.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΕΛΦΕΕ - Τέλη Κυκλοφορίας 2017

H ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, σας ενημερώνει, πως έχουν ήδη αναρτηθεί στο TAXISNET τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2017 και υπάρχει η δυνατότητα για όποιους το επιθυμούν, αυτά να εκτυπώνονται, από την ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet, ώστε οι υπόχρεοι να  απευθύνονται  σε οποιοδήποτε Τράπεζα ή ΕΛΤΑ ή μέσω web banking, για την πληρωμή τους.

Σας πληροφορούμε επίσης, πως για την πληρωμή τους και αυτή τη χρονιά στις τράπεζες, δεν χρειάζεται απαραίτητα να εκτυπωθεί το έντυπο τελών, όπως προαναφέραμε, αλλά ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ  ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΦΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΖΙ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, σε περίπτωση που τους ζητηθεί, για να τα προμηθευτούν.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν οποιαδήποτε επιπρόσθετη ταλαιπωρία.

Για το έτος 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι :  «αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις», συνεπώς θα παραμείνουν αμετάβλητα, σε σχέση με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους.

Θα πληρωθούν επομένως τα ίδια ακριβώς με πέρυσι.

Οι πίνακες με τα ποσά των τελών κυκλοφορίας, προς καταβολή, είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ένωσης  www.lsr.gr

Αναφορικά με τους  συνιδιοκτήτες  ΙΧ  και μοτοσικλετών

Οι συνιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μπουν στην εφαρμογή του Taxis για να δουν τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν, καθώς  υπό προϋποθέσεις, μπορεί να χρεωθούν δύο φορές.

 Συγκεκριμένα, εάν ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες του οχήματος μπει στην εφαρμογή του Taxis για τα τέλη, κάνοντας χρήση του ΑΦΜ του, τότε εμφανίζεται ολόκληρη η χρέωση και όχι το ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό συνιδιοκτησίας που έχει.

 Μόνο εάν μπει κάποιος συνιδιοκτήτης με τον αριθμό της άδειας κυκλοφορίας, εμφανίζεται και δεύτερος ιδιοκτήτης. Αυτό ισχύει μόνο στις περιπτώσεις συζύγων, που υποβάλλουν κοινή δήλωση και δεν εμφανίζεται στις άλλες περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ( τρίτοι πχ).

 Στα ειδοποιητήρια που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο υπάρχει μια παγίδα για όσους έχουν δηλωμένο ένα όχημα (συνήθως σύζυγοι) με οποιοδήποτε ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εξέδωσε ήδη ανακοίνωση με την οποία διευκρίνιζε ότι:

« Αναφορικά με τα έντυπα Τελών Κυκλοφορίας 2015, σας ενημερώνουμε ότι, στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσυκλετών δημιουργούνται ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας, για τον Α.Φ.Μ. κάθε συνιδιοκτήτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ανάκτηση μέσω διαδικτύου και η πληρωμή τους από αυτόν που το επιθυμεί.

Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται μόνο από τον έναν συνιδιοκτήτη και τούτο διότι, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις που ισχύουν, τα τέλη κυκλοφορίας είναι αδιαίρετα.

Επισημαίνεται ότι, τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργούνται ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια για κάθε συνιδιοκτήτη ξεχωριστά, κάτι που ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αποστολή τους γίνονταν ταχυδρομικά», κατέληγε η ανακοίνωση της ΓΓΠΣ.

Τι ποσά τελών κυκλοφορίας θα πληρωθούν

Για επιβατικά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν ταξινομηθεί ως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου από τον αντίστοιχο πίνακα, που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ένωσης www.lsr.gr    

Επίσης, καλούνται οι φορολογούμενοι, να αποφεύγουν την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, του ΕΝΦΙΑ καθώς και οποιασδήποτε άλλης οφειλής, στις τελευταίες καταληκτικές ημέρες του μήνα και να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής (internet banking) για μεγαλύτερη διευκόλυνση τους.

Η καταληκτική προθεσμία καταβολής τους η 31Η Δεκεμβρίου 2016 και όσοι αμελήσουν έστω και μία μέρα την πληρωμή, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ισόποσο των τελών.                                              

                                                 για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος

Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπαγρηγορίου Νικόλαος

 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση