλλά και την αυτοπεποίθηση που χαρίζει μια επιτυχημένη θητεία, ο Γιώργος Χατζημάρκος έκανε απολογισμό του έργου της πενταετίας που ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες από τώρα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για την επόμενη θητεία ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίον περιέγραψε τα πολιτικά χαρακτηριστικά της πολιτικής ζωής του τόπου, της προεκλογικής περιόδου και του διακυβεύματος των εκλογών.

Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων  ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές  Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη,  ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλολι του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου Παύλος Μπακίρης, ο πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης, Γιάννης Παρασκευάς, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  Ανδρέας Μαρίνος, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Κω , Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου και πλήθος κόσμου.

Τον Γιώργο Χατζημάρκο προλόγισε ο Γιάννης Πάππου, όχι με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, αλλά  του στενού φίλου του, αφού  όπως είπε, είναι  από μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο μέχρι και σήμερα.

Περιγράφοντας την προσωπικότητα και την πορεία του φίλου του Γιώργου Χατζημάρκου στα κοινά, τον χαρακτήρισε ως τον άνθρωπο ο οποίος παρέλαβε την πιο δύσκολη Περιφέρεια της χώρας, στην δυσμενέστερη πολιτικά και οικονομικά περίοδο και κατάφερε να την κάνει την πιο δυναμική, την πιο αποδοτική, την πιο αποτελεσματική Περιφέρεια,  που έχει ξεπεράσει σε δράσεις ακόμα και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τον κόσμο για τη θερμή παρουσία του στην εκδήλωση και συνέχισε περιγράφοντας το πολιτικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο.

Ειδικότερα, ανέφερε:

“Ολοκληρώνεται την Κυριακή η πιο τοξική προεκλογική περίοδος που τουλάχιστον εγώ έχω ζήσει. Καμία συζήτηση, κανένα πολιτικό επιχείρημα, κανένα πρόγραμμα, καμία πολιτική πρόταση, κανένας πολιτικός διάλογος. Μόνο προσωπικές επιθέσεις, μόνο λάσπη και συκοφαντία. Και αναρωτιέμαι, πού το βρήκανε τόσο μίσος; Φαίνεται πως τους χαλάσαμε περισσότερες δουλειές από όσες εμείς ξέρουμε. Πρέπει να βρούμε και τις άλλες. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι αυτή η κακόφημη γειτονιά που θέλουνε να την κάνουν. Η πολιτική είναι ένας υπέροχος χώρος, όπου άνθρωποι με αγάπη για τον τόπο τους, άνθρωποι που έχουν πράγματα να δώσουν, έχουν στόχους να υλοποιήσουν, αυτοί οι άνθρωποι θα μπουν, θα δουλέψουν με ανιδιοτέλεια και δεν θα εξαντληθούν στην μικροπολιτική, στην εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, δεν θα είναι οι βολεμένοι φιλοξενούμενοι του κεντρικού πολιτικού συστήματος, δεν θα είναι υπάκουα παιδιά ενός μηχανισμού στην Αθήνα που θέλει να αναπαράγει μόνο την ησυχία του και να εξασφαλίζει την ηρεμία του. Αυτό ενόχλησε. Φαίνεται πως αυτό είναι και το μεγαλύτερό μας επίτευγμα. Ο καθένας, όταν λειτουργεί σε ένα χώρο, έχει πάντα την αγωνία αν η κατεύθυνσή του είναι η σωστή. Και πρέπει να αναζητάς κάθε φορά τον τρόπο να εξετάζεις την πορεία σου, να την διορθώνεις. Εγώ έχω ένα αλάνθαστο τρόπο  να το κάνω αυτό. Κοιτάω το μέτωπο που έχω απέναντι μου, το μέγεθος και την ένταση που έχει. Και κοιτώντας το μέτωπο που έχω σήμερα απέναντί μου και την έντασή του, είμαι απόλυτα βέβαιος  ότι έχουμε λειτουργήσει σωστά. Διότι ήταν αυτό το μέτωπο που ήθελα εγώ να χτίσω απέναντί μου, το μέτωπο που ξεκίνησα εγώ πρώτος να πολεμήσω. Το μέτωπο που βαθιά μέσα μου περίμενα να το βρω τόσο ενωμένο. Και στέκομαι μπροστά σας σήμερα με την ηρεμία ενός ανθρώπου ο οποίος πήγε στο ραντεβού του στην ώρα του και είναι καλά προετοιμασμένος. 

Πηγαίνουμε στο ραντεβού μας στις 26 Μαΐου και έχω απέναντί όλους όσους ήθελα να έχω, στο ίδιο καράβι και μας δίνεται η ευκαιρία, επιτέλους να τελειώνουμε μια και καλή. Τώρα συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί.

Στην ορκωμοσία της Περιφερειακής μας Αρχής, τον Αύγουστο του 2014, στη Σύρο, είχα πει ότι ήρθαμε για να ταρακουνήσουμε το σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο αναπαρήγαγε τις χαμένες ευκαιρίες, ένα σύστημα που δούλεψε για τον εαυτό του, περισσότερο από όσο δούλεψε για τον τόπο. Δεν το ταρακουνήσαμε απλώς. Βλέποντας αυτό που συμβαίνει σήμερα, καταλαβαίνω ότι το τσακίσαμε. Το πονέσαμε πάρα πολύ. Και είναι αυτό το γεγονός το οποίο εγγυάται ότι αυτός το τόπος μπορεί αύριο να γυρίσει τελείως σελίδα, να γυρίσει οριστικά την πλάτη του στο παρελθόν που μας τραυμάτισε και να κοιτάξει πλέον μπροστά, με μια καινούργια ματιά, με ελπίδα, με αισιοδοξία ότι αυτά τα νησιά μπορούν να πάρουν αυτά που αξίζουν και ότι τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους”.

Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στις νίκες, τις πρωτιές και τις καινοτόμες για την αυτοδιοίκηση πρωτοβουλίες που πέτυχε η Περιφερειακή Αρχή σε αυτήν την τετραετία σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και άλλοι, στάθηκε ιδιαιτέρως στις συμμαχίες που επεδίωξε και πέτυχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να κατορθώσει να αλλάξει το χρηματοδοτικό στάτους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,που την κατατάσσει μέχρι σήμερα στις πιο υποχρηματοδοτημένες Περιφέρειες της Ευρώπης, με αφορμή και τη χθεσινή υπογραφή του Συμβολαίου Συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ως ένα από τα σημαντικότερα και πιο χαρακτηριστικά επιτεύγματα της Περιφερειακής Αρχής.

Κλείνοντας την ομιλία του και λίγο πριν παρουσιάσει τους 30 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της ΠΕ Ρόδου, ο Γιώργος Χατζημάρκος ζήτησε από όλους, με την επιλογή τους στις κάλπες, να διασφαλίζουν τη συνέχιση της πορεία του Νοτίου Αιγαίου μπροστά.

“Το μέλλον που έχουμε ανάγκη δεν μπορεί να έλθει με ευχές, δεν μπορεί να έλθει με καταγγελίες και επιθέσεις, όσο κι αν αυτό είναι μέρος της πολιτικής μας ζωής.  Το μέλλον φέρνει μόνο αυτό που σχεδιάζεις σήμερα, σου φέρνει μόνα αυτά για τα οποία έχεις δουλέψει. Κι εμείς έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για το “αύριο” που αξίζουν τα νησιά μας.

Γι αυτό το “αύριο”, στις 26 Μαΐου, πρέπει να πάρουμε μια μεγάλη απόφαση, ποιοι θα το διαχειριστούν. Αυτή είναι η επιλογή που έχουμε μπροστά μας. Από όλες και όλους σήμερα ζητώ μια καθαρή θέση, μια καθαρή απόφαση, μια καθαρή κατεύθυνση: τα νησιά να παραμείνουν σε πορεία μπροστά. Σας ζητώ να μην επιτρέψετε ποτέ να σας κοροϊδέψουν, να σας εξαπατήσουν, να θεωρήσουν ότι η νοημοσύνη σας  μπορεί να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Σας ζητώ να αξιολογήσετε αυτά που ακούτε, αυτά που διαβάζετε, αυτά που βλέπετε. Σας ζητώ να απαιτήσετε αποδείξεις. Να λειτουργήσουμε ως μια κοινωνία που έχει ξεφύγει από τα ταπεινά της ένστικτα και με υπευθυνότητα και πολύ καθαρό μυαλό, έρχεται να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές και μεγάλες αποφάσεις. Σας ζητώ να επιβραβεύσετε αυτήν την υπέροχη ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου !

Προχωράμε πιο δυνατοί απο ποτέ,

Κοιτάμε το Αύριο με Αισιοδοξία,

Αγαπάμε την Ευθύνη

Συνεχίζουμε #mprosta!”

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Ρόδου είναι οι :

 1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΝΩΛΑΚΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  (ΒΑΝΑ) TOY ΣΤΑΥΡΟΥ
 2. ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ
 3. ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ - ΣΚΟΥΛΟΥΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΤΙΝΑ) ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
 4. ΒΕΛΙΑΔΗ ΕΛΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
 5. ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
 6. ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 7. ΔΙΑΚΟΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 8. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ
 9. ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 10. ΖΙΑΚΗ - ΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
 11. ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
 12. ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 13. ΛΟΓΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 14. ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
 15. ΜΑΡΓΕΛΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
 16. ΜΠΑΡΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 17. ΜΠΑΡΙΑΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ
 18. ΝΙΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
 19. ΠΑΜΠΑΚΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΚΗ) ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
 20. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΒΑΚΙΑΝΗ  ΜΑΡΙΕΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 21. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ
 22. ΣΕΛΛΑΒΤΖΗ - ΖΑΜΑΝΤΑΚΗ ΜΠΕΧΙΖΕ (ΜΠΕΪΤΖΕ) ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ
 23. ΣΤΑΓΚΑΣ ΣΤΕΡΓΟΣ ( ΣΑΚΗΣ) ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
 24. ΣΩΤΡΙΛΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 25. ΤΣΙΚΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 26. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
 27. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ
 28. ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ
 29. ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΟΥ
 30. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση