.

Διαφήμιση

 

User login

Κάλλιστος Διακογεωργίου: «Για την Καραμπεσίνη και την Κοσεγιάν, έσμιξαν και τραγούδησαν, Ροδίτες, Πόντιοι και Αρμένιοι και όλοι μαζί, στείλαμε μηνύματα ΖΩΗΣ στον ΓΙΩΡΓΑΚΗ »

«Δε μπορούν οι λέξεις να εκφράσουν αυτό το συναίσθημα, και οι περιγραφή θα είναι πολύ φτωχή μπροστά στο μεγαλείο της συνάντησης Ροδιτών, Ποντίων και Αρμενίων» δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακος Σύμβουλος  Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, αναφερόμενος στην πρόσφατη εκδήλωση στην Μεσαιωνική Τάφρο.
Και όλο αυτό το συναίσθημα από τον κόσμο, εκφράσθηκε με αλλεπάλληλο και δυνατό χειροκρότημα. Πρόκειται, για τη δεύτερη ενότητα της πρωτοβουλίας του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά το Πολιτιστικό Αντάμωμα  Κρητών, Ποντίων και Ροδιτών.
Μισεμός, πόνος και καημός, λύπη και χαρά, ιστορία και έπος, ενώθηκαν σε στίχους, μουσική, παραδοσιακούς χορούς  και λυρική έκφραση. 
Ικανοποιημένος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος από τη συνάντηση πολιτισμών και το αποτέλεσμα της συνδιοργάνωσης, από  την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και την Προϊσταμένη κ. Μάνια Μιχαηλίδη,  το Μορφωτικό  και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμενίων «Hamazkayin» (Παράρτημα Δωδεκανήσου) και τον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής».
Εκφραστικότατη η ηθοποιός, χορογράφος, Μαρία Μανιώτη που παρουσίασε την εκδήλωση και οι γνωστοί καλλιτέχνες που καθήλωσαν το κοινό είναι:

 • Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ποντιακά τραγούδια και λύρα.
 • Sarina Cross τραγούδια από την Αρμενία.
 • Το ροδίτικο μουσικό σχήμα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κυριάκου Κωνσταντάκη,  θα αποτελείται από:
 • Κυριάκος Κωνσταντάκης, ακορντεόν.
 • Νεκτάριος Κωνσταντάκης, βιολί.
 • Φώτης Ελιαμός, σαντούρι.
 • Νικήτας Εμμανουήλ, τσαμπούνα, λαούτο.
 • Ηλίας Αναστασιάδης, λύρα, λαούτο, τραγούδι.
 • Στάθης Μπανούτσος, κρουστά.
 • Βαγγέλης Ζαχαρίου, μπάσο.
 • Θεμιστοκλής Τριανταφύλου και Παναγιώτης Μουζουράκης, κλαρίνο.
 • Ροδίτη Αγγελική, Ελένη Καρανάση, Στάππα Νομική και Κούτελου Ιουλία, τραγούδι.

Στην εκδήλωση, τιμήθηκαν οι καλλιτέχνες:

 • Θεμιστοκλής Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Μουζουράκης, κλαρίνο.
 • Ελένη Καρανάση, τραγούδι.

Ως γνωστόν, η  βραδιά, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως, φιλολόγου, διδάκτορος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράς Κοσεγιάν, που ως γνωστόν διετέλεσε Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενίων «Hamazkayin» (Παράρτημα Δωδεκανήσου).
Τέλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ευχαριστώντας, όλους, όσους συνεργάστηκαν για το άψογο αποτέλεσμα και όσους παρευρέθηκαν και έδωσαν αξία στην εκδήλωση, τόνισε: «Απόψε, αγγίζει ο καθένας την ψυχή του. Απόψε, η Ρόδος, από αυτόν εδώ το χώρο, δίνει μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης στο μικρό μας φίλο το Γιωργάκη και μέσα από την παράδοση του λέμε ότι τον θέλουμε εδώ, σύντομα μαζί μας!!! Απόψε, με τη μουσική και τα τραγούδια μας, ανοίγουμε τις καρδιές μας και ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ  ΣΤΟ ΜΙΚΡΌ ΓΙΩΡΓΑΚΗ!!!»                                         
Κάλλιστος Διακογεωργίου
               
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ      
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση