.

Διαφήμιση

 

 

User login

«Δεν υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Κω. Ο κόσμος είναι απροστάτευτος.»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός μετά τη δήλωση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά ότι είναι αναρμόδια να βοηθήσει στη επίλυση του προβλήματος έλλειψης καίριων ειδικοτήτων γιατρών σε νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση,  ζήτησε το λόγο στη Βουλή μη προσελθούσης της Υπουργού. Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα αρμοδιότητας και αναρμοδιότητας όταν 100.000 τουρίστες και 35.000 κάτοικοι της Κω μένουν χωρίς βοήθεια όταν υποστούν ένα καρδιακό επεισόδιο.Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πριν από λίγες μέρες επειδή δεν υπήρχε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο της Κω μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε Ρόδο, Αθήνα και Κρήτη τρεις άρρωστοι με έμφραγμα του μυοκαρδίου εκ των οποίων οι δύο ήταν τουρίστες.

Εξήγησε επίσης ότι δεν απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας γιατί στις επανειλημμένες ερωτήσεις το Υπουργείο απαντά στερεότυπα ότι «εμείς προκηρύσσουμε τις θέσεις, αλλά δεν υπάρχουν υποψήφιοι». Η λύση όμως του προβλήματος, είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι να νομοθετήσει εξαιρέσεις από τον νόμο του ΕΣΥ για τα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου ώστε να υπάρχουν γιατροί μέχρι να βρεθεί υποψήφιος για τη μόνιμη θέση. Η αρμόδια για τον Τουρισμό Υπουργός θα έπρεπε να λειτουργήσει ως μέλος της Κυβέρνησης και να πιέσει για να εξευρεθεί λύση γιατί απλούστατα διασύρεται η Χώρα και ο τουρισμός της.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση οφείλει να λειτουργεί ως σύνολο και ζήτησε από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να δουν το θέμα σε όλη του τη σοβαρότητα, ακόμα και να διατεθούν γιατροί από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μη χαθούν ζωές από απλές ελλείψεις και προσκόλληση στις αρμοδιότητες.

Το θέμα φαίνεται ότι κατανόησε - πέραν των αρμοδιοτήτων- ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, ο οποίος ήταν παρών και διαβεβαίωσε τον Δημήτρη Κρεμαστινό ότι θα το μεταφέρει προς επίλυση γιατί, όπως είπε, μια περιοχή όπως η Δωδεκάνησος με τόση τουριστική κίνηση οφείλει να έχει και την αντίστοιχη δυνατότητα περίθαλψης.»

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού είχε ως εξής:

«ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Η δεύτερη με αριθμό 3/12-7-2018 επίκαιρη ερώτηση του πρώτου κύκλου του Ε΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ. Δημητρίου Κρεμαστινού προς την Υπουργό Τουρισμού, με θέμα: «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», δεν θα συζητηθεί λόγω αναρμοδιότητας. Αρμόδιο είναι το Υπουργείο Υγείας, κύριε Αντιπρόεδρε, επομένως γι’ αυτό η κυρία Κουντουρά λέει ότι δεν το συζητά. Μου είχατε ζητήσει να κάνετε ένα σχόλιο. Ορίστε, έχετε τον λόγο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, ξέρω τον Κανονισμό και τύποις είναι έτσι, δηλαδή δεν μπορεί το Υπουργείο Πολιτισμού να απαντάει για θέματα του Υπουργείου Υγείας. Όμως εδώ πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή.

Οι πληροφορίες μου από έγκυρες πηγές, από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Κω και συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας, είναι ότι προχθές έγιναν τρεις διακομιδές με αεροπλάνο περιστατικών εμφραγμάτων προς διάφορες κατευθύνσεις, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, διότι δεν υπήρχε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο. Δηλαδή, όχι ότι δεν υπήρχε καρδιολογικό τμήμα –που δεν υπάρχει,- αλλά δεν υπήρχε καν γιατρός καρδιολόγος. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εκατό χιλιάδες άνθρωποι, που αυτήν τη στιγμή είναι στην Κω οι τουρίστες, και τριάντα πέντε με σαράντα χιλιάδες που είναι οι κάτοικοι, είναι αυτήν τη στιγμή εκτός καλύψεως καρδιολογικής και κάθε μέρα σχεδόν κάτι παθαίνει κάποιος και μεταφέρονται με αεροπλάνα.

Η άποψη του Υπουργείου Υγείας είναι ότι «εμείς προκηρύσσουμε τις θέσεις, αλλά δεν υπάρχουν υποψήφιοι». Σωστό. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να γίνει εξαίρεση για τις περιοχές αυτές, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτή είναι η άποψη του Υπουργείου Υγείας.

Το Υπουργείο, όμως, Τουρισμού, όταν πλήττεται άμεσα ο τουρισμός της χώρας, δεν μπορεί, κύριε Πρόεδρε, να λέει ότι είναι αναρμόδιο, γιατί η Κυβέρνηση λειτουργεί ως σύνολο. Κατά συνέπεια, μεταφέρω αυτήν την έκκληση προς πάσαν κατεύθυνση και προς τον Πρωθυπουργό, ότι κάτι πρέπει να γίνει. Από τον στρατό να πάνε στρατιωτικοί ή να γίνει πιο ελεύθερο το σύστημα. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα και δεν υπάρχει καμία υπερβολή στην ερώτησή μου ούτε καμία αντιπολιτευτική διάθεση.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργών Εσωτερικών): Κύριε Κρεμαστινέ, και για το καλό του τόπου και της περιοχής σας, μιας περιοχής που έχει τόσο μεγάλο αριθμό τουριστών και άρα πρέπει να έχει και την αντίστοιχη δυνατότητα περίθαλψης, θα μεταφερθεί το θέμα και πιστεύω ότι θα ενημερωθείτε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σπυρίδων Λυκούδης): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ, για την παρέμβαση.»

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση