Διαφήμιση

 

 

 

User login

Σφραγίστηκε γηροκομείο-κολαστήριο στην Αγία Παρασκευή

 

Το τέλος ενός μαρτυρίου σηματοδότησε για 14 ηλικιωμένους τρόφιμους η εκκένωση και σφράγιση της παράνομης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η τρίτη ηλικία» στην Αγ. Παρασκευή (Αποστόλου Παύλου 5), στην οποία προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής την Παρασκευή, σε συνεργασία με τα υπουργεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας. 

Η σφράγιση της μονάδας ουσιαστικά αποτέλεσε μια επιχείρηση διάσωσης των ηλικιωμένων, οι οποίοι διέμεναν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς επαρκή θέρμανση και καθαριότητα, αλλά και υποσιτισμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι περιγράφηκε στην «Εφ.Συν.» η ύπαρξη τιμολογίου κόστους 53 ευρώ που δικαιολογούσε τη σίτιση... 50 ανθρώπων! 

Και αυτό ενώ ο εξαφανισμένος ιδιοκτήτης της μονάδας, που άφησε εγκαταλειμμένους τους τρόφιμους, πήρε μαζί του όλο το αρχείο εγγράφων...

Από τους 14 τρόφιμους, οι 3 κρίθηκε ότι πρέπει να φιλοξενηθούν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι 11 -αφού πρώτα εξετάστηκαν από γιατρούς- μεταφέρθηκαν σε δημόσιες δομές με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

Παράνομο γηροκομείο-κολαστήριο στην Αγία Παρασκευή

Ολα ξεκίνησαν όταν, μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια του ιδιοκτήτη του ακινήτου να επιδώσει έξωση στον ιδιοκτήτη της μονάδας, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα αυτεπάγγελτα δίωξη στον δεύτερο για έκθεση ηλικιωμένων σε κίνδυνο.

Αντέδρασε άμεσα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ενημέρωσε για την κατάσταση τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Γ. Καραμέρο και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος, με τη σειρά του, επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, ώστε να στηθεί κυριολεκτικά μια γέφυρα σωτηρίας για τους τρόφιμους. 

Παράνομο γηροκομείο-κολαστήριο στην Αγία Παρασκευή

Ο χώρος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου με την υποχρέωση της απολύμανσης του χώρου.

Στη συγκεκριμένη μονάδα η Περιφέρεια έχει επιβάλει επανειλημμένα πρόστιμα, συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ.

Το τελευταίο επιβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο (50.000 ευρώ), με παράλληλη αποστολή του φακέλου της υπόθεσης στον εισαγγελέα. 

Κάνοντας λόγο για «ένα κολαστήριο», ο κ. Καραμέρος σε δηλώσεις του κάλεσε τη Δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιδιοκτήτη της μονάδας, αλλά και την κυβέρνηση να επιταχύνει τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κάτι που είναι σε εξέλιξη.

Στην ίδια επισήμανση προέβη και η κ. Δούρου, τονίζοντας αυτές οι αλλαγές πρέπει να επισπευστούν «προκειμένου να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους από την επανάληψη τέτοιων περιστατικών». 

Πρόκειται για επισημάνσεις που μάλλον θα βρουν σύντομα ανταπόκριση, καθώς, σε επικοινωνία της «Εφ.Συν.» με τον γ.γ. Πρόνοιας του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δ. Καρέλας επιβεβαίωσε ότι, με αφορμή τη θλιβερή υπόθεση στην Αγ. Παρασκευή, θα επιταχυνθεί η έκδοση του νέου νόμου για τα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας, με στόχο την υπαγωγή 1.500 ιδρυμάτων, ιδιωτικών και δημόσιων, σε ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας που θα διασφαλίζει τις συνθήκες διαβίωσης όσων χρήζουν φροντίδας και προστασίας. 

http://www.efsyn.gr/arthro/sfragistike-girokomeio-kolastirio

Γράφεις ελεύθερα...

Από ΠΙΝΟΣΕΤ σε ΟΜΠΑΜΑ μια ΔΕΘ δρόμος

http://www.readfree.gr/node/12555

 

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση