.

Διαφήμιση

 

 

User login

Παράλληλες δηλώσεις Συντονίστριας Έργου «Ρόδος 2021» Λ.Αντωνιάδη και Καλλιτ. Δ/ντή Ν.Χατζηπαπά στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου Αντιδ. Πολιτισμού Τ. Χατζηϊωάννου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

  • Λουκία Αντωνιάδη Γενική Συντονίστρια

Τα συγχαρητήρια μου στην Ελευσίνα και καλή επιτυχία στην υλοποίηση των δράσεων του φακέλου διεκδίκησης της.

Η ομάδα «ΡΟΔΟΣ 2021»  δούλεψε σκληρά με επαγγελματισμό και πάθος, μέσα σε λίγο χρόνο και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου γι αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και φυσικά στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιωάννου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, καθώς κ σε όλους όσους συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό έργο.
Σχεδιάσαμε ένα μακροπρόθεσμο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μια νησιωτική Ευρωπαϊκή περιφέρεια με 18 νησιά, που δίνει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης τους μέσω του πολιτισμού με ναυαρχίδα τη Ρόδο μας!!  Έχουμε εξασφαλίσει την συνεργασία  250 διεθνών οργανισμών και δικτύων τέχνης για την υλοποίηση των δράσεων μας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κάθε μια από τις δράσεις αυτές μπορεί αυτόνομα να υποβληθεί στην ΕΕ για επιχορήγηση αφού συμμετέχουν τουλάχιστον 2 Ευρωπαϊκοί και ένας εκτός Ευρώπης οργανισμός/εταίρος.  Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας και να δημιουργήσουμε τον δικό μας θεσμό που θα λειτουργεί και ως μόνιμος μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή.

Ευελπιστούμε και τώρα, χωρίς τον τίτλο, στη συμμετοχή όλων των αρχών, των φορέων και των πολιτών που ήταν στο πλευρό μας μέχρι σήμερα, για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο φως..

  • Νίκος Χατζηπαπάς Καλλιτεχνικός Δ/ντής «Ρόδος 2021»

Αρχικά θα ήθελα  να ευχαριστήσω για την συνεργασία μας, όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του φακέλου υποψηφιότητας Ρόδος 2021.

Ιδιαίτερα το Δήμαρχο Ρόδου κύριο Φώτη Χατζηδιάκο, τον Αντιδήμαρχο κύριο Τέρη Χατζηιωάννου ο οποίος ήταν η ψυχή της προσπάθειας και όλα τα μέλη της ομάδας: την Λουκία, την  Βάσω τον Μιχάλη, τον Μιχάλη, τον Γιάγκο, την Ντόμη, την Εύη, την Μίνα, την Φαίδρα, την Βεατρίκη, την Αποστολία, τον Ντέιλι,  τον Γιώργο,  τον Νίκο, όλους όσους  συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας δυνατής πρότασης. Το ότι η Ρόδος δεν επελέγη τελικά, φυσικά μας στεναχωρεί, αλλά  δεν έχει και τόση  σημασία. Σημασία έχει το τι έμεινε απ' αυτή την προσπάθεια. Σημασία έχει τι μπορούμε να κάνουμε, αξιοποιώντας το υλικό και την ανεκτίμητη εμπειρία που αποκτήθηκε με την αφορμή της υποψηφιότητας. Πεποίθησή μου είναι ότι η Ρόδος έχει τεράστιες δυνατότητες. Μπορεί και μόνη της να κάνει σημαντικά πράγματα στον τομέα του πολιτισμού χωρίς να χρειάζεται Τίτλους. Κατά την περίοδο της  διαδικασίας της διεκδίκησης, αλλά και στο παρελθόν, πάντα  αυτό που ονειρευόμουν, ήταν μια Ρόδος - Αβινιόν, μια Ρόδος - Βενετία  στον τομέα των τεχνών, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η Ρόδος είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη ισάξιας αίγλης μεγάλων πρωτευουσών του κόσμου. Η Ρόδος μας είναι διεθνής. Θεωρώ ότι μπορούμε να την κάνουμε μια πόλη πολιτισμού και τεχνών, αρκεί να το θελήσουμε.

Στο επόμενο διάστημα θα καταθέσω τις προτάσεις μου, πώς κατά την γνώμη μου η εμπειρία της υποψηφιότητας θα αξιοποιηθεί πρακτικά, για να έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα  και νόημα για την πόλη μας. Η προσπάθεια που καταβάλαμε, δεν ήταν μόνο για τον τίτλο αλλά για να πετύχουμε ένα ουσιαστικό περιεχόμενο. Πιστεύω ότι υπάρχει και η πολιτική βούληση και η δύναμη της κοινωνίας και των καλλιτεχνών. Ας είναι λοιπόν το κλείσιμο της υποψηφιότητας της Ρόδου 2021, η αρχή για άλλα πιο σπουδαία ακόμα πράγματα για τον πολιτισμό της Ρόδου.

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση