.

Διαφήμιση

 

User login

Κοινωνικά Φροντιστήρια: Όταν το όραμα γίνεται πράξη

Με μια σεμνή τελετή στο κατάμεστο  Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου Άνω παρουσιάστηκαν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους 2014-2020 (ΤΕΒΑ/FEAD).

Επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ο Δήμος Ρόδου με συνεργάτες την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτουργούν από τις 15 Σεπτεμβρίου τα κοινωνικά φροντιστήρια στα πνευματικά κέντρα των ενοριών Αναλήψεως, Αγίου Γεωργίου Άνω, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου, στα  Δημοτικά σχολεία 1ο, 3ο , 6ο , 15ο και στους χώρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου.   

Πρώτος πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος οποίος επιδοκίμασε την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι η Εκκλησία πάντα στέκεται και θα στέκεται αρωγός σε κάθε δράση που αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινότητας των ευάλωτων ομάδων. Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου εξέφρασε την πεποίθηση ότι όταν η τοπική Αυτοδιοίκηση  συνεργάζεται  με το Πανεπιστήμιο  έχοντας την υποστήριξη της Εκκλησίας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να γίνουν άλματα στη ζωή των ανθρώπων. Η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος Δια βίου Μάθησης κα. Χαρούλα Γιασιράνη επικρότησε την πρωτοβουλία και ευχήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Αλιβίζος Σοφός έθεσε το πλαίσιο των κοινωνικών φροντιστηρίων και τη μεθοδολογία με την οποία λειτουργούν, ενώ η Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Ελένη Σκούρτου υποστήριξε ότι τέτοιες προσπάθειες οφείλουν να έχουν διάρκεια στο χρόνο γιατί μόνο έτσι θα προσφέρουν έμπρακτα. Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Ράπτης τόνισε ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά σε γόνιμες συνεργασίας επιπρόσθετα ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Ρόδου κ. Ιωάννης Τσακίρης αξιολόγησε θετικά τη λειτουργία των κοινωνικών φροντιστηρίων, αν και βρίσκονται σε πρωτόλειο στάδιο και κατέθεσε προτάσεις αναβάθμισης τους. Στο τέλος οι φοιτητές που συμμετέχουν στα κοινωνικά φροντιστήρια παρουσίασαν βίντεο που οι ίδιοι ετοίμασαν με τη δουλειά που γίνεται καθημερινά στα 100 παιδιά των ωφελούμενων του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ.

Παρόντες στην εσπερίδα ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα. Μαριλίζα Χατζηλαζάρου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Τη βραδιά έκλεισε η Παραδοσιακή Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου & Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου με μαέστρο τον κ. Χρήστο Καντερίσκο.

  

Editorial

Διαφήμιση