.

Διαφήμιση

 

User login

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στον αέρα η λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε Κω και Κάλυμνο. Μόνο ένας γιατρός εκδήλωσε ενδιαφέρον»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το απόλυτο αδιέξοδο στη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας σε Κω και Κάλυμνο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι για τις δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας στην Κω, δεν κατέθεσε αίτηση πρόσληψης ούτε ένας γιατρός, ενώ για την Τοπική Μονάδα Υγείας στην Κάλυμνο, για τις πέντε θέσεις που προκηρύχθηκαν κατέθεσε αίτηση μόνο ένας γιατρός.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι με γονατογραφήματα και με απαγορεύσεις δεν μεταρρυθμίζεται ούτε βελτιώνεται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Πολύ περισσότερο, όταν στην περίπτωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας λειτούργησε με τη λογική επιβολής οριζόντιων κριτηρίων, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι, ειδικά για την Κω και την Κάλυμνο, το αδιέξοδο είναι ήδη ορατό, αφού κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμένει να υπάρξει ενδιαφέρον από την επαναπροκήρυξη των θέσεων, ούτε από την εναλλακτική λύση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος σε γιατρούς άλλων δομών δημόσιας υγείας στα νησιά αυτά, οι οποίες ήδη είναι υποστελεχωμένες.

Ζητά από τον Υπουργό Υγείας να αναθεωρήσει το θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά, που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει, εδώ και δύο χρόνια, δημόσια πρόταση προς τον Υπουργό Υγείας, που περιελάμβανε συγκεκριμένα κίνητρα για τους γιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν στις δομές δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Editorial

50 ΧΡΟΝΙΑ - Απλά... ΒΑΠ!

http://www.vap.gr

Η ΒΑΠ έχει ως έδρα την Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κοντά σας από το 1967, με το ίδιο μεράκι και όρεξη στηρίζουμε τον τόπο που μας έχει στηρίξει τόσα χρόνια! Αναψυκτικά, νερό, χυμοί, μπύρα, τσάι με γεύσεις και τόσα άλλα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών.

Διαφήμιση