Διαφήμιση

 

 

 

 

User login

ΟΜΙΛΟΣ “CINE-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”

  • «O Κινηματογράφος, η Τέχνη, μαζί με την Εκπαίδευση, είναι ο καλύτερος τρόπος και ο πιο ευχάριστος, για να διαμορφωθούν συνειδήσεις, που θα ανταποκρίνονται θετικά στα μεγάλα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.» Λουκία  Ρικάκη

 Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 τη νύχτα έπεσε η αυλαία του τριήμερου Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής – Ψηφιακής Δημιουργίας στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

  •             Παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς παρουσίασαν και πρόβαλαν με χάρη, απλότητα και επίγνωση τα έργα τους. Συμμετείχαν 18 σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και προβλήθηκαν συνολικά 29 ταινίες μικρού μήκους, προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων σχολικών κινηματογραφικών ομάδων. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και άλλων ειδικών σε ορισμένες δημιουργίες, είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, να γίνουν κριτές και ερευνητές του άμεσου προσωπικού τους περιβάλλοντος παρατηρώντας και καταγράφοντας κινηματογραφικά με κριτική ματιά την καθημερινότητα τους.

            Πλήθος κόσμου, κυρίως μαθήτριες και μαθητές, παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον το Φεστιβάλ τους καθώς και την τελική συναυλία του μαθητικού μουσικού συγκροτήματος «SleepDeep», το οποίο με παλμό και εφηβικό ταπεραμέντο έπαιξε και τραγούδησε τη μουσική της τελευταίας ταινίας καθώς και μουσικά κομμάτια από το υπόλοιπο μουσικό τους ρεπερτόριο, ξεσηκώνοντας και συγκινώντας το νεανικό κοινό.

  •             Χωρίς, ωστόσο την ουσιαστική υλικοτεχνική και ζωντανή (ανθρώπινη) στήριξη κυρίως της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «ΘΕΑΣΙΣ» και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. καθώς και των χορηγών επικοινωνίας και προβολής, του Ραδιοφώνου ΛΥΧΝΑΡΙ 91,4 και του Τυπογραφείου του Νίκου Χατζηκαλημέρη, αντίστοιχα, όλη η  ιδέα του Φεστιβάλ θα παρέμενε στο χώρο του φανταστικού και απραγματοποίητου.

            Η συντονιστική ομάδα του Ομίλου “cine-εκπαίδευση” συγχαίρει και ευχαριστεί  εγκάρδια όλους τους συντελεστές και τους εμπνευστές μικρούς και μεγάλους, και  υπόσχεται να συναντηθεί μαζί τους και σε άλλες κινηματογραφικές σχολικές δράσεις προσεχώς.

Γράφεις ελεύθερα...

Μακριά από την παγίδα του δήθεν αυτονόητου.Του Ηλία Καραβόλια.

http://www.readfree.gr/node/11915

Editorial

SILK OIL - Κοινωνική προσφορά για τέταρτη χρονιά!

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ροδίτικη εταιρία υγρών καυσίμων «Silk Oil» διοργανώνει τη δική της ξεχωριστή κοινωνική δράση, που έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Ροδίτες! Με τις φθηνότερες τιμές της αγοράς, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2017 και έως 31 Μαρτίου 2018 η «Silk Oil» και πάλι προσφέρει με κάθε 10 λίτρα βενζίνης, 1 λεπτό του Ευρώ  στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ρόδου!

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Βοηθά τους συνανθρώπους μας, στηρίζει την τοπική οικονομία, τονώνει την αγορά της Ρόδου, κάνοντας πραγματικά κάτι πολύ απλό!

Katerina Day Spa

 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Katerina dayspa τηλ.22410-31016

Διαφήμιση