.

Διαφήμιση

 

 

User login

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με τροπολογία δεν πλήρωσαν τα δάνεια τους και «έριξαν» τα χρήματα στις εκλογές του 2012»

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής επιτροπής, καλεσμένος ως μάρτυρας για να καταθέσει σχετικά με τις συνθήκες δανεισμού των κομμάτων, ήταν ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ταμειακός υπεύθυνος της Ν.Δ. κατά το χρονικό διάστημα 2010-2012. Παρακάτω παρατίθενται τα βασικά σημεία που προέκυψαν από την εξέταση του μάρτυρα από το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Νεκτάριο Σαντορινιό. http://youtu.be/LY9QgK5mFFU

Στον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι τα επιτόκια του δανεισμού της Ν.Δ. στην Αγροτική Τράπεζα, αυξήθηκαν, επειδή αυξήθηκαν γενικώς όλα τα επιτόκια δανεισμού της Τράπεζας μετά το stress test που υποβλήθηκε, ο Νεκτάριος Σαντορινιός παρέθεσε- ως απάντηση στην μη ορθή, όπως την χαρακτήρισε, κατάθεση του κ. Σκορδά, στοιχεία από το Πόρισμα του 2010 της ΤτΕ για την Αγροτική.

Στο εν λόγω πόρισμα αναφέρεται, όπως σημείωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ότι οι δανειοδοτήσεις των δυο μεγάλων κομμάτων (σημ. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), θεωρούνται ως υπερχρηματοδοτήσεις, αφού υπερβαίνουν κατά πολύ τις ετήσιες τακτικές κρατικές χρηματοδοτήσεις. Προφανώς, υπογράμμισε, αυτό που διαπιστώνει η ΤτΕ είναι ένας δανειακός κίνδυνος σε σχέση με τον δανεισμό των κομμάτων. Για αυτό το λόγο αυξήθηκαν τα επιτόκια σας, είπε στον ταμειακό υπεύθυνο της Ν.Δ. ο Νεκτάριος Σαντορινιός, γιατί τα δάνεια του κόμματος σας είχαν πρόβλημα με τις εξασφαλίσεις τους και την αποπληρωμή τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, έχουν και οι προβλέψεις που έχουν διαμορφωθεί για το δανεισμό της Ν.Δ. Αυτή τη στιγμή η πρόβλεψη είναι 90%. Αυτό, σχολίασε, για όσους δεν γνωρίζουν από τραπεζικούς όρους, σημαίνει ότι το 90% των χρημάτων που έχει δανειστεί η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπουν οι ίδιες οι Τράπεζες ότι θα τα εισπράξουν. Ενώ, αντίστοιχα, επειδή πολλοί αντιμετωπίζουν τα οικονομικά όλων των κομμάτων σαν να είμαστε όλοι ίδιοι, τόνισε, η πρόβλεψη για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι 0%. ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και ΚΚΕ θα πληρώσουν ό,τι έχουν δανειστεί, ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όχι.  

Τέλος, ενώ ο πρώην ταμειακός υπεύθυνος της Ν.Δ. κ. Σκορδάς, από την αρχή της κατάθεσής του, επικαλείτο ότι το δάνειο της Ν.Δ. προς την ΑΤΕ, μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 ήταν ενήμερο, προσκομίζοντας μάλιστα σχετικό πίνακα, εντούτοις, ο Νεκτάριος Σαντορινιός απάντησε, παρατηρώντας τα εξής:

«Όπως φαίνεται από τα δικά σας στοιχεία, οι αποπληρωμές του δανείου ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς το υπόλοιπο φτάνοντας τελικά τα 111,570 εκ ευρώ. Ακόμη, αν τα στοιχεία που προσκομίσατε συνδυαστούν και με την επιστολή που μας έστειλε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς- στην οποία αναφέρεται ότι η ΑΤΕ κατήγγειλε το συγκεκριμένο δάνειο στις 3/7/2012- τότε θα καταλάβουμε ότι το δάνειο φαινόταν ενήμερο, γιατί απλώς η ΑΤΕ δεν το είχε καταγγείλει ως τότε. Μιλάμε δηλαδή για ένα δάνειο που είχε φτάσει τα 111, 570 εκ ευρώ και κατέστη υπερήμερο, όταν τυπικά, η ΑΤΕ αποφάσισε να το καταγγείλει».  

«Με λίγα λόγια, το δάνειο μέχρι τότε φαινόταν ως ενήμερο, όχι λόγω της συνέπειας της Ν.Δ. αλλά λόγω της μη καταγγελίας του από την ΑΤΕ. Η ΑΤΕ, δε, υποχρεώθηκε να το καταγγείλει αφού οι τρείς δόσεις της κρατικής επιχορήγησης δεν πληρώθηκαν ποτέ, επειδή με τροπολογία, εσείς και το ΠΑΣΟΚ, φροντίσατε να της καταστήσετε ανεκχώρητες, και να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για να κάνετε εκλογές το 2012. Για την Ν.Δ. οι κρατικές επιχορηγήσεις αυτές έφταναν τα 9,109 εκ ευρώ. Έτσι κάνατε εκλογές εσείς».

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

ΩΒΕΡΝΗ

ΚΑΦΕ ΩΒΕΡΝΗ. Μεσαιωνική Υπεροχή στη Ρόδο!

Διαφήμιση