.

Διαφήμιση

 

 

User login

Πραγματοποίηση 2ων Αγώνων Επιχειρηματολογίας

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 17.00μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, ο  Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία διοργάνωσε τους 2ους  Αγώνες Επιχειρηματολογίας.

Οι μαθητές του Λυκείου κλήθηκαν να απαντήσουν με επιχειρήματα στο θέμα των φετινών Αγώνων « Ευθανασία, δικαίωμα του ανθρώπου ή όχι;», σε μία διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, άρτια οργανωμένη.  Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο για να παρακολουθήσει την πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Σαμιωτάκης.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες,  στην ομάδα του ‘Ναι’ και στην ομάδα του ‘Όχι’, απάντησαν στις ερωτήσεις των κριτών Δρ. Κρικώνη Ιωάννη, κοινωνιολόγο, κ.Κανελλάκη Μαρτίνο, χειρουργό οφθαλμίατρο, κ.Χαμουζά Αναστάσιο, νομικό και  υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κ.Τσιρέβελο Νικόλαο, Δρ. Θεολογίας. Επιπρόσθετα, η κάθε ομάδα κλήθηκε να απαντήσει σε μία ερώτηση η οποία τέθηκε από  την αντίπαλη ομάδα.

Οι κριτές, έγκριτοι επιστήμονες ο καθένας στον κλάδο του, έκριναν την κάθε ομάδα με βάση τις ικανότητες των μελών της στην επιχειρηματολογία και την ικανότητα τεκμηρίωσης των θέσεών τους.

Οι μαθητές μετά από μακρόχρονη προετοιμασία επί του θέματος, ανταπεξήλθαν με ευχέρεια και άνεση στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν και επέδειξαν τις ικανότητες κριτικής ανάλυσης και σκέψης. Μέσα από τη διαδικασία αναδείχθηκε το σημαντικό στοιχείο της συλλογικότητας, καθώς οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά προϊόν συλλογικής προσπάθειας .

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των κριτών επικράτησε η ομάδα του ‘Ναι’ στην Ευθανασία ως δικαίωμα του ανθρώπου.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία βγάζει τους μαθητές από τις αίθουσες διδασκαλίας και τους ωθεί να συμμετέχουν σε δράσεις μέσω των οποίων αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες πολύτιμες για την προσωπική και ακαδημαϊκή τους πορεία.  

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία καλωσόρισε στην οικογένειά του το νέο μέλος του, το Φροντιστήριο Νέον. 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση